Alamäkipyöräilytapahtuma näkövammaisille tulee taas: Nyt käytettävissä myös maastotandem!

Aisti Sport ry järjestää yhteistyössä Nuuksio Bikeparkin kanssa alamäkipyöräilyn kokeilutapahtuman näkövammaisille lauantaina 15.7.2023 klo 9-12. Et tarvitse aiempaa kokemusta lajista.

Kolmen tunnin ohjatussa setissä pääset tutustumaan täysjousitettuun pyörään, ajotekniikkaan, turvalliseen hissin käyttöön sekä itse alamäessä ajamiseen FMBIA-koulutettujen maastopyöräilyohjaajien opastuksella. Pyörävaihtoehtoina löytyy täysjousitettuja singlepyöriä ja 1kpl etujousitettu maastotandem, joista pystyt valitsemaan näkötilanteeseesi sopivan vaihtoehdon.

Nuuksio bikeparkissa on kokeilutapahtumaan erinomaiset, helpot radat lajiin tutustumiseen. Lyhyellä ja loivalla harjoittelualueella pääset tutustumaan erilaisiin maastonmuutoksiin ja ajotekniikkaan, sekä kahdella vihreällä, helpolla reitillä pääset kokeilemaan ajamista tositilanteessa.

Nuuksio bikepark on varattu ryhmän omaan käyttöön tapahtuman ajaksi.

Mitä: Alamäkipyöräilyn kokeilutapahtuma näkövammaisille

Missä: Nuuksio bikepark, Nuuksiontie 71, 02820 Espoo

Milloin: lauantaina 15.7.2023 klo 9:00-12:00

Hinta: 93€/hlö (sis. ohjaus 3h, hissilippu, pyörä, suojavarusteet). Huom. Maksu paikan päällä

Max. osallistujamäärä 6hlö; osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos et mahtuisi mukaan, huomaa että myöhemmin kesästä tai alkusyksystä on mahdollisesti tulossa myös toinen alamäkipyöräilytapahtuma.

Neljä maastopyöräilijää keltaisissa liiveissä ja paidoissa valmistautumassa reitille lähtöön kypärät päässä. Etummaisen pyöräilijän selkämyksessä näkyy teksti blind, sokea ja hänen vieressään olevalla henkilöllä guide, opas.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:

Noora Honkanen

noora.m.honkanen(at)gmail.com

tai puh. 0451121374

Ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaina 9.7.2023. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro tarpeesi opaspyöräilijästä (voit ottaa myös oman opaspyöräilijän mukaan, mikäli hänellä on jo kokemusta alamäkipyöräilystä), sekä haluatko osallistua singlepyörällä vai tandemilla kokeiluun. Huomaa, että 6 ensimmäistä ilmoittautujaa mahtuvat mukaan.

Kaikki osallistujat ovat rinteessä omalla vastuulla; eli heitä ei ole vakuutettu tapahtumanjärjestäjän tai Nuuksio bikeparkin puolesta.

Vauhdikas kuva jossa kaksi pyöräilijää ajavat tandemmaastopyörällä metsäistä taustaa vasten maastoreitillä.

Tapahtuma on suunnattu heikko- tai vaikeasti heikkonäköisille, jotka uskovat pystyvänsä pyöräilemään singlepyörällä oppaan avustamana. Lajin saloihin on mahdollista tutustua myös etujousitetun maastotandemin avulla, jolloin myös vaikeasti heikkonäköiset ja sokot, jotka eivät koe singlepyöräilyä omakseen ovat tervetulleita mukaan. Huomioi, että maastotandemeja tapahtumassa on vain 1kpl ja mikäli halukkaita tandemin käyttäjiä on useita, niin odottelua tulee jonkin verran.

Mitä on alamäkipyöräily?

Alamäkipyöräily on yksi maastopyöräilyn alalajeista. Se on alalajeista vauhdikkain.Tavoitteena alamäkiajossa on ajaa rinteeseen merkitty rata mahdollisimman nopeasti. Suomessa reittejä löytyy useimmista laskettelukeskuksista ja reitit ovat jaettu neljään eri värikoodiin: vihreä, sininen, punainen ja musta. Vihreät reitit ovat aloittelijaystävällisiä eivätkä sisällä hyppyreitä, pudotuksia tai vaikeita kivikkoja. Musta puolestaan on teknisesti vaativa sisältäen hyppyreitä ja muita haastavia kohtia.

Katso upea video: Vuoden 2022 tapahtumamme tunnelmiin voit tutustua Pelkkää Alamäkeä -youtubekanavan kautta tästä upotuksesta.