Näkövammaisjalkapallo

Näkövammaisten jalkapallosta on olemassa eri versioita. Yksi lajeista on näkövammaisjalkapallon sokeutettuna pelattava B1-versio, joka tunnetaan englanniksi nimellä five-a-side tai blind football. Toisena lajina näkövammaisjalkapallosta on myös olemassa niin sanottu heikkonäköisten jalkapallo, jossa näkökykyä ei peitetä. Meidän toimintamme koostuu inklusiivisesta futiksesta, jossa huomioidaan kaikki näkökyvyt sokeasta täysin normaalisti näkevään.

Sokeutettuna pelattavaan five-a-side -jalkapalloon pääset tutustumaan lisää five-a-side -jalkapallosivullamme. Samaisella sivulla esittelemme myös kaikki lajissa tarvittavat roolit näkevine maalioppaineen ja maalivahteineen lajin mielenkiintoisten erityissääntöjen mukaisesti.

Tällä sivulla kuvaamme inklusiivisen jalkapallon periaatteemme harjoitusaikatauluineen. Tule mukaan nauttimaan jalkapallon ilosta kanssamme!

Yhteistyössä Old Power ry:n, IBSA:n ja Suomen Palloliiton kanssa kesällä 2021 järjestämämme jalkapalloleiri keskittyi sokeutettuna harjoitteluun. Paralympiakomitean kuvaaja vieraili paikalla ja haastatteli niin valmentajaamme Akselia kuin osallistuneita harrastajia. Katso video tästä alta.

Harjoitustoiminta

Kesäaikaan järjestämme jalkapalloharjoituksia Vantaan Kaivokselassa erilaiset näkökyvyt huomioiden näkevästä sokeaan. Harjoituksissa tutustutaan ja harjoitellaan niin silmät peitettynä pelattavaa five-a-side -jalkapalloa kuin näkökyvyn kanssa harrastettavaa jalkapalloa. Harjoitusvuoromme on rakennettu periaatteella, jossa voidaan toteuttaa harjoitteita niin nähden kuin sokeutettuna pelattavaan jalkapalloon osallistujien suuntauksen mukaisesti. Molemmissa käytetään helistimiä sisältävää jalkapalloa. Pelatessa säännöt sovelletaan niin, että se palvelee jokaista harrastajaa yhdenvertaisesti. Yksittäiset sääntöesimerkit ovat, että pallottoman pelaajan lähestyessä pallollista pelaajaa, tämän on ilmaistava itsestään five-a-side -jalkapallosta tutulla äänenkäytöllä, ja vastaavasti fyysinen kontakti on kielletty.

Jokainen taitotasoon ja näkökykyyn katsomatta on tervetullut tutustumaan lajeihimme ja harrastamaan jalkapalloa kanssamme! Meiltä löytyy lainavarusteita kokeilemaan haluaville. Ohjaajanamme toimii Akseli Makkonen. Lue harjoittelun aikataulu muine infoineen alta.

Pelaaja etenee pallon kanssa. Puolustaja on käden etäisyyden päässä vastassa ja toinen pelaaja juoksee etualalla rinnalla.

Harjoittelun aikataulu

2.6. – 25.8.2023

Perjantaisin klo 17.30-19

Kaivokselan liikuntapuiston jalkapallokaukalo, Luolapolku 6 Vantaa

Lisätiedot: Hiekkapihan vasemmassa päädyssä metallinen häkki/kaukalo

Hinnoittelu

Harjoittelun hinnoittelu toimii kertahintaisena ja se laskutetaan lähtökohtaisesti kauden lopuksi.

Kertahinta 7,70€ (jäsenet -10%, myös Old Power ry:n jäsenet)

Kattohinta kaudesta 80€ (jäsenet -10%, myös Old Power ry:n jäsenet)

Ensimmäistä kertaa kokeilevalle 1. kerta on ilmainen.

Ilmoittautuminen ja lisätiedustelut

Ole rohkeasti yhteydessä halutessasi mukaan tutustumaan tai harrastamaan! Muutenkin halutessasi kuulla toiminnasta, ota avoimesti yhteyttä.

Akseli Makkonen, 050 363 4529

aistisport(at)gmail.com