Kulkuspallo palaa Vantaalle joulun alla: Heh, maalipalloturnaus – tervetuloa!

Teksti: Markus Tihumäki, seuran tiedotus ja markkinointi

Kuvat: Henriikka Toivola

Aisti Sport ry järjestää kansallisten maalipallosarjojen kauden 2021-2022 avausturnauksen Vantaalla Lehtikuusen koululla (Hiirakkotie 9) 4.-5. joulukuuta. Tapahtuma tarjoaa mukavan mahdollisuuden tutustua urheilulaji maalipalloon ja nauttia itsenäisyyspäivän alusviikonlopusta. Tapahtumapaikalla ja turnauksessa huomioidaan koronatilanne luoden järjestelyineen tapahtumasta turvallinen. Kerromme koronaohjeista lyhyesti tämän artikkelin loppupuolella. Tervetuloa katsomoon ja Aistin kanttiinin antimien äärelle!

Maalipallon vauhtia ja hyvän fiiliksen tapahtumatunnelmaa

… sitä tarjoamme yhdessä Aistin yhteisön sekä suomalaisen maalipalloperheen voimin. Maalipallo on vauhdikas paralympialaji, joka on alunperin suunniteltu näkövammaisille. Suomessa pelataan kahdella sarjatasolla: SM- ja avoin SM-sarja, joissa molemmissa edustaa myös useita normaalisti näkeviä pelaajia. Nykyisellään maalipallo on kasvanut jopa kansainvälisellä tasolla myös näkövammattomien suosimaksi lajiksi, ja näkevien pelaajien joukkue-edustaminen on mahdollista jopa kansainvälisissä peleissä maajoukkueita lukuun ottamatta. Mutta, eivät hekään pelissä näe. Maalipallossa nimittäin kaikkien pelaajien silmät peitetään näön estävin tummin lasein. Pallo sisältää kulkusia, jotta sen voi kuulla. Kulkuset kilisevät siis pallon viskoutuessa pyörähdysheiton voimasta parhaimmillaan 80:n kilometrituntinopeudella. Huhhuh, luepa lisää lajista lyhyestä kuvauksestamme maalipallosivullamme.

Pelitilannekuva Aisti Sportin fluminopaitaisesta pelaajasta torjumassa vauhdikkaan näköisesti palloa, alavartalon osoittaessa melkein suoraan kohti kattoa ja ylävartalon ollessa kiinni maassa.

Aistin kanttiini ja Aisti-tuotteet lämmittää aamupäivästä iltaan

Turnauspaikalla niin pelaajia, toimitsijoita kuin katsojiakin palvelee lämmin kanttiinimme. Tarjonnasta löytyvät lämpimien aterioiden lisäksi lihapiirakat nakilla tai ilman, kahvit ja makeiset, virvoitusjuomat ja pikkusuolaiset. Lisäksi myymme suoraan tuotevarastostamme pipoja, paitoja ja uusimpana Aistituotteena kangaskasseja sekä juomapulloja unohtamatta tuotteita, joita voi toimitettavaksi tilata. Tuotteistamme voi lukea lisää tuotemyyntisivullamme.

Vapaa pääsy tapahtumaan, koronahuomiot ja otteluohjelma, olkaa hyvät!

Tapahtumapaikalle on vapaa pääsy. