Ennen näkemätön näkövammaiskiekkoleiri 17.-19.11.2023: Ilmoittaudu nyt!

(In English below)

Aisti Sport ry järjestää neljännen näkövammaisille suunnatun jääkiekkoleirinsä uudella tyylillä uudessa paikassa. Leiri alkaa Lohjan Kisakalliossa perjantai-iltapäivällä 17.11. ja päättyy sunnuntai-iltapäivään 19.11.2023. Lauantaina leiriltä matkustetaan yhteisellä bussikuljetuksella Tampereelle, jossa näkövammaiskiekkoa päästään pelaamaan Suomen suurimmalle, 13 000 katsojaa vetävälle jääkiekkoareenalle. Lauantaipäivän huipentaa liigaottelu Ilves-SaiPa, josta on selostus näkövammaisille katsojille. Keltaoranssi ilveksen naama, toisin sanoen tupsukorvien (Tampereen kovin jengi) logo

Leiri on tarkoitettu kaiken ikäisille ja tasoisille näkövammaisille luistelukokemukseen ja -kokemattomuuteen katsomatta. Ensisijalla leirille ovat suomalaiset näkövammaiset, mutta leiripaikkoja on varattu myös ulkomaalaisille harrastajille. Kauempaa Suomesta leirille matkustavien matkakuluja tuetaan Pauli Viertosen yksityislahjoituksen ansiosta.

Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään torstaina 19.10.2023.

Näkövammaiskiekkoa leiriympäristössä sekä ensikertaisesti Nokia Arenalla Ilveksen kanssa

Näkövammaiskiekko (engl. blind hockey) on Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva jääkiekon sovellettu muoto näkövammaisille. Lue lajista lisää Aisti Sportin näkövammaiskiekkosivulta.

Leiri tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kokeilla lajia ja luistelua tai kehittää jo olemassa olevia taitoja. Leirin osallistujat jaetaan ryhmiin tasonsa mukaisesti luistelua harjoittelevista jo pelitaitoisiin osaajiin. Näin jokainen saa osaavassa ohjauksessa sopivia harjoitteita ja mukavaa treeniseuraa.

Perjantaina on kaksi harjoitusvuoroa, joilla päästään tutustumaan ja harjoittelemaan luistelua sekä lajia oman tason mukaisesti.

Lauantaipäivässä on puolen tunnin mittainen jäävuoro Suomen suurimmalla monitoimiareenalla Nokia Arenalla osana Ilveksen kanssa yhteistyössä järjestettävää #Kiekkokuuluukaikille -tapahtumapäivää, josta tiedotetaan lisää myöhemmin. Tapahtumapäivän huipennukseksi seurataan Suomen jääkiekkoliigan ottelu Ilves-SaiPa, jonka 1. erätauolla näkövammaiskiekkoa esitellään areenan jäällä.

Sunnuntaina leiri päättyy Kisakalliossa perinteisesti leiripeleihin ja leikkimielisiin (tai totisempiin) kisailuihin kahden jäävuoron muodossa.

Viikonloppu tarjoaa jääaikaa jaettavaksi kaiken kaikkiaan 10,5 tuntia, unohtamatta upeaa yhdessäoloa ja oheisohjelmaa ennen näkemättömine tapahtumineen!

Ihmisiä lapsesta aikuiseen mustissa ja keltaisissa pelipaidoissa ja jääkiekkovarustuksissa. Ihmisiä on reilu 30 ja he tuulettavat iloisesti jotkut kädet ilmassa, jotkut muuten hymyillen. Eturivissä pieni poikalapsi on polvillaan saman korkuinen kuin vieressä kyljellään hymyilevä aikuinen maalivahti. Ympärillä valkea jää ja taustalla Pajulahden mainostaulu.

Näkövammaiskiekkoleiri 2022 hymyilytti Pajulahdessa.

Viikonlopun hinta, sille ilmoittautuminen ja muut lisätiedot

Viikonlopun alustava hinta-arvio on 150 euroa alle 16-vuotiaalta ja 200 euroa aikuiselta. Lapsen hintaan sisältyy oma vanhempi tai avustaja. Lopulliseen hintaan tavoitellaan huojennuksia lokakuun puolivälissä ratkaistavan apurahan kautta.

Osallistumismaksu kattaa majoituksen, ruokailut, kaiken ohjelman ja valmennuksen, jääajan sekä tarvittaessa lainavarusteet. Myös lauantain bussimatka ja liigaottelu kuuluvat hintaan sisältäen yhden ravintola-annoslipukkeen Nokia Arenan lukuisiin ravintoloihin.

Jos sinulla ei ole omia jääkiekkovarusteita tai et saa niitä piiristäsi lainaksi, ilmoita asiasta meille. Aisti Sportilla on lainavarusteita ensimmäisille niitä tarvitseville. Luistimet ja kypärä pyydetään olla omasta takaa.

Mikäli matkustat leirille kauempaa, ilmoita siitäkin. Saat matkatukea, sillä Pauli Viertonen tukee tapahtumaa yksityislahjoituksella. Paulin tahto on madaltaa kynnystä osallistumiselle myös kauempaa maakunnista, ja täten mahdollistaa liikunnallisia harrastuskokemuksia näkövammaisille valtakunnallisesti.

Pääkaupunkiseudulta järjestetään yhteiskuljetus perjantaina Kisakallioon ja sunnuntaina takaisin. Kuljetuksen hinta jaetaan sille osallistuvien kesken.

Viralliset ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään torstaina 19.10. ainoastaan lomakkeella; Google Forms -ilmoittautumislomake näkövammaiskiekkoleirille 2023.

Jos ilmoittautuminen ei onnistu tai et saa Google-lomakkeen automaattista kiitos-ilmoitusta, olethan meihin heti yhteydessä.

Leiriläisiä ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Selvitäthän tapaturmavakuutuksen tapahtuman ajaksi.

Jäällä toimii useampi osaava ohjaaja, mutta vanhempi tai oma avustaja on tervetullut myös jäälle. Huomaathan, että valmentajat tarjoavat leirillä yleisavustusta, mutta jos täysikäinen osallistuja kokee tarvitsevansa henkilökohtaisen avustajan mukaan, tulee avustajasta maksaa täysihoidon hinta Kisakallion hintojen (2vrk=150€) mukaan. Omalle avustajalle on saatavilla lain mukainen korvaus omalta kaupungilta. Kysy lisää tarvittaessa.

Osallistujapaikkoja leirille on rajoitetusti, joten toimi nopeasti, ja tule osaksi ainutlaatuista tapahtumaa!

Tiedustelut

Tiedustele matalalla kynnyksellä lisää meiltä sähköpostitse tai puhelimitse.

nvkiekkosuomi(at)gmail.com
Antti Latikka, puh. 050 469 1600
Markus Tihumäki, puh. 044 569 6298

Welcome to the 2023 Finnish Blind Hockey camp!

Aisti Sport will organize its fourth annual hockey camp for visually impaired players at a new location. The camp will open at the Kisakallio Sports Institute in Lohja on Friday, November 17 and end on Sunday, November 19.

This camp is for visually impaired people of all ages regardless of hockey or skating experience. Preference is given to participants from Finland, but we have also reserved several places for players from outside of Finland. Registration closes on Thursday, October 19.

This camp offers an excellent opportunity to try blind hockey and skating and to develop existing skills. Participants will be divided into groups based on their experience. We want to ensure that everyone receives appropriate training based on their skill level.

On Friday there will be two practices, which will help the coaching staff find the appropriate group for you.

On Saturday the 18th we will travel from Lohja to Tampere to play a short exhibition game as part of the #Kiekkokuuluukaikille (in English hockeyisforeveryone) event organized in cooperation with the men’s pro hockey club Tampere Ilves at Finland’s biggest arena, the Nokia Arena, which can hold 13 000 fans. After the event, we will take in the Finnish League match Ilves vs. SaiPa (Lappeenranta) and play-by-play commentary will be available for visually impaired fans in Finnish. During the first period intermission, there will be a demo of Blind hockey for the fans.

On Sunday the camp will end with the traditional games for all the players. The coaches will name players to different teams. The weekend offers over 10 hours of ice time to share for 2 training groups for players, with the opportunity to make great memories and new friends!

Practical information

The estimated cost for the camp is EUR 150 for children under 16 and EUR 200 for adults. We may be able to offer a discounted price, but we will not know the final details until mid-October.

The participation fee includes meals, accommodations, ice time, coaching, the trip to Tampere, tickets to the game and a meal voucher valid at the Nokia Arena’s restaurants.

If you need to borrow any equipment, please let us know. Aisti Sport has some equipment to lend to camp participants. We have limited numbers of helmets and skates, so please bring your own if possible.

Camp participants are not insured by the organizers, so please make sure you have the appropriate insurance for the duration of your stay.

If you are travelling to the camp from outside of Finland, please inform us, so we can make sure you have a ride to and from Kisakallio.

While we have qualified coaches and assistants on the ice, parents and personal assistants are welcome on the ice. Coaches will offer general assistance during the camp, but if and adult participants feels they require a personal assistant, the assistant must pay the full room and board price at Kisakallio, EUR 150.
Official registrations will be accepted until Thursday, October 19 and only through the linked Google Form; Register for the Finnish blind hockey training camp 2023.

Places in the camp are limited, so be sure to register early and become part of a history-making event!

If registration is not successful or you do not receive the automatic thank you notification from the Google form, please contact us immediately. After that we will reply to you by email once we have confirmed your participation in the camp.

Please contact us first via e-mail if you have any questions.

nvkiekkosuomi(at)gmail.com
Antti Latikka, +358 50 469 1600
Markus Tihumäki +358 44 569 6298