Aisti Sport ry on Vantaan Vuoden liikuttaja 2022!

Aisti Sportin 5,5-vuotias yhdistys on palkittu Vuoden liikuttajana Vantaan liikuntagaalassa. Liikuntagaala järjestettiin Vantaalla kulttuuritalo Martinuksessa kutsuvierastilaisuutena. Aisti Sport ry:tä juhlassa edustivat palkinnon noutaneet seuran puheenjohtaja Miika Honkanen ja sihteeri Henriikka Toivola, sekä varapuheenjohtaja Markus Tihumäki ja varajäsen Krister Linnas.

Aistin gaalaedustajat hymyilevät leveästi rinnakkain Vantaan liikuntagaala -pressiseinämän edessä. Miehillä puvut, Henriikalla iltapuku. Krister pitää käsissään palkintolautasta ja Miika kukka-asetelmaa.

Miika, Henriikka, Krister ja Markus hymyilivät gaalavieraina.

Vantaan liikuntagaalassa palkittiin muiden muassa vuoden urheilijana 18-vuotias joukkuevoimistelija Lara Pietilä sekä urheilijan urapalkinnolla entinen ammattinyrkkeilijä Edis Tatli. Lue kaikki gaalassa palkitut Vantaan verkkosivuilla julkaistusta uutisesta.

”Aisti Sport tekee tärkeää työtä yhdenvertaisemman urheilukulttuurin luomiseksi”

Vuoden 2022 liikuttaja -palkinnon julkaisupuheessa korostuivat Aisti Sportin järjestämä yhdenvertainen ja inklusiivinen toiminta useassa eri lajissa. Seurassa vammaiset ja vammattomat harrastavat yhdessä, ja toiminta koskettaa kaiken ikäisiä lapsesta vaariin.

Aisti Sportin lajikirjoon kuuluvat maalipallo, näkövammaisjalkapallo, sokkopingis. Aisti Sport on ensimmäinen suomalainen urheiluseura, joka aloitti näkövammaisille suunnatut jääkiekkoharjoitukset. Lisäksi seura järjestää erilaisia lajikokeiluja myös yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Esimerkkeinä judo ja alamäkipyöräily.

”Vuonna 2017 perustetun urheiluseuran kasvu on ollut huimaa, ja se on onnistunut kasvattamaan harrastaja- ja jäsenmääriään peräti useilla kymmenillä prosenteilla vuodessa”

Aisti Sportin kasvuvauhti on ollut huimaa vasta 5 ja puolen vuoden olemassaolonsa aikana. Harrastajamäärät ovat kasvaneet vuosittain kymmenillä prosenteilla. Huomioitavan arvoista on se, että seuraa johdetaan täysin vapaaehtoisvoimin.

Katso vuoden liikuttajan palkitseminen kokonaisuudessaan videoltamme

Katso vuoden liikuttajan palkitseminen kokonaisuudessaan somejulkaisuistamme Facebookissa täällä ja Instagramissa täällä.

Meillä kaikilla on unelma

Aisti Sport ry kehittää toimintaansa jäsenistä, harrastajista ja ympäristöstä nousevalla tahdolla harrastaa yhä enemmän ja erilaisin tavoin. Harrastaminen lisää muun muassa hyvinvointia ja sosiaalisuutta. Inklusiivinen harrastaminen lisää muun muassa erilaisuuden arvostamista ja yhteiskunnallista osallisuutta. Aisti Sportissa luodaan yhdenvertaisempaa maailmaa, koska meillä kaikilla on unelmia.

Kiitos Vantaa!

Aisti Sport ry kiittää Vantaan kaupunkia olemassaolevasta hyvästä yhteistyöstä. Iso kiitos kunniasta olla vuoden liikuttaja.

Teksti: Markus Tihumäki, seuran tiedotus ja markkinointi

Kuva: Meri-Maari Mäkinen

Video: Krister Linnas