Maaliskuu pyöräytetään käyntiin maalipallolla sarjaturnauksen muodossa – tervetuloa!

Aisti Sport ry järjestää yhteistyössä Näpäjä ry:n kanssa kansallisten maalipallosarjojen kauden 2021-2022 toisen sarjaturnauksen Vantaalla Sotungin koululla (Sotungintie 19) 5.-6. maaliskuuta. Tapahtuma on hieno tilaisuus viettää viikonloppua ja seurata nopeatempoista urheilulaji maalipalloa.

Mitä: Kansallisten sarjojen maalipalloturnaus, järjestäjinä Aisti Sport ja Näpäjä

Missä: Sotungin koulu, Sotungintie 19 Vantaa

Milloin: Viikonloppuna 5.-6.3.2022

Maalipallon vauhtia ja hyvän fiiliksen tapahtumatunnelmaa

… sen voimme taata, kun maaliskuu käynnistetään maalipalloturnauksella. Maalipallo on vauhdikas paralympialaji, joka on alunperin suunniteltu näkövammaisille. Suomessa pelataan kahdella sarjatasolla: Miesten SM- ja avoin SM-sarja, joissa molemmissa edustaa myös useita normaalisti näkeviä pelaajia. Nykyisellään maalipallo on kasvanut jopa kansainvälisellä tasolla myös näkövammattomien suosimaksi lajiksi, ja näkevien pelaajien joukkue-edustaminen on mahdollista jopa kansainvälisissä peleissä maajoukkueita lukuun ottamatta. Mutta, eivät hekään pelissä näe. Maalipallossa nimittäin kaikkien pelaajien silmät peitetään näön estävin tummin lasein. Pallo sisältää kulkusia, jotta sen voi kuulla. Kulkuset kilisevät siis pallon viskoutuessa pyörähdysheiton voimasta parhaimmillaan 80:n kilometrituntinopeudella. Huhhuh, luepa lisää lajista lyhyestä kuvauksestamme maalipallosivullamme.

Vauhdikas tilannekuva, jossa musta-flumino paitainen pelaaja numero 2 on juuri irroittanut pallosta pallon kiitäessä kohti lattian pintaa toinen jalka ilmassa. Taustalla kaksi muuta pelaajaa valmistautumassa seuraavaan puolustuspalloon.

Makkaragrilli taas auki!

Tapahtumapaikalla palvelee kanttiinimme, josta löytää kattavasti niin suolaisia kuin makeita tuotteita lämpimistä annoksista viileisiin virvokkeisiin. Suosittu makkaragrilli on jälleen avoinna tarjoillen Kivikylää. Aina suositut lihapiirakat eivät ole tälläkään kertaa poissa laskuista. Kanttiinissa palvelee iloinen entistä isompi henkilökuntamme.

Vapaa pääsy, huomiot sekä otteluohjelma

Tapahtumapaikalle on vapaa pääsy. Otteluita pelataan aamusta iltaan eli seurattavaa riittää. Tässä luettavaksi vielä tapahtumapaikan parempi kuvailu, koronahuomiot sekä otteluaikataulu.

 Tapahtumapaikan kuvailu

Autolla tapahtumapaikalle saapuvalle löytyy koulun edestä runsaasti parkkitilaa. Tapahtumaan saavutaan koulun pääovista, jotka löytyvät katoksen alta. Pääovista tullessa sisään saavut välikerrokseen, josta suoraan ylös portaita mentäessä löytää kanttiiniaulan ja pelihallin. Ylös mennessä tulet aulatilaan, missä toimii kanttiini suoraan aulan perällä ja pelihalli löytyy oikealta puolelta aulaa. Paikalla on mainosopasteet. Mikäli tarvitset opastusta tapahtumapaikalla, ota yhteys turnausjärjestäjiin, jotka opastavat mielellään.

Suosittelemme maskin käyttöä

Aisti Sport ry, Näpäjä ry ja Suomen maalipallosarjoja koordinoiva Suomen Paralympiakomitean alainen maalipallojaosto toteuttavat tapahtuman ajankohtaisen koronatilanteen huomioiden.

Tapahtumassamme on tarjolla käsidesiä, kasvomaskeja ja suojakäsineitä. Maskin käyttöä suositellaan, ja pyydämme säännölliseen käsien pesuun wc-tiloissa. Turvavälien säilyttäminen tilanteen mukaan on suotavaa. Kiitos yhteistyöstä turvallisemman ympäristön luomisessa.

Otteluaikataulu

Miesten SM-sarja

Lauantai 5.3.2022

11.45 Old Power – Aisti Revolution

12.40 O.P. Hurricanes – Aisti Sport

16.20 Aisti Sport – Old Power

17.15 Aisti Revolution – O.P. Hurricanes

Sunnuntai 6.3.2022

9.25 Old Power – O.P. Hurricanes

10.20 Aisti Sport – Aisti Revolution

14.00 Aisti Revolution – Old Power

14.55 Aisti Sport – O.P. Hurricanes

Avoin SM-sarja

Lauantai 5.3.2022

9.00 O.P. Juniors – Näpäjä XX

9.55 O.P. Gladiators – Aisti Inclusion

10.50 Aisti Open – O.P. Flying Ducks

13.35 Aisti Inclusion – O.P. Juniors

14.30 Näpäjä XX – Aisti Open

15.25 O.P. Flying Ducks – O.P. Gladiators

18.10 O.P. Juniors – Aisti Open

19.05 O.P. Gladiators – Näpäjä XX

Sunnuntai 6.3.2022

8.30 Aisti Inclusion – O.P. Flying Ducks

11.15 Aisti Open – O.P. Gladiators

12.10 O.P. Flying Ducks – O.P. Juniors

13.05 Näpäjä XX – Aisti Inclusion

15.50 O.P. Juniors – O.P. Gladiators

16.45 Aisti Inclusion – Aisti Open

17.40 O.P. Flying Ducks – Näpäjä XX

Kotikatsomoille livestream ja somekanavat

Jos et pääse tapahtumapaikalle, jokainen ottelu on nähtävissä tuttuun tyyliin Goalball Finlandin Youtube-kanavalta.

Aisti Sportin somekanavat Instagramissa ja Facebookissa jakavat myös tunnelmia pitkin viikonloppua.

Kuva: Henriikka Toivola

Teksti: Markus Tihumäki & Miina Grönroos