Töihin Aisti Sportiin: Haemme ohjaajia ja valmentajia toimintaamme

Aisti Sport ry hakee kannustavia, iloisia ja heittäytymiskykyisiä ohjaajia lasten harrastustoimintaan sekä valmentajia jääkiekkoon ja muihin palloilulajeihin. Lasten toiminnassa edellytämme lapsenmielistä kykyä toimia pienten ja erilaisten lasten kanssa. Palloilulajien valmennustehtävissä edellytämme urheilullista ajattelukykyä ja tahtoa kehittää harrastajia lajissaan.

Ohjaajaksi Aisti Play -lasten liikuntakerhoon

Aisti Play on noin 2-9-vuotiaille lapsille suunnattu monipuolinen liikuntakerho, jossa lapsen kehittyminen tapahtuu hauskojen pelien ja leikkien lomassa. Liikuntakerho on toteutettu niin, että siihen osallistuvat näkövammaiset lapset yhdessä normaalisti näkevien kanssa. Tärkeää on hyvä yhteishenki sekä positiivinen ja avoin asenne. Iloinen asenne lasten kasvuun ja kehitykseen tukee heitä kasvamaan tasapainoisiksi ja taitaviksi liikkujiksi.

Haemme liikuntakerhoon sekä pää- että apuohjaajaa. Viimevuotiset ohjaajamme toimivat ja perhehdyttävät tehtäviin heti soveltuvien löydyttyä. He ovat myös mukana ensimmäisillä ohjauskerroilla.

Ohjaukset ovat keskiviikkoisin klo 17-19 Ylästön koululla Vantaalla syyskuusta joulukuuhun ja taas tammikuusta huhtikuuhun.

Lue tehtävässä edellyttämämme osa-alueet, tarjoamamme edut ja hakemisohjeet tästä tiedotteesta alempaa.

Kiinnostus peruskouluikäisten ohjaukseen Aisti Games -toiminnassa

Aisti Games tarjoaa peruskoululaisille mahdollisuuden maalipallon, jalkapallon ja jääkiekon harrastamiseen. Harrastaminen on suunniteltu näkövammaisille yhdessä näkövammattomien normaalisti näkevien harrastajien kanssa.

Maalipallo, jalkapallo ja jääkiekko ovat lajeja, jotka soveltuvat eri tasoisille näkökyvyille. Toimintamme tarkoitus on tarjota matalan kynnyksen harrasteryhmät joukkuelajista innostuville lapsille ja nuorille. Harrastaminen tapahtuu joukkuelajiharjoittelun ohessa erilaisten leikkien ja pelien kautta kehittyen niin liikkujana kuin ihmisenä aina sosiaalisista taidoista ja kehon motoriikasta itsetuntoon.

Ohjaukset ovat maalipallossa ja jalkapallossa yhteisvuorolla torstaisin klo 17.30-19 Kivimäen koululla Vantaalla ja jääkiekossa lauantaisin klo 13-14 Myyrmäen jäähalli 2:ssa Vantaalla.

Lue tehtävässä edellyttämämme osa-alueet, tarjoamamme edut ja hakemisohjeet tästä tiedotteesta alempaa. Itsessään lajeista mahdollisine odotuksineen voit lukea seuraavasta kappaleesta.

Valmentajak si jääkiekkoon, maalipalloon tai jalkapalloon

Järjestämme viikoittaista harjoittelua maalipallossa, näkövammaiskiekossa (näkövammaisille sovellettu jääkiekko) ja sokkopingiksessä ympäri vuoden. Lisäksi kesäisin harrastamme inklusiivista jalkapalloa (eri tasoiset näkökyvyt huomioitu). Lajeissa harrastamme lasten ja nuorten toiminnan lisäksi aikuisryhmissä.

Lähtökohtaisesti tietämättömyys lajien erityisominaisuuksista tai sovellutuksista ei ole haitaksi. Tutustu alla lukeviin vaihtoehtoihin, vaikka lajit olisivatkin vieraita. Lajeihin voit tutustua enemmän sivuillamme:

näkövammaiskiekko,

maalipallo,

näkövammaisjalkapallo ja

sokkopingis.

 

Haemme näkövammaiskiekkoon päävalmentajamme Carmen Pekkarisen rinnalle toista valmentajaa, joka pystyisi ottamaan jääkiekkoharjoitusvalmennuksia ohjatakseen vaihtelevasti tiistaisin klo 17.15-18.15 Pirkkolassa, perjantaisin klo 21.15-22.45 Leppävaarassa ja mahdollisesti lauantaisin klo 13-14 Myyrmäessä. Valmentajalta odotetaan kokemusta jääurheilusta ja joukkuepelaamisesta, mutta ei edellytetä valmentajakoulutuksia tai kokemusta näkövammaisurheilun parista. Toki ne ovat eduksi. Samoin mahdollinen ajatus maalivahtien harjoittelun kehittämiseen katsotaan plussaksi. Innostus ja halukas asenne ovat ohjaamiskyvyn ohella tärkeimpiä. Me perehdytämme ja keskustelemme lisää matalalla kynnyksellä.

Haemme maalipalloon halukkaita valmentajia tai ohjaajia, joilla on jo kokemusta maalipallosta lajina. Valmennusvuoroja on maanantaisin klo 18-20, keskiviikkoisin klo 19.30-21.30 ja torstaisin klo 20-22 Vantaalla. Erityisesti torstain tekniikka- ja lajitaitopainotteinen vuoro etsii halukasta valmentajaa monipuoliselle harrastajaryhmälle aloittelevista kokeneempiin. Harrastajien kehitykseen motivoitunut asenne on tärkeä. Keskustelemme matalalla kynnyksellä lisää.

