Aisti Games – joukkuelajeja lapsille

Tammikuussa alkavat innostavat matalan kynnyksen harrasteryhmät lapsille ja nuorille: maalipalloa, näkövammaiskiekkoa sekä -jalkapalloa. Voit osallistua kerralla kaikkiin tai eniten innostaviin. Ryhmiin voi osallistua matalalla kynnyksellä kaikki halukkaat myös ilman näkövammaa. Aisti Games -harrastuskokonaisuus pohjautuu opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaan seuratoiminnan kehittämistukeen.

Maalipalloa, jääkiekkoa ja jalkapalloa omalla tasolla harjoitellen

Yksi tavoitteistamme on mahdollistaa näkövammaisille lapsille ja nuorille liikunnan harrastaminen yhdenvertaisena yhteiskunnan jäsenenä. Maalipallon, näkövammaiskiekon ja näkövammaisjalkapallon Aisti Games -ryhmämme tarjoavat matalan kynnyksen harrastuksia. Tarkoitus on luoda osallistujille mahdollisuus nauttia ja viihtyä monipuolisen ja hauskan liikunnan parissa oppien liikunnallisia ja lajityypillisiä ominaisuuksia sekä joukkuepelaamisen taitoja sosiaalisuudesta lähtien. Toiminta on tarkoitettu kaikentasoisille näkövammaisille tai -vammattomille lajeista kiinnostuneille. Varusteitakaan et aluksi tarvitse, sillä meiltä löytyy lainavarusteita tutustumiseen. Tule rohkeasti mukaan innostumaan lisää!

Toiminnan kevätkausi 2022 käynnistyy 15. tammikuuta. Torstaisin pelaillaan maalipallon parissa, perjantaisin potkitaan helisevää jalkapalloa, sekä lauantaisin jäällä harjoitellaan luistelua tai pelaillaan kolisevalla kiekolla.  Lue alta lisää ja ilmoittaudu rohkeasti mukaan Aisti Games:in kevätkaudelle! Jos olet kouluikäinen (n. 7-15v.), olet kohderyhmää.

Maalipallo

Maalipallo on vauhdikas ja nopeatempoinen, paljon kuuntelutaitoa kehittävä paralympialaji, joka on Suomessa ehkä jopa tunnetuin alunperin näkövammaisille suunnattu urheilulaji. Maalipallotreeneissä me pidämme hauskaa lapsille sopivilla palloilla, ja itse maalipallon pelaamisen lisäksi harjoittelemme erilaisin pallopelein ja -leikein. Näin todella etenemme kohti koukuttavan lajin mahdollisuuksia. Treenejämme vetävät Anniina Latikka ja Henriikka Toivola.

Poika heittämässä palloa käsien vielä osoittaessa taakse ylös. Kuva otettu takaapäin.

Näkövammaiskiekko

Näkövammaiskiekko eli näkövammaisten jääkiekko (engl. blind hockey) on viime vuosina räjähdysmäisesti kasvanut – ja Suomeen 2020 saapunut – tuore laji, joka istuu suomalaiseen kiekkokansaan hullaannuttavin seurauksin. Näkövammaisten jääkiekko poikkeaa totutusta lätkästä turvallisuutta lisäävin säännöin ja pelivälinein. Jäätreeneissämme kiekkoilun lisäksi opetellaan tietenkin luistelemaan ja liikkumaan jäällä kera mukavin pelein ja leikein. Luistelemaan oppimisen kautta etenemme kohti innostavia lajin mahdollisuuksia. Treenejämme vetävät Carmen Pekkarinen, Juuso Utriainen ja Petrus Vilhunen.

Kaksi lasta kurottelemassa kohti oranssia reikäpalloa jäällä. Toisella keltainen ja toisella musta paita päällä.

Näkövammaisjalkapallo

Näkövammaisten jalkapallo on yksi suosituimmista paralympialajeista, kuten jalkapallo yleisestikin maailmalla. Helisevää palloa potkivat pelaajat ja kentän laidoilla opastavat toimijat luovat kokonaisuuden, joka loksauttaa suut auki hienoudellaan. Treeneissämme harrastamme niin sokeutettuna pelattavaa five-a-side -jalkapalloa kuin niin sanottua heikkonäköisten futistakin. Ennen kaikkea opimme monipuolisin harjoittein ja pelein nauttimaan jalkapalloilun maailmasta. Näin etenemme kohtinäkövammaisjalkapalloilun suuria mahdollisuuksia. Treenejämme vetävät Akseli Makkonen ja Noora Talvala.

Lähikuva kaksista lapsen jaloista, joista taaempi kuljettaa palloa.

Aikataulu, hinnoittelu ja ilmoittautumiset

Maalipalloa torstaisin 20.1. alkaen:

Klo 17.30-19.00

Kivimäen koulu, Lintukallionkuja 6, Vantaa

Näkövammaisjalkapalloa perjantaisin 21.1.alkaen:

Klo 17.00-18.00

Aurinkokiven koulu, Aurinkokivenkuja 1, Vantaa

Näkövammaiskiekkoa lauantaisin 15.1.alkaen:

Klo 12.00-13.00

Myyrmäen jäähalli 2, Raappavuorentie 10, Vantaa

Hinnoittelu kevätkaudelle:

1 laji (13 osallistumiskertaa) 100€

2 lajia (26 osallistumiskertaa) 180€

3 lajia (39 osallistumiskertaa) 250€

Ilmoittautumaan pääset Aisti Games -ilmoittautumislomakkeellamme tästä.

Kaikkiin lisätiedustelukysymyksiin vastataan sähköpostitse aisti.games(at)gmail.com. Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse hankekoordinaattoreihimme.

Miika Honkanen

050 581 5389

Markus Tihumäki

044 569 6298

aisti.games(at)gmail.com