Ensikertainen näkövammaiskiekkotapahtuma Jyväskylässä lauantaina: Yhteistyössä Aisti Sport, JYP Jyväskylä, Sokeain lasten tukisäätiö ja Maansiirto Harry Mäkelä

Lauantaina 7. toukokuuta tiputetaan näkövammaiskiekko Jyväskylässä jäähän, kun Aisti Sport järjestää yhteistyössä JYP Jyväskylän, Sokeain lasten tuki ry:n ja Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n kanssa näkövammaisten luistelu- ja jääkiekkotapahtuman. Tapahtumapäivän keskiössä on lapsille suunnattu jääkokeilu sekä lajin aikuispelaajien näytösottelu, johon osallistuu Aisti Sportin, JYPin Liigajoukkueen ja yhteistyökumppaneiden pelaajia. Tapahtumaa voi tulla seuraamaan paikan päälle Go On Areenalle (Killerin jäähalli) klo 12 alkaen osoitteessa Sykeraitti 7, Jyväskylä.

Kaksi lasta kurottelemassa kohti oranssia reikäpalloa jäällä. Toisella keltainen ja toisella musta paita päällä. Kuvan vasemmassa yläkulmassa vaaleaa jäätä vasten on JYPin pyörremyrskyä kuvaava punamusta J-logo ja alhaalla oikealla lasten tummien pelihousujen päälle leikattuna Aistin Flumino tähtilogo.

Lasten tapahtuma alkaa tervetulotilaisuudella klo 11

Tapahtumapäivä aloitetaan klo 11 alkavalla alkutilaisuudella, jossa jaetaan muun muassa välipalaa ja kiitoksia osallistumisesta kotiin vietävin tuliaisin. Ohjelma jäällä alkaa klo 12. Ilmoittautuneet pääsevät jäälle Aisti Sportin ohjaajien ja JYPin Liigapelaajien kanssa luistelemaan ja tutustumaan näkövammaiskiekkoon. Lasten tapahtuma on Sokeain lasten tuki ry:n tukema ja tuliaisista välipaloineen vastaa Maansiirto Harry Mäkelä Oy yhteistyökumppaneineen sekä JYP.

Näkövammaiskiekon näytösottelu klo 13

Tilannekuva näkövammaiskiekko-ottelusta jossa fluminopaitainen pelaaja numero 9 liukuu kohti kameraa polvillaan oletettavasti kiekon perässä ja mustapaitainen pelaaja luistelee vieressä. Taustalla näkyy mustapaitainen maalivahti ja kaksi puolustajaa.

Päivän kruunaa ensikertainen näkövammaiskiekko-ottelu, jossa Aisti Sportin, JYPin ja yhteistyökumppaneiden pelaajat muodostavat kaksi joukkuetta haastaakseen toisensa jäällä. Kun puhutaan näkövammaiskiekosta, erityistä on se, että osa pelaajista on näkövammaisia ja maalivahdit sokeita. JYP-pelaajat ja yhteistyökumppanit saavat myös mahdollisuuden tutustua näkövammaisena pelaamiseen simulaatiolasien kautta. Ottelun tarkoitus on esitellä upeaa lajia ja yhdenvertaista periaatetta, jossa jääkiekko kuuluu kaikille.

Mitä sitten näkövammaiskiekko oikeastaan on? Lajiin voit tutustua paremmin esimerkiksi videoiden avulla näkövammaiskiekkosivullamme.

Pelaajat näytösottelussa

Näytösotteluun Aisti Sportin ja JYPin joukkueista osallistuvat seuraavat pelaajat.

JYP

Kakkonen, Valtteri

Koskela, Santeri

Koskela, Valtteri

Peltola, Markus

Seppälä, Niko

Siikanen, Patrik

Kuva jäältä jossa Jypin pelaaja luistelee kameraa kohti Jypin mustissa kotiväreissä.

Aisti Sport

Aittola, Iiris

Aittola, Veli-Matti (maalivahti)

Bister, Julius

Gusev, Jari

Kiiski, Kais

Kokko, Joni

Latikka, Antti

Tihumäki, Markus (maalivahti)

Ylikarhu, Timo

Mukana myös yhteistyökumppanipelaajia ja taustajoukkoja Simo Pynnösen (toimitusjohtaja, Maansiirto Mäkelä) ja Taneli Maasalon (asiakkuuspäällikkö, JYP) johdolla.

Tapahtuman ohjaavat Antti Latikka, Carmen Pekkarinen, Petrus Vilhunen ja Markus Tihumäki Aisti Sportista.

Nähdään Jyväskylässä! Klikkaa itsesi tästä myös Facebook-tapahtumaan.

Teksti: Markus Tihumäki, Aisti Sportin tiedotus ja markkinointi