Näkövammaiskiekko eli näkövammaisten jääkiekko

Aisti Sport ry tarjoaa ensimmäisenä suomalaisena urheiluseurana näkövammaisille jääkiekkoharjoituksia. Harjoitukset kuuluvat kaikenikäisille näkövammaisille kokemukseen ja taitotasoon katsomatta. Harjoituksia valmentavat Carmen Pekkarinen, Juuso Utriainen ja Petrus Vilhunen.Tule rohkeasti tutustumaan!

Mitä on näkövammaiskiekko?

Katso Yle Areenasta Puoli seitsemän -ohjelman klippi näkövammaisten jääkiekosta ja Suomen ensimmäisestä näkövammaiskiekkoleiristä tai Suomen paralympiakomitean julkaisema YouTube-video lajin toiminnasta alapuolelta. Lue myös aiemmin sivustollamme julkaistu artikkeli.

Tutustu Näkövammaiskiekon sääntöihin

Otsikkoa klikkaamalla pääset tutustumaan kansainvälisen näkövammaiskiekkoliiton (IBIHF) vuonna 2019 päivittämien virallisten näkövammaiskiekon sääntöjen suomenkieliseen tiivistelmäämme.

Pelitilannekuva hyökkäystilanteesta, jossa pelaajat yrittävät lyödä kiekkoa maaliin maalivahdin kurottaessa torjuntaan.

Harjoittelu

Harjoittelun periaatteet ja vaadittavat varusteet

Näkövammaiskiekon harjoittelu on tarkoitettu kaikenikäisille ja -tasoisille näkövammaisille. Harjoittelua sovelletaan aina osallistujien luistelutason tai -kokemattomuuden sekä näkökyvyn mukaan. Näkövammaiskiekossa halutaan mahdollistaa näkövammaisille Suomen seuratuimman urheilulajin, jääkiekon harrastaminen. Vuoroillamme valmennetaan luistelemaan ja liikkumaan jäällä lopulta mailan ja kiekon kanssa. Harjoituksissa on mahdollista jakaa osallistujat harjoitustarpeen mukaan ryhmiin. Luistelun ja jääkiekon lajitaitojen: kiekonkäsittelyn, sen kuljettamisen, syöttämisen ja laukomisen kehittyessä monipuolisin harjoittein siirrytään harjoituksissa enemmän joukkueharjoitteluun. Pelaaminen kuuluu osaksi harjoittelua. Älä jännitä harjoitusten tasoa – se on juuri sinunlaisesi! Ensisijainen tavoite on oppia liikkumaan jäällä.

Harjoittelussa kunnioitetaan koronan (COVID-19) aiheuttamia suosituksia ja korostetaan käsi- sekä välinehygieniaa. Sairaana tai oireisena harjoituksiin osallistuminen on kielletty.

Harjoituksiin osallistumisen vaatimuksena on, että harrastajalla on yllään vähintään seuraavat varusteet:

  • luistimet
  • kypärä
  • alasuojat
  • naisilla ja tytöillä rintapanssari.

Kokeilijoille

Meiltä löytyy lainavarusteet luistimia lukuun ottamatta niin lapsille kuin aikuisille. Voit siis rohkeasti tulla kokeilemaan ilman omiakin varusteita. Ilmoita vain meille, ja saat käyttöösi koko varustesetin.

Tuulettava ja iloinen ryhmäkuva jääkiekkokaukalosta, jossa koko vuoden 2020 leiriporukka poseeraamassa.

Alkuvuodesta 2020 järjestetty ensimmäinen suomalainen näkövammaiskiekkoleiri keräsi iloista porukkaa Pajulahden jäälle.

Harjoittelun aikataulu ja hinnoittelu

13.8.2021 – 22.4.2022

Perjantaisin klo 22-23.30
Myyrmäen jäähalli 2, Raappavuorentie 10, Vantaa

Maanantaisin klo 15.00-16.00

Laaksolahden harjoitusjäähalli Lähdepurontie 1 Espoo

Harjoittelun hinnoittelu toimii kertahintaisena ja se laskutetaan lähtökohtaisesti kauden lopuksi. Maksujärjestelyt on sovittavissa.

Kertahinta 18€

Lasten oma jäävuoro lauantaisin

Lauantaisin on oma harjoitteluvuoro lapsille. Siirry Aisti Games -mainokseemme lukemaan lisää.

Yhteydenotot

Kiinnostuessasi näkövammaiskiekkotoiminnasta ole meihin avoimesti yhteydessä. Ilmoittaudu harjoittelemaan tai kokeilemaan lajia. Kysele lisää toiminnasta ja lajista. Ota rohkeasti yhteyttä!

Markus Tihumäki, lajivastaava

puh. 0445696298

s-posti markus.tihumaki(at)gmail.com

Ota seurantaan näkövammaiskiekon some-kanavat

Facebook @nvkiekkosuomi

Twitter @nvkiekkosuomi