Aisti Games – joukkuelajiharrastukset peruskoululaisille

Aisti Games tarjoaa peruskoululaisille mahdollisuuden maalipallon, jalkapallon ja jääkiekon harrastamiseen. Harrastaminen on suunniteltu soveltuvaksi näkövammaisille yhdessä näkövammattomien normaalisti näkevien harrastajien kanssa, joten mukaan voivat ilmoittautua niin näkövammaiset kuin normaalisti näkevät lapset.

Hauskaa ja monipuolista joukkuelajiharjoittelua maalipallossa, jalkapallossa ja jääkiekossa

Maalipallo, jalkapallo ja jääkiekko ovat lajeja, jotka soveltuvat eritasoisille näkökyvyille. Toimintamme tarkoitus on tarjota matalan kynnyksen harrasteryhmät liikunnasta ja joukkuelajeista kiinnostuville lapsille. Harrastaminen tapahtuu lajien lisäksi erilaisten hauskojen oheispelien ja liikunnallisten leikkien kautta kehittyen niin liikkujana, joukkuepelaajana kuin ihmisenä aina sosiaalisista taidoista itsetuntoon ja kehon motoriikkaan. Toimintaamme voi tulla mukaan matalalla kynnyksellä, ja meiltä löytyy lainavarusteet ensimmäistä kertaa kokeileville harrastajille.

Lauantaisin luistellaan jäällä ja harrastetaan näkövammaiskiekkoa. Torstaisin pelataan ja harjoitellaan liikuntasalissa maalipalloa sekä jalkapalloa vaihtelevin viikoin. Voit valita eniten itseäsi kiinnostavan lajin tai osallistua molempiin harrastuspäiviin.

Maalipallo ja jalkapallo

Maalipallo on vauhdikas ja nopeatempoinen, paljon kuuntelutaitoa kehittävä paralympialaji, joka on Suomessa ehkä jopa tunnetuin alunperin näkövammaisille suunnattu urheilulaji, jota nykyisin harrastaa myös suuri joukko normaalisti näkeviä urheilijoita.

Näkövammaisten jalkapallo on yksi suosituimmista paralympialajeista, kuten jalkapallo yleisestikin maapallolla. Pelaamme jalkapalloa helisevällä pallolla niin näköä apuna käyttäen kuin silmät peitettynä kokeillen. Silmät peitettynä pelattava five-a-side -jalkapallo on yksi vauhdikkaimmista ja mielenkiintoisimmista jalkapallolajeista maailmalla.

Lähikuva kaksista lapsen jaloista, joista taaempi kuljettaa palloa.

Maalipallo- ja jalkapallotreeneissämme pidämme hauskaa harrastajille sopivilla palloilla, ja itse lajin pelaamisen lisäksi harjoittelemme erilaisin pallopelein ja -leikein. Näin todella etenemme kohti koukuttavien lajien mahdollisuuksia. Lajit vaihtelevat viikoittain lasten toiveita kuunnellen.

Poika heittämässä palloa käsien vielä osoittaessa taakse ylös. Kuva otettu takaapäin.

Näkövammaiskiekko

Näkövammaiskiekko eli näkövammaisten jääkiekko (engl. blind hockey) on viime vuosina räjähdysmäisesti kasvanut – ja Suomeen 2020 saapunut – tuore laji, joka istuu suomalaiseen kiekkokansaan hullaannuttavin seurauksin. Näkövammaisten jääkiekko poikkeaa totutusta lätkästä turvallisuutta lisäävin säännöin ja pelivälinein.

Jäätreeneissämme kiekkoilun lisäksi opetellaan tietenkin luistelemaan ja liikkumaan jäällä kera mukavin pelein ja leikein. Luistelemaan oppimisen kautta etenemme kohti innostavia lajin mahdollisuuksia. Päävastuun treenien vetämisessä kantaa Carmen Pekkarinen.

Kaksi lasta kurottelemassa kohti oranssia reikäpalloa jäällä. Toisella keltainen ja toisella musta paita päällä.

Kaapo ja Niilo ohjaavat näkövammaiskiekkoilun saloihin Hesarin vierailtua harjoituksissamme.

Aikataulu, hinnoittelu ja ilmoittautumiset

Maalipallo ja jalkapallo torstaisin 7.9.-7.12. (poislukien syysloma):

Klo 17.30-19.00

Kivimäen koulu, Lintukallionkuja 6 Vantaa

Näkövammaiskiekko lauantaisin 9.9. alkaen:

Klo 13.00-14.00

Myyrmäen jäähalli 2, Raappavuorentie 10 Vantaa

Hinnoittelu kevätkaudelle:

1 harjoituspäivä (13 osallistumiskertaa) 110€

2 harjoituspäivää (26 osallistumiskertaa) 190€

Kausimaksu tullaan laskuttamaan sähköpostitse toimintakauden aikana. Osallistujat eivät ole vakuutettuja järjestäjän puolesta, joten huolehdittehan itse vakuutuksista.

Pääset ilmoittautumaan Aisti Games -ilmoittautumislomakkeella.

Tiedustelut

Kaikkiin tiedustelukysymyksiin vastataan sähköpostitse aisti.games(at)gmail.com. Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse hankekoordinaattoreihimme.

Miika Honkanen

050 581 5389

Markus Tihumäki

044 569 6298

aisti.games(at)gmail.com