Näkövammaisten lasten perheille ensikertainen viikonloppuleiri Aisti Games Camp Pajulahdessa 18.-19.2.2023

Aisti Sport ry järjestää liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa näkövammaisille lapsille ja heidän perheilleen tarkoitetun liikunnallisen leirin 18.-19. helmikuuta. Leiri on ensikertainen tapahtuma ja jatkoa Aisti Sportin Aisti Games -hankkeelle. Hanketta ja leiriä tukee opetus- ja kulttuuriministeriön hankerahoitus.

Tilannekuva näkövammaiskiekko harjoituksista, jossa kaksi nuorta poikaa kuljettavat kiekkoja kohti maalia jossa aikuinen nuoria selvästi suurempi maalivahti yrittää torjua. Maalivahti on toinen polvi maassa kurottaen mailaansa eteenpäin kohti lähestyviä pelaajia kiekkoineen.

Viikonloppuleirillä tutustutaan jääkiekkoon, jalkapalloon ja maalipalloon

Lauantaina lounaalta alkava leiri sisältää yhdet lajivuorot niin jäähallilla, jalkapallokentällä kuin maalipallosalissakin. Lisäksi seurataan maajoukkuemaalipalloilijoiden yksi harjoitus, kun miesten ja naisten maajoukkueet leireilevät Pajulahdessa samana viikonloppuna. Ohjelmassa on myös aikaa uimahallissa. Tietysti perheet ja ihmiset luovat sosiaalisen ympäristön myös verkostoitumiselle niin näkövammaisperheisiin kuin uusiin harrastuksiin. Leiri päätetään sunnuntaina iltapäivälounaaseen.

Tilannekuva maalipallokentältä jossa kaksi naispelaajaa halaavat pelin jälkeen iloiset ilmeet kasvoillaan maalin edessä.

Leirillä nähdään maajoukkuepelaajien harjoitus.

Leirillä tarkoituksemme on matalalla kynnyksellä pelaten ja leikkien esitellä lapsille mahdollisia lajiharrastuksia, sekä myös tuoda perheille tietoisuuteen pelivälineet, joiden kautta suosittuja lajeja voisi harrastaa näkövammaisena kotipaikallakin. Pelivälineitä on mahdollista ostaa kotiin. Haluamme luoda mukavan ympäristön lajeista ja ihmisistä innostumiselle.

Ilmoittautuminen ja hinnoittelu

Leirikustannusarvio on 50 euroa henkilöltä, joka sisältää kaiken ohjelman ja majoituksen täydellä ylläpidolla (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala). Hinnassa on mahdollisuus pieneen muutokseen riippuen tapahtuman osallistujamäärästä. Perheet ovat tervetulleita vanhempineen ja sisaruksineen. Huomaa kuitenkin, että majoitus- ja siten leiripaikkoja on 27 ensimmäiseksi ilmoittautuneelle henkilölle.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään torstaina 19.1. tästä Aisti Games Camp 2023 -ilmoittautumislomakkeellamme.

Löydä innostavia harrastuksia ja liity mukaamme

Aisti Sportissa pyrimme säännöllisesti luoda uusia mahdollisuuksia harrastamiselle, joissa huomioidaan erilaiset näkötarpeet. Aisti Games on hanke, jossa harrastamme viikoittain Vantaalla jääkiekkoa, jalkapalloa ja maalipalloa. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Aisti Sportille seuran kehittämistuen kyseiseen hankkeeseen, jonka tarkoitus on kehittää näkövammaisten lasten ja nuorten liikunnallisia harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi 2-10-vuotiaille toteuttamamme Aisti Play -liikuntakerho liikuttaa inklusiivisesti normaalisti näkeviä ja näkövammaisia lapsia monipuolisin leikein ja pelein kasvattaen. Tule rohkeasti mukaan myös säännölliseen toimintaamme. Voit lukea lisää Aisti Games- ja Aisti Play -sivuillamme.

Seuraa meitä somessa ja kuulet seuraavistakin tapahtumista

Ota meidät seurantaan Instagramissa ja Facebookissa, jotta myös jatkossa tavoitat kaikki tapahtumatietomme.

Instagram @aistisport

Facebook @aistisport

”Meillä kaikilla on unelma”

… se on sloganimme ja mottomme, jonka kautta toimimme. Teemme intohimolla vapaaehtoistyötä, jotta maailma olisi yhdenvertaisempi paikka harrastaa ja elää. On tärkeää voida tuntea itsensä tasa-arvoisena osallisena yhteiskunnassa.