Kuulemme kiinnostuksen jalkapallon valmentamiseen jo tulevaa harjoitustoimintaa ajatellen. Jalkapallotoimintamme keskittyy kesään, mutta kirjaamme jo mielellämme kiinnostuneita nimiä ylös. Jalkapallon harjoittelu on keskittynyt pallon käsittelyharjoitteista pelaamiseen pelitaitoineen varsin rennossa ja inklusiivisessa ryhmässä Vantaan Kaivokselassa kerta viikossa läpi kesän. Jos sinulla on myös tahtoa kehittää näkövammaisjalkapallotoimintaa yleisesti, keskustelemme matalalla kynnyksellä lisää.

Kiinnostuttuasi mistä tahansa toiminnastamme tai tuomaan siihen täysin uutta, ota siitäkin yhteyttä ja kerro ajatuksistasi. Siten voimme ja haluamme luoda myös uutta.

Aisti Sport ry on…

elokuussa 2017 perustettu ennakkoluuloton ja ketterän nuorekas urheiluseura, jonka periaate on edistää vammaisten ja vammattomien välistä inkluusiota liikunnan keinoin. Aisti Sport kehittää näkövammaisille soveltuvia harrastusmahdollisuuksia vauvasta vaariin. Harrastaminen on suunniteltu inklusiivisesti yhdessä näkövammaisille ja normaalisti näkeville.

Aisti Sportissa voi harrastaa viikoittain useammissa eri lajeissa, lasten liikuntakerhossa ja nuorten palloilukerhoissa, sekä osallistua valtakunnallisiin leiri- tai lajikokeilutapahtumiin milloin missäkin eri lajissa. Seuran kautta on jo liikuttu maalipallon, jääkiekon, jalkapallon ja sokkopingiksen lisäksi muiden muassa alamäkipyöräilyn, hiihdon, judon, laskettelun, lumikenkäilyn, purjehduksen ja tenniksen parissa.

Aisti Sport ry:n toimintaa ohjaavat iloisen heittäytyvät ohjaajat sekä arvot yhdenvertaisuus, positiivisuus, kannustaminen, rehellisyys sekä avoimuus ja iloisuus asenteessa. Seura haluaa tukea yksilön liikunnallista ja henkistä kasvua monipuolisilla harrastuksilla, joita voi harrastaa matalalla kynnyksellä pienestä lapsesta alkaen.

Toiminnallamme haluamme olla luomassa yhdenvertaisempaa maailmaa, jossa yhä useammalla on mahdollisuus harrastaa. Sloganimme onkin ”meillä kaikilla on unelma”. Se kuvastaa unelmien merkitystä, joita lisääntyvät harrastamismahdollisuudet kehittävät. Jokaisella on oikeus unelmiin myös erilaisista lähtökohdista käsin. Harrastaminen on yksi keino mahdollistaa unelmia, ja tuoda elämään tavoitteita. Me haluamme mahdollistaa uusia unelmia myös vammoista ja rajotteista riippumatta.

Edellytämme työntekijältä

 • Innostusta valittuun ohjaus- tai valmennustehtävään
 • kykyä toimia inklusiivisen kohderyhmän (normaalisti näkevät, näkövammaiset ja/tai liitännäisvammaisuudet) kanssa liikunnallisessa ohjausroolissa
 • Ensiapuosaamista tai valmiutta ea-kurssiin
 • Arvojemme yhdenvertaisuus, kannustaminen, positiivisuus, rehellisyys sekä avoimuus ja iloisuus asenteessa kunnioittamista
 • Puhdasta rikosrekisteriä lasten toimintaamme ohjaavilta (laki vaatii rikosrekisterien tilaamisen alaikäisiä ohjaavilta työntekijöiltä)

Tarjoamme

 • Perehdytyksen tehtäviin
 • Arvojemme mukaisen toimintaympäristön
 • Pääohjaajalle vähint. 25€ ja apuohjaajalle 20€ tuntipalkan
 • Palloilulajeissa palkasta sovitaan erikseen kunnioittaen edellisen mukaista linjaa
 • Työvälineet liikunnallisista leikki- ja pelivälineistä ea-varusteisiin
 • Mahdollisuuden ea-kurssiin
 • Ohjaaja- ja valmentajatapaamisia toiminnan ja henkilökohtaiseen kehittämiseen
 • Kasvavia ja uusia mahdollisuuksia seuran toiminnassa
 • 10%-alennuksen seuran tuotteisiin ja palveluihin

Ilmoita kiinnostuksesi avoimella hakemuksella

Ilmoita kiinnostuksestasi tehtäviin avoimella hakemuksella sähköpostitse aistisport(at)gmail.com. Kerro ilmoituksessasi:

 • mikä sai sinut kiinnostumaan
 • miksi sinä olisit hyvä tehtävässä
 • itsestäsi ihmisenä ja kokemuksistasi toistaiseksi

Emme edellytä ansioluetteloa, mutta soveltuvilta osin se voidaan katsoa eduksi hakemuksessa.

Tehtäviin valitaan ohjaajat ja valmentajat heti sopivien löydyttyä.

Lisätiedot

Markus Tihumäki tai Miika Honkanen

aistisport(at)gmail.com

Markus 0445696298

Miika 0505815389