Näkövammaiskiekkoleiri tulee jälleen joulukuussa 2022 – ilmoittaudu nyt!

On taas aika avata ilmoittautuminen tämän vuoden näkövammaiskiekkoleirille. Ensisijaisesti suomalaisille näkövammaisille suunnattu jääkiekkoleiri saattaa olla tänä vuonna entistä kansainvälisempi. Leiri järjestetään, kuten ennenkin, Lahdessa Olympia- ja Paralympiavalmennuskeskus Pajulahdessa 2.-4.12. Leiri alkaa perjantaina 2.12. päivällisellä klo 17 ja päättyy sunnuntaina leiripeliharjoituksen jälkeen klo 16. Leiri kuuluu kaikenikäisille näkövammaisille luistelukokemukseen katsomatta. Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään torstaina 3. marraskuuta. Näkövammaiskiekkoleirin järjestää lajin kotipesä ja vantaalainen inklusiivisen paraurheilun monilajiseura Aisti Sport.

Näkövammaiskiekko eli blind hockey on 1970-luvulla Kanadassa kehitetty laji, jonka pelaaminen on kasvanut 2010-luvulla räjähdysmäisesti. Lajin säännöistä ja toiminnasta voit lukea lisää näkövammaiskiekkosivultamme, sekä lajin toimintaa aktiivisesti seuraavan Näkövammaiskiekko Suomen facebook- ja twitter-tileiltä @nvkiekkosuomi.

Jäällä otetussa kuvassa kolmisenkymmentä jääkiekkovarusteisiin pukeutunutta lasta ja aikuista. Ihmiset tuulettavat kädet ylhäällä ja hymyt huulilla. Osa seisoo tai on polvillaan jäällä, osa takana vaihtoaitiossa. Pelaajat ovat mustissa, keltaisissa ja fluminoissa Aistin pelipaidoissa ja valmentajilla näkyy sinistä paitaa. Taustalla on lakana, jossa lukee Olympic Training Center Pajulahti.

Leiri tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kokeilla lajia tai ylipäätään luistelua. Leirin osallistujat jaetaan pienryhmiin tasonsa mukaisesti luistelua harjoittelevista jo pelitaitoisiin osaajiin, ja näin jokainen saa osaavassa ohjauksessa sopivia harjoitteita ja mukavaa treeniseuraa.

Viikonlopun alustava hinta-arvio on 180 euroa alle 16-vuotiaalta ja 280 euroa aikuisilta. Lopulliseen hintaan tavoitellaan huojennuksia lokakuun puolivälissä ratkaistavan apurahan kautta. Lapsen hintaan sisältyy oma vanhempi tai avustaja. Osallistumismaksu kattaa majoituksen, ruokailut, kaiken ohjelman ja valmennuksen, jääajan sekä tarvittaessa lainavarusteet. Ilmoitathan lainavarustetarpeesta, jos sinulla ei ole omia tai et tunne ketään, joka voisi lainata. Huomaa, että mikäli osallistut kauempaa, mutta matkustuskustannukset mietityttävät, niin mainitsethan siitä myös ilmoittautuessa. Tuemme matkakuluja, sillä Pauli Viertonen tukee tapahtumaa yksityislahjoituksella, jonka tarkoitus on madaltaa kynnystä osallistumiselle myös maakunnista.

Viralliset ilmoittautumiset viimeistään torstaina 3. marraskuuta ainoastaan tällä Google Forms-lomakkeella. Jos ilmoittautuminen ei onnistu tai et saa Google-lomakkeen automaattista kiitos-ilmoitusta, olethan meihin heti yhteydessä.

 Mustan joukkueen maalivahti katse suunnattuna kohti ilmassa maalin edessä lentävää kiekkoa. Keltaisen joukkueen pelaaja nostaa rystyllä kiekkoa kohti maalin yläkulmaa.

Leirin osallistujilla tulisi olla tapaturmavakuutus, ja autamme sen selvittämisessä kun mainitset vakuutuksen puutteesta. Jäällä toimii useampi osaava ohjaaja, mutta vanhempi tai oma avustaja on tervetullut myös jäälle. Huomaathan, että valmentajat tarjoavat leirillä yleisavustusta, mutta jos täysikäinen osallistuja kokee tarvitsevansa henkilökohtaisen avustajan mukaan, tulee avustajasta maksaa täysihoidon hinta Pajulahden hintojen mukaan. Omalle avustajalle saa korvauksen omalta kaupungilta. Kysy lisää tarvittaessa.

Tule osaksi ainutlaatuista tapahtumaa. Jos olet vielä tähän asti vain seurannut jääkiekkoa sivusta näkövammasi vuoksi, niin enää sinun ei tarvitse! Osallistujapaikkoja leirille on rajoitetusti, joten toimi nopeasti!

Tiedustele lisää sähköpostilla tai puhelimitse meiltä:

nvkiekkosuomi@gmail.com

Antti Latikka, puh. 050 469 1600

Markus Tihumäki, puh. 044 569 6298