Maalipallotarinastamme esittelyssä Aisti Open

Aisti Sportin maalipallotarinaan kuuluu jo neljä sarjajoukkuetta. Esittelemme jokaisen joukkueen vuorollaan. Vuorossa on Aisti Open, olkaa hyvät.

Avoimuus ja rohkeus Aisti Openin peruspilareina

Maalipallojoukkueistamme Aisti Open on toinen alkuperäisistä sarjaedustajistamme. Seuran perustamisesta lähtien Aisti Open on edustanut Aistia 1. divisioonassa kaudesta 2017-2018. Ensimmäinen mestaruus tuli heti toisena kautena 2018-2019. Openin joukkue on yksi kahdesta avoimessa SM-sarjassa (ent. 1. divisioona) edustavista joukkueistamme, ja kaiken kaikkiaan yksi neljästä sarjajoukkueestamme. Aistilla on kaksi joukkuetta myös miesten SM-sarjassa.

Seuran perustamishetkellä kesällä 2017 alettiin luoda pohjaa tuleville 1. divisioonassa edustaville aistilaisille. Joukkue ja sen nimi pohjattiin avoimuuteen, jossa rohkeasti ja ennakkoluulottomasti halutaan tarjota mahdollisuus aloittaa maalipallon kilpailullisempikin ura. Openiin kasvoi kulttuuri, jossa tuodaan rohkeasti uusia pelaajia sarjaan, ja rakennetaan polku, joka avaa väylän kehittyä ja kasvaa maalipallossa haluamalleen tasolle. Joukkueen historiassa onkin nähty useita kokeilevia pelaajia turnauksissa, ja nykyisin edelleen pelaajia, jotka aloittivat koko maalipallouransa Openista. Näitä Aistin ”kasvatteja” on noussut jo maajoukkueeseen ja kansainväliselle tasolle asti.

Openin joukkueessa ovat aina harrastaneet yhdessä näkövammaiset ja -vammattomat. Tällä kaudella 2021-2022 vuosittain totutun isolukuisuuden pelaajistossa täyttävät joukkueen alkuperäiset pelaajat sokea iranilaislähtöinen Azra Tayyebi ja normaalisti näkevä Akseli Makkonen. Uusimpina joukkueen edustajina pelaavat kotkalainen Jasmin Mikkola, Virossa syntynyt Krister Linnas ja joukkueen kuopus 16-vuotias Solina Rosti. Tällä kaudella joukkueen turnauskokoonpanossa nähdään myös nuori Paavo Tulisalo. Alusta asti joukkuetta johtaneet Markus Tihumäki ja Anniina Latikka toimivat Openin valmennustiiminä.

”Parhaita kokemuksia syntyy ystävien kanssa.”

Hymyilevä joukkuekuva Aisti Openista. Kuvassa vasemmalta oikealle Akseli Makkonen, Solina Rosti, Anniina Latikka, Azra Tayyebi, Markus Tihumäki, Jasmin Mikkola ja Krister Linnas.

Kuvassa hymyilee koko joukkue vasemmalta oikealle Akseli Makkonen, Solina Rosti, Anniina Latikka, Azra Tayyebi, Markus Tihumäki, Jasmin Mikkola ja Krister Linnas. Kauden joukkue muodostui, kun sarjaan luodun toisen joukkueemme Inclusionin kanssa haluttiin rakentaa kokonaisuus yhteisöllisten arvojen ympärille. Parhaita kokemuksiahan syntyy ystävien kanssa.

Tutustu joukkueeseen

Pääset tutustumaan vuosittaisiin joukkuekokoonpanoihin vuodesta 2017 lähtien joukkueet-sivultamme.

Maalipallokauden 2021-2022 otteluohjelmaan puolestaan voit tutustua goalball.fi-sivustolla.

Lue myös

Lue myös Aisti Inclusionin tarina.