Aisti Sport palkittiin vuoden 2021 aikuisten tähtiseurana!

Teksti: Markus Tihumäki, seuran tiedotus ja markkinointi

Kuvat: Lauri Jaakkola, Suomen Paralympiakomitea

Lavalta otettu kuva, jossa Aistin hallitus tuulettaa kädet ilmassa ison pahvisen palkintoshekin kanssa.

Aisti Sportin hallitus vas. Ville Montonen, Azra Tayyebi (stipendin takana), Henriikka Toivola, Markus Tihumäki ja Miika Honkanen

Suomen Olympiakomitea on valinnut vuoden 2021 aikuisten tähtiseuraksi Aisti Sportin. Olympiakomitean yhteistyökumppani Alko ojensi Aisti Sportin toimintaan 3000 euron palkintostipendin. Suomessa on tällä hetkellä yhteensä 118 laatuseuran standardit täyttävää tähtimerkin ansainnutta urheiluseuraa 26 eri lajissa. Aisti Sport on ensimmäinen paralajista tähtimerkin saanut seura, kun se ansaitsi tähtimerkin aikuisten maalipalloon maaliskuussa 2020. Nyt seura valittiin vuoden 2021 tähtiseuraksi. Aikuisten vuoden tähtiseura valittiin toista kertaa. 2020 ensimmäiseksi aikuisten vuoden tähtiseuraksi valittiin Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo.

Toivon että tällä palkinnolla voidaan viestitä siitä huikean hienosta työstä, jota urheiluseuroissa urheilutoiminnan eteen tehdään ja kuinka paljon urheiluseurat liikuttavat erilaisia aikuisia. Aisti Sportissa on ilmaistu asioita hienosti kääntäen yleinen uskomus toisinpäin muun muassa todeten, kuinka toimintaan voi tulla myös vammattomia henkilöitä mukaan, Ulla Nykänen Suomen Olympiakomiteasta kertoo.

Alko halusi huomioida vuoden 2021 vastuullisuusteemansa mukaisesti yksinäisyyden palkinnossa.

Aisti Sportissa korostetaan innostavan ja hyvän yhteishengen ilmapiiriä sekä se on ottanut huomioon toimenpiteitä yksinäisyyden ehkäisemiseksi. Aistissa kunnioitetaan toimintaa, joka osallistaa ihmistä sallivassa ympäristössä jokaisen omista lähtökohdista ja tavoitteista käsin tasollaan loistaen. Aistin toiminnasta huokuu aito lähimmäisestä välittäminen, ja toimintaan otetaan kaikki mukaan eikä ketään jätetä yksin, kuvailee Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho.

Suomen Paralympiakomiteasta pääsihteeri Riikka Juntunen sekä seurakehittäjä Nina Peltonen kehuvat Aisti Sportin yhteishenkeä ja innovatiivista kulttuuria uusien asioiden tekemisessä nuorena seurana. Paralympiakomitea ojensi saavutuksesta Aisti Sportille maalipalloja ja -laseja välineiksi harrastustoimintaan.

On ollut aivan huikea matka Aistin kanssa viedä tätä tähtiseuraprojektia. Aistissa jokainen saa olla mukana toiminnassa sellaisena kuin on, Nina Peltonen sanoo.

Aisti Sport ei vain luo mahdollisuuksia, vaan parantaa maailmaa.

Tämä seura ei vain tee huikeaa liikuntaa ja urheilua, vaan tämä seura oikeasti parantaa mailmaa. Tämän kulttuurin aisti aidosti tullessa tähänkin maalipallon turnaustapahtuman tilaan. Nämä eivät ole vain kauniita sanoja, vaan sen jokainen voi huomata tullessaan tänne lämpimään vastaanottoon ja yhteisölliseen tunnelmaan, Nina Kaipio Etelä-Suomen liikunnasta ja urheilusta korostaa vierailtuaan palkinnon julkistustilaisuudessa Aisti Sportin järjestämässä maalipalloturnauksessa Vantaalla 4. joulukuuta.

Katso koko tilaisuus täältä Facebook-julkaisustamme.

Puheenjohtaja Miika Honkanen puhuu mikrofoniin Aistin flumino huppari yllään ja kukkakimppu vasemmassa kädessään.

Aisti Sport kiittää merkittävästä kunnianosoituksesta. Puheenjohtaja Miika Honkanen kiitti palkinnon taustalla vaikuttaneita tekijöitä.

Haluan kiittää palkinnosta Alkoa, Olympiakomiteaa, ESLU:a ja Paralympiakomiteaa, mutta myös Suomen Paralympiakomitean Nina Peltosta, joka on vastaillut puheluihin tarvittaessa jopa perjantai-iltana yhdeksältä auttaakseen hakemuksiin liittyvissä kysymyksissä. Kiitos valtavasti meidän yhteisölle, Aisti Sportin harrastajille, seuraajille ja kannattajille. Iso matka on menty ja tehty lyhyessä ajassa. Kiitos meidän uurastanut hallitus Markus Tihumäki, Azra Tayyebi, Ville Montonen ja Henriikka Toivola.

Täältä vielä katsomaan palkitsemistilaisuus