Sokkopingis

Aisti Sport tarjoaa mahdollisuuden sokkopingiksen harrastamiseen omissa vuokratiloissaan Vantaan Myyrmäki-hallilla. Sokkopingis on hieno ja vauhdikas pöytätennislaji, jossa näkökyvyn sijaan kuulo ja käden nopeus ovat tärkeitä vahvuuksia. Tervetuloa kokeilemaan ja harrastamaan mielenkiintoista – hieman pelihuoneista tuttua ilmakiekkoa muistuttavaa urheilulajia!

Mitä on sokkopingis?

Sokkopingis on 1vs1-muodossa pelattava pöytätennislaji, jota pelataan näkökyvyn estävin pelilasein. Laji sopii yhdenvertaisesti niin näkövammaisille kuin normaalisti näkeville. Pelipöytä on suorakaiteen muotoinen pöytä, jossa on laidat, keskiseinä sekä maalisyvennykset. Pelipallona toimii kovamuovinen hauleja sisältävä pallo. Sokkopingistä pelataan puisella pitkulaisella mailalla, ja mailakättä suojaa pelihanska sekä hikinauha.

Ottelut koostuvat eristä, jotka päättyvät, kun toinen pelaajista saavuttaa 11 pistettä kahden pisteen erolla. Maalista saa kaksi pistettä ja vastustajan virheestä yhden pisteen. Lisätietoja sekä tarkemmat säännöt löytyvät englanniksi kansaivälisen organisaation IBSA:n sivuilta: englanninkieliset tiedot ja säännöt.

YLE Galaxi kuvasi MUN LAJI -jakson Solinasta, joka harrastaa sokkopingistä säännöllisesti ja on osallistunut useaan eri turnaukseen. Katso YouTubesta löytyvä kiinnostava ja hyvin lajia kuvaava jakso tästä alta.

Harjoittelun aikataulu ja paikka

Kuukausimaksu (eli ns. kuukausikortti) mahdollistaa sokkopingiksen harrastamisen omien aikataulujen mukaisesti klo 7-22 välillä jokaisena viikonpäivänä. Kyseessä on Aisti Sportin omat vuokratilat, joihin saa avaimia lainaan niitä pyydettäessä. Tällaisesta vapaammasta käytöstä sovitaan aina erikseen lajivastaavan
kanssa. Ohjatut harjoitukset ovat tarjolla seuraavasti:

Maanantaisin klo 17.30-19.30

Torstaisin klo 17.30-19.30

Aisti Sportin varasto-/toimitilat, Raappavuorentie 8 Vantaa, Myyrmäki-halli

Hinnoittelu

Kuukausihinta 27,50€ (jäsenet -10% = 24,75€) – mahdollistaa myös ”aikatauluvapaan” käytön

tai  kertahinta 10€ (jäsenet 9€)

Huom! Ensimmäistä kertaa harjoituksiin osallistuvalle yksi (1) kokeilukerta on ilmainen.

Ilmoittautuminen ja lisätiedustelut

Ole rohkeasti yhteydessä halutessasi mukaan tutustumaan tai harrastamaan! Muutenkin halutessasi kuulla toiminnasta, ota avoimesti yhteyttä.

Jouni Viitamäki, lajivastaava

044 989 0932

aistisport(at)gmail.com