Vuosikokous ja -juhla kruunasivat toimintakauden 2022-2023: Kokouksessa paljon asiaa, juhlassa iloista tunnelmaa

Aisti Sport ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestettiin totutusti toimintakauden päättävän vuosijuhlan yhteydessä Tikkurilassa Vantaalla 29.7.2023. Vuosikokous oli ennätyksellisen keskusteleva sisältäen paljon asiaa, hallitus päivittyi ja vuosijuhlassa palkittiin neljännen kerran kunniadiplomein vuoden vapaaehtoinen, kehittyjä sekä Aistilainen. Juhlassa vietettiin yhteistä aikaa, pelattiin ja saunottiin.

 Vuosikokous kertasi mennyttä ja pohjusti tulevaa

Tänäkin vuonna vuosikokoukseen osallistui lähes 30 henkilöä. Kokouksessa tiivistettiin muiden muassa menneen kauden toimintakertomus, jonka sisältö todisti yhä vahvasti kasvanutta toimintaa. Menneellä toimintakaudella Aisti Sport ry tarjosi viikoittain 14-16 harrastustuntia maalipallossa, jalkapallossa, jääkiekossa ja sokkopingiksessä mukaan lukien Aisti Games -nuorten ohjelma ja Aisti Play -lasten liikuntakerho. Lisäksi seura järjesti niin maalipalloturnauksia, ensimmäisen sokkopingisturnauksensa, näkövammaiskiekkoleirin kuin ensimmäistä kertaa koko perheille suunnatun liikunnallisen perheviikonlopun; Aisti Games Campin. Aisti toteutti ja oli mukana yhteistyössä useissa erilaisissa tapahtumissa ensikertaisesta näkövammaisten alamäkipyöräilykokeilusta Tubeconin lajipisteisiin. Yksi vuoden kohokohdista oli maaliskuussa, kun aistilaisuutta lähti edustamaan Kanadan Torontoon kansainväliseen näkövammaiskiekkoturnaukseen 10-henkinen kiekkoporukka. Kaiken kaikkiaan seura liikutti toimintavuoden aikana jo yli 100 yksilöä, ja yhdistyksen jäsenmäärä nousi 62:sta 70:een.

Aisti Sport huomioitiin toimintakauden aikana erilaisin palkinnoin ja saavutuksin. Helmikuussa Vantaan kaupunki palkitsi liikuntagaalassaan Aisti Sport ry:n vuoden liikuttajana. Seuran edustajat kutsuttiin gaalaan kulttuuritalo Martinukseen. Alkuvuoden Aisti oli myös esillä helmikuun urheiluseurana Vantaan kaupunginmuseossa. Toukokuussa yhdistys saavutti laatuseuratason tähtitunnuksen aikuisten liikunnan jatkoksi myös lasten ja nuorten toiminnasta maalipallossa. Yrityssponsoreista seuraa taloudellisesti tukivat Maansiirto Harry Mäkelä, Viestintätoimisto Aivela, Remonttipalvelut Jouni Väisänen sekä Innolux.

Kaiken kukkuraksi ensimmäiselle kaudelleen perustettu Aisti United juhli maalipallossa avoimen SM-sarjan mestaruutta!

Yhdistys vahvisti menneellä toimintakaudella hallintotyöskentelyään muun muassa ostetun laskutusjärjestelmän kautta, jonka tarkoitus on helpottaa kasvanutta laskutusmäärää. Yhteistyö kirjanpitotoimiston kanssa tiivistyi, ja rahaliikenne sekä siihen vaadittava työmäärä lisääntyi. Toimintakausi 2022-2023 oli noin 5000 euroa plussalla, kun edellinen toimintakausi oli noin 4000 euroa tappiollinen. Nyt liikevaihto kirjautui lähes 64000 euroon. Aisti Sport ry onnistui keräämään puskurirahastoa tavoitteiden mukaisesti takaisin, ja täten turvaamaan seuran kehittymismahdollisuuksia. Lisääntynyt hallinnollinen ja muu työmäärä myös kannustivat siihen, että seurassa on tietoisesti pyritty lisätä aktiivisten tekijöiden määrää resurssien parantamiseksi.

Hallitus nostikin vuosikokouksessa lajityöryhmät edelleen esiin mahdollistaakseen useammille halukkaille toiminnan kehittämisen ja siihen suoraan vaikuttamisen samalla jakaen ja tehostaen varsinaisen hallituksen resursseja. Työryhmäaktiivisuuteen löytyy yhä aktiivisia toimijoita, joka on vahva tuki 6-vuotiaan urheiluseuran kehittymiselle.

Myös päivitetty toimintasuunnitelmamalli esiteltiin jäsenistölle. Hallitus koki uuden toimintasuunnitelmamallin palvelevan paremmin kasvanutta toimintaa. Toimintasuunnitelman voi lukea jäsenyyssivullamme.

Vuosikokouksessa oli hienoa keskusteleva ja asioita esiin nostava kulttuuri, joka itsessään toi kehitysideoita seuratyöhön myös niin sanotusti boksin ulkopuolelta katsellen. Aisti matka jatkuu yhä kehittyen.

Uudessa hallituksessa vahvemmin mukana eri lajien edustajia

Vuosikokouksessa päästiin ensimmäistä kertaa äänestystilanteeseen valitessa hallituksen jäseniä, kun 4-paikkaiseen hallitukseen ilmoitettiin 7 ehdokasta. Puheenjohtajana jatkaa Miika Honkanen. Hallituksessa varsinaisina jäseninä jatkavat Henriikka Toivola ja Markus Tihumäki. Uusina hallitukseen liittyvät Raisa Kuusela sekä viime toimintakaudella varajäsenenä toiminut Krister Linnas. Myös varajäseniä valittaessa äänestettiin, kun kahteen paikkaan oli neljä ehdokasta. Varajäseniksi valittiin Jouni Viitamäki ja Antti Latikka. Toiminnantarkastajana jatkaa Eila Montonen ja varatoiminnantarkastajana Teemu Ruohonen.

Hymyilevä kuva Aisti Sport Ry:n uudesta hallituksesta vasemmalta oikealle ylärivissä Jouni Viitamäki photoshopattu vieressä olevan Krister Linnaksen kainaloon, Antti Latikka ja Markus Tihumäki. Alarivissä leveästi hymyilevät Henriikka Toivola, Raisa Kuusela ja Miika Honkanen.

Uusi hallitus vasemmalta oikealle ylärivissä Jouni Viitamäki (varajäsen), Krister Linnas, Antti Latikka (varajäsen), Markus Tihumäki, alarivissä Henriikka Toivola, Raisa Kuusela ja Miika Honkanen (puheenjohtaja)

Vuosijuhla palkitsi, ja tarjosi yhteisöllistä ajanviettoa

Vuosijuhlaan osallistui tänäkin vuonna reilu 30 jäsenistöön lukeutuvaa juhlavierasta perheineen. Perinteisesti juhlallisuudet aloitettiin käynnistämällä vuoden Aistilaisen äänestys, ja kruunaamalla puheenvuorot julkistamalla neljännen kerran seuran omien palkintojen saajat. Vuosijuhla keskittyi tänä vuonna aiempia vuosia enemmän sisätiloihin säästä johtuen, mutta sitäkin tiiviimmän yhteisöllinen oli tunnelma. Sisätiloissa puhe sorisi, kahvipannu porisi ja kylmät juomat tarjoiluineen vatsaan solisi. Lapset juoksentelivat pallojen perässä, heittelivät mölkkypalikoita ja yrittivät löytää kuralätäköitä. Sauna höyryi ja uikkariväki lauteille vyöryi. Tunnelma oli mainio, ja yhteisössä sosiaalista intoa nostatti eri lajien harrastajien väliset kohtaamiset, jonka vuosijuhla aina kesään mahdollistaa.

Seuraavaksi voit lukea kunniadiplomein palkitut henkilöt saavutuskuvauksineen, ja palkitsemistilaisuuden voit katsoa videolta sosiaalisen median kanavissamme.

Vuoden vapaaehtoinen

…on toiminut pyyteettömästi vapaaehtoisena Aisti Sport ry:n yhteisön hyväksi. Hän on toiminut esimerkillisesti ja omasta tahdostaan mahdollistaakseen yhteisön toiminnan. Vuoden vapaaehtoinen on luonut vapaaehtoisuudellaan hyvää henkeä tapahtumiin, jossa harrastajat ovat saaneet nauttia laadukkaasta toiminnasta ja järjestelyistä vapaaehtoisten ansiosta. Vuoden vapaaehtoinen on ollut oma-aloitteinen, joustava ja erittäin arvokas henkilö toiminnan taustalla, mahdollisesti kaukana parrasvaloista, maineesta ja kunniasta. Vapaaehtoinen on tehnyt vapaaehtoistyönsä auttaakseen yksilöitä ja yhteisöä odottaakseen palkinnoksi vain hyvän mielen vapaaehtoistyöstään.

Vuoden vapaaehtoisen valitsee Aisti Sport ry:n hallitus. Vuoden vapaaehtoisen kunniadiplomilla Aistissa halutaan osoittaa suurta arvostusta ja kiitosta vapaaehtoista toimijaa kohtaan. Ilman vapaaehtoistyötä ei yhdessäkään seurassa kehittyvä toiminta ole mahdollista.

Vuonna 2023 Aisti Sport ry:n hallitus on valinnut vuoden vapaaehtoiseksi kaksi henkilöä. He ovat olleet seuran kasvutarinassa mukana alusta alkaen. He ovat auttaneet ja tukeneet erityisesti seurahallinnollisissa ja kirjanpidollisissa asioissa heti perustamisesta lähtien, kunnes osaaminen kasvoi sisään hallitukseen. He ovat kannustaneet Aisti Sportia ja sen yhteisöä läheltä niin kannatus- kuin perheenjäseninä. He ovat järjestäin osallistuneet seuran sääntömääräisiin kokouksiin ja maalipalloturnauksiin osoittaen sen mielekkääksi ja tärkeäksi tavaksi olla mukana seuran kehityksessä. He ovat olleet maalipalloturnauksissa kanttiinissa sekä tapahtuman rakennus- ja purkutöissä paikalla silloinkin, kun heidän olisi ansainnut olla vapaavuorolla. Tämä pariskunta on puhunut Aistista pelkästään hyvää, ja heidän läsnäolostaan on ollut merkittävä apu seuran historiassa. Heidän – suorastaan periksiantamaton – tahtonsa tukea seuran toimintaa ansaitsee kiitoksen.

Vuoden 2023 vapaaehtoiset ovat

Irma Piironen ja Kari Honkanen

Vuoden kehittyjä

…on palkinto yksilölle, joka on omalla tasollaan kehittänyt itseään esimerkillisesti. Vuoden kehittyjä on tehnyt pitkäjänteistä ja keskittynyttä työtä eteenpäin menemiseksi. Kehittyjä on ottanut harppauksia ylöspäin ja ollut toiminnassaan määrätietoinen. Kovan työn ja vaivannäkemisen taustalla on ollut tahto, ilo ja motivaatio kehittyä. Vuoden kehittyjä voi olla Aistin yhteisöstä rooliltaan mikä vain harrastaja, valmentaja, ohjaaja, toimitsija, hallinnon jäsen tai muu toimija.

Vuoden kehittyjän valitsee Aisti Sport ry:n hallitus. Vuoden kehittyjän kunniadiplomilla Aistissa halutaan arvostaa ahkeraa ja motivoitunutta henkilöä, joka omalla toiminnallaan on ansainnut kehittymisen.

Vuoden 2023 kehittyjäksi Aisti Sport ry:n hallitus on valinnut henkilön, jonka asenne ja sydän ovat sykkineet paraurheilulle, mikä seuramme toiminnassa on näkynyt erityisesti yhdessä lajissa. Hän on omalla kokemuksellaan tuonut seuraan uusia ideoita ja tapoja tehdä asioita. Hän on tuonut toimintatapoja edustamistaan muista seuroista aina varastoinventaarioista varainhankintaan. Kaiken taustatyön edellä hän on ollut erittäin motivoitunut edistämään suomalaista näkövammaiskiekon osaamista. Hän on hakeutunut valmentajakoulutuksiin ja tapahtumiin esimerkiksi jääkiekkoliiton ja Suomen valmentajien sekä Paralympiakomitean järjestämissä tilaisuuksissa kehittääkseen omaa osaamistaan, verkostoituakseen ja parantaakseen mahdollisuuksia suomalaisessa näkövammaiskiekossa. Hän on tutkinut, ja pitänyt oma-aloitteisesti yhteyttä kansainväliseen näkövammaiskiekkoyhteisöön. Kaiken lisäksi hän jakaa valtavasti tietoa lajista ja seuramme toiminnasta ulospäin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Hänen myötään harjoitusvuoroillamme on vieraillut milloinkin ”jääammattilaisia” jääkiekon ja ringeten harrastajista maalivahtivalmentajiin, jotka ovat edelleen edesauttaneet harjoitusolosuhteiden kehittymistä. Hänen osuutensa suomalaisen, ja jopa eurooppalaisen, näkövammaiskiekkoilun kehittymisessä on ollut korvaamaton.

Vuoden 2023 kehittyjä on

Carmen Pekkarinen

Vuoden Aistilainen

…on kokonaisvaltaisesti ollut Aistin yhteisölle esimerkillinen ja henkeä luova yksilö. Hän on kehittänyt ja mahdollistanut yhteisön toimintaa omalla tekemisellään ja vaivannäkemisellään. Vuoden Aistilainen on toiminnallaan tuonut iloa, motivaatiota ja kehitystä ympärillään oleville henkilöille seuran yhteisössä. Hän kunnioittaa seuran arvoja, joita ovat yhdenvertaisuus, kannustaminen, positiivisuus, rehellisyys sekä avoimuus ja iloisuus asenteessa.

Vuoden Aistilaisen valitsee Aisti Sport ry:n yhteisö äänestämällä siihen sopivimman henkilön. Vuoden Aistilainen voi olla rooliltaan mikä vain seurassa toimiva harrastaja, valmentaja, ohjaaja, huoltaja, hallituksen jäsen tai vapaaehtoinen muu toimija.

Aistin yhteisö on arvostanut äänienemmistöllä 29.7.2023 Vuoden Aistilaiseksi keskuudestaan henkilön.

Vuoden 2023 Aistilainen on

Henriikka Toivola

Uusi toimintakausi on jo käynnissä; tervetuloa mukaan!

Toimintakausi 2023-2024 on käynnistynyt, ja kesäkauden päättyessä lähestymme jo kovin syyskauden harrastustoimintaa. Uudet harrastusaikataulut päivittyvät lajisivuille, ja uusia entistä hienompia tapahtumia tullaan julkaisemaan kanavissamme täällä verkkosivuillamme ja somessa Aisti Sport Facebook sekä Aisti Sport Instagram. Lasten ja nuorten harrastukset Aisti Play sekä Aisti Games starttaavat syyskuun puolella. Alkaneen kauden toimintasuunnitelmaamme pääset tutustumaan ja jäseneksi voit hakeutua jäsenyyssivullamme.

Nähdään siis siellä tai täällä, mutta vähintään jossain, eikös! 😊

Teksti: Markus Tihumäki, seuran tiedotus ja markkinointi

Kuva: Samuli Harjunen