Maalipallotarinastamme esittelyssä Aisti Inclusion

Aisti Sportin maalipallotarinaan kuuluu jo neljä sarjajoukkuetta. Esittelemme jokaisen joukkueen vuorollaan. Aloitamme uusimmasta joukkueestamme: Aisti Inclusion, olkaa hyvät.

”Paras joukkue syntyy ystävistä.”

Aistin maalipalloperheeseen uusimpana jäsenenä olemme toivottaneet tervetulleeksi jo neljännen sarjajoukkueemme. Aisti Inclusionin. Aistia edustaa nyt avoimessa SM-sarjassa kaksi ja miesten SM-sarjassa kaksi joukkuetta. Kaiken kaikkiaan neljännen, mutta toisen avoimessa SM-sarjassa edustavan joukkueemme perustamisen taustalla oli kasvanut tarve mahdollistaa yhä useamman pelaajan kehittyminen ja kasvaminen maalipalloilijana Aistin kannustavassa avoimessa kulttuurissa. Kannustava kulttuurimme pohjautuu positiiviseen ilmapiiriin, jossa jokaisella on paikka kasvaa pelaajana pelikentällä ja ihmisenä sen ulkopuolella. Yhdessä hävitään. Yhdessä voitetaan. Voittamaan ei voi oppia, jos ei ensin häviä. Joukkue on yhteisö. Paras joukkue syntyy ystävistä.

Uuden joukkueemme johtoon haluttiin naisten maajoukkueessakin muutamia vuosia jo pelannut, ja 1. divisioonassa aiemmin Nääsvil Tamperetta edustanut 21-vuotias Miina Grönroos, jolle joukkueenjohtajan rooli on loistava mahdollisuus kehittyä maalipalloilijana johtaen koko joukkuetta pelitaktisesti. Joukkueessa pelaajisto Eemi Utriainen, Henriikka Toivola, Aleksi Aittola sekä vasta syksyllä maalipalloon tutustunut kenialaislähtöinen Bruno Okello rakentavat hyvähenkisen kokonaisuuden, jossa on helppo nauttia maalipallosta tiimin kautta kehittyen myös yksilötasolla.

Inkluusion periaate on suuri

Vammaisten ja vammattomien välinen inklusiivisuus on Aistin periaatteista yksi suurimmista. Se kasvattaa yhdenvertaisempaa ja ennakkoluulottomampaa kulttuuria, jossa jokainen yksilö on yhtä arvokas. Kulttuuri syntyy yhdessä ymmärtäen. Tähän pohjautuu joukkueen nimi Aisti Inclusion. Inclusionissa Aleksi ja Henriikka näkevät normaalisti, Bruno on sokea ja Eemi sekä Miina heikkonäköisiä.

Aisti banderollin edessä otettu joukkuekuva Aisti Inclusionista. Vasemmalta oikealle kuvassa Miina Grönroos, Henriikka Toivola, Eemi Utriainen ja Bruno Okello.

Kuvassa hymyilevät Aisti Inclusionin pelaajat Miina Grönroos (#3), Henriikka Toivola (#4), Eemi Utriainen (#6) ja Bruno Okello (#7) . Aleksi Aittola palaa kokoonpanoon loukkaantumisista toipumisen jälkeen. Lisäksi joukkueeseen kuuluu huoltaja Anniina Latikka.

Tutustu joukkueeseen

Vuosittaiset pelaajakokoonpanot löytyvät aina maalipallon joukkueet-sivultamme.

Maalipallokauden 2021-2022 sarjatilanteeseen ja otteluohjelmaan puolestaan voit tutustua goalball.fi-sivustolla.