Blogi: Työharjoittelijana Aisti Sportissa

Teksti: Miina Grönroos

Kiekkokuva: Carmen Pekkarinen

Hymyilevä kasvokuva Miinasta; ruskeat hiukset, silmälasit ja tumma t-paita.

Moikka! Miina tässä. Mua pyydettiin kertomaan vähän itsestäni ja opiskeluihini sisältyvästä harjoittelusta, jota nyt Aistilla suoritan.

Oon 21-vuotias liiketalouden opiskelija ja asustelen tällä hetkellä Helsingissä. Opiskelut ja harrastukset sai mut viime vuonna muuttamaan pois kotikaupungistani Riihimäeltä. Harrastuksista mulle ykkönen on ehdottomasti maalipallo, jota oon harrastanut yli kuusi vuotta. Kansallisella tasolla pelaan avoimessa SM-sarjassa ja naisten maajoukkueessa oon ehtinyt pyöriä jo nelisen vuotta. Avoimessa SM-sarjassa kuulun Aistin tuoreimpaan joukkueeseen Aisti Inclusioniin, jossa mulle annettiin myös joukkueenjohtajan rooli. Maalipallon lisäksi näkövammaiskiekko tempaisi mut mukaansa heti, kun toimintaa saatiin Suomeen.

Miina nojaa kaukalon reunaan kentän laidalla jääkiekkovarusteissa. Miinalla on Aistin musta jääkiekkopaita, jonka selässä lukee Grönroos #19.Aloitin opiskelut ammattikorkeakoulussa syksyllä 2020 ja suoritan nyt kahdesta tutkintooni sisältyvästä harjoittelusta ensimmäistä. Mietin pitkään, mitä tekisin harjoitteluni suhteen, sillä ensimmäisen harjoittelun idea on käytännössä vain tutustua työelämään. Hyväksiluku olisi ehkä onnistunut opintojen aikaisella vapaaehtoistyöllä, jota siis teen paljon. Muuta tarpeeksi pitkää työkokemusta mulla ei oikeastaan ole. Hyväksiluku ei tarkemmin ajateltuna tuntunut oikealta ratkaisulta, sillä multa nimenomaan puuttuu työkokemusta ja harjoittelut on helppo tapa kerryttää sitä. Mun suurimmat henkilökohtaiset tavoitteet harjoittelun suhteen onkin saada lisää työkokemusta ja kasvattaa mun itsevarmuutta tekemäni työn suhteen.

Aistin hallituksen jäsenistä olin aiemmin ollut yhteydessä Markukseen. Juteltiin yhden mun tämän kevään kurssin sisällöstä ja mahdollisten hommien tekemisestä Aistille, mistä olisin saanut myös opintopisteitä. Myöhemmin koin kuitenkin paristakin syystä vaikeuksia harkkapaikan saamisessa, joten ehdotin Markukselle, että voitaisiinko laajentaa ne pikkuhommat ihan harjoitteluksi. Aisti otti mut mielellään hommiin ja mun työnkuvauksessa on mukavan paljon omaan suuntautumiseeni eli markkinointiin liittyviä tehtäviä. Toisin sanoen mun kädenjälki tulee varmasti näkymään lähitulevaisuudessa Aistin someissa ja nettisivuilla.


Harjoittelun työohjaaja: Markus Tihumäki

Miina Grönroos on ensimmäinen työharjoittelija vuonna 2017 perustetussa ja nopeasti kasvaneessa urheiluseurassamme. Harjoittelu on kiitettävä lisäresurssi seuratyömme kehitykselle, ja toisaalta myös osoitus työskentelyn tarpeellisuudesta.