Näkövammaiskiekko eli näkövammaisten jääkiekko

Aisti Sport ry tarjoaa ensimmäisenä suomalaisena urheiluseurana näkövammaisille jääkiekkoharjoituksia. Harjoitukset kuuluvat kaikenikäisille kokemukseen, taitotasoon ja näkötilanteeseen katsomatta. Normaalisti näkevien osallistuminen harjoitteluumme on ehdottoman tervetullutta auttaen harjoittelukokonaisuudessa. Harjoituksia valmentavat Carmen Pekkarinen ja Petrus Vilhunen. Tule rohkeasti tutustumaan!

Mitä on näkövammaiskiekko?

Katso Yle Areenasta Puoli seitsemän -ohjelman klippi näkövammaisten jääkiekosta ja Suomen ensimmäisestä näkövammaiskiekkoleiristä tai Suomen paralympiakomitean julkaisema YouTube-video lajin toiminnasta alapuolelta. Lue myös aiemmin sivustollamme julkaistu artikkeli.

Tutustu Näkövammaiskiekon sääntöihin

Otsikkoa klikkaamalla pääset tutustumaan kansainvälisen näkövammaiskiekkoliiton (IBIHF) vuonna 2019 päivittämien virallisten näkövammaiskiekon sääntöjen suomenkieliseen tiivistelmäämme.

Mustan joukkueen maalivahti katse suunnattuna kohti ilmassa maalin edessä lentävää kiekkoa. Keltaisen joukkueen pelaaja nostaa rystyllä kiekkoa kohti maalin yläkulmaa.

Harjoittelu

Harjoittelun periaatteet ja vaadittavat varusteet

Näkövammaiskiekon harjoittelu on tarkoitettu kaikenikäisille ja -tasoisille näkövammaisille ja normaalisti näkeville. Harjoittelua sovelletaan aina osallistujien luistelutason tai -kokemattomuuden sekä näkökyvyn mukaan. Näkövammaiskiekossa halutaan mahdollistaa näkövammaisille Suomen seuratuimman urheilulajin, jääkiekon harrastaminen. Vuoroillamme valmennetaan luistelemaan ja liikkumaan jäällä lopulta mailan ja kiekon kanssa. Harjoituksissa on mahdollista jakaa osallistujat harjoitustarpeen mukaan ryhmiin. Luistelun ja jääkiekon lajitaitojen: kiekonkäsittelyn, sen kuljettamisen, syöttämisen ja laukomisen kehittyessä monipuolisin harjoittein siirrytään harjoituksissa enemmän joukkueharjoitteluun. Pelaaminen kuuluu osaksi harjoittelua. Älä jännitä harjoitusten tasoa – se on juuri sinunlaisesi! Ensisijainen tavoite on oppia liikkumaan jäällä.

Harjoituksiin osallistumisen vaatimuksena on, että harrastajalla on yllään vähintään seuraavat varusteet:

  • luistimet
  • kypärä
  • alasuojat
  • naisilla ja tytöillä rintapanssari.
Ihmisiä lapsesta aikuiseen mustissa ja keltaisissa pelipaidoissa ja jääkiekkovarustuksissa. Ihmisiä on reilu 30 ja he tuulettavat iloisesti jotkut kädet ilmassa, jotkut muuten hymyillen. Eturivissä pieni poikalapsi on polvillaan saman korkuinen kuin vieressä kyljellään hymyilevä aikuinen maalivahti. Ympärillä valkea jää ja taustalla Pajulahden mainostaulu.

Kaikkien aikojen kolmas suomalainen näkövammaiskiekkoleiri 2022

Kokeilijoille

Meiltä löytyy lainavarusteet luistimia lukuun ottamatta niin lapsille kuin aikuisille. Voit siis rohkeasti tulla kokeilemaan ilman omiakin varusteita. Ilmoita vain meille, ja saat käyttöösi koko varustesetin.

Harjoittelun aikataulu ja hinnoittelu

9.1.2023 – 30.4.2023

Perjantain vuorot 26.5 asti

Tiistaisin klo 17.15-18.15 (HUN-yhteistyö)
Pirkkolan jäähalli 2, Plotinrinne 8 Helsinki

Perjantaisin klo 21.15-22.45 (HUN-yhteistyö)
Leppävaaran Warrior Areena, Maantienpelto 1 Espoo

Lauantaisin klo 13-14
Myyrmäen jäähalli 2, Raappavuorentie 10 Vantaa

Tiistai- ja perjantaivuorot toteutetaan yhteistyössä HUN ry:n kanssa, ja lauantai on Aisti Sportin hallinnoima harjoitteluvuoro jaettuna lasten Aisti Games -toiminnan kanssa. Kaikilla vuoroilla on Aisti Sportin valmennus ja lainavarusteet käytettävissä.

Tiistain ja perjantain kausihinta 45€ (laskuttaja HUN ry) Lauantain kertahinta aikuiselta 10€ (jäsenhinta, muut +10%).

Huomaa ilmoittautua HUN ry:n hallinoimille harjoitusvuoroille sähköpostitse osallistun(at)hun.fi; lisätiedot löydät heidän liikuntäryhmät-sivultaan.

Lasten Aisti Games -jäävuoro lauantaisin

Lauantaisin on oma harjoitteluvuoro lapsille. Siirry Aisti Games -sivuillemme lukemaan lisää.

Näkövamma ei estä pelaamasta jääkiekkoa – Helsingin Sanomat

Aisti Games -juniorimme kertovat näkövammaiskiekkoilun saloista.

Yhteydenotot

Kiinnostuessasi näkövammaiskiekkotoiminnasta ole meihin avoimesti yhteydessä. Ilmoittaudu harjoittelemaan tai kokeilemaan lajia. Kysele lisää toiminnasta ja lajista. Ota rohkeasti yhteyttä!

Markus Tihumäki, lajivastaava

puh. 0445696298

s-posti markus.tihumaki(at)gmail.com

Ota seurantaan näkövammaiskiekon some-kanavat

Facebook @nvkiekkosuomi

Twitter @nvkiekkosuomi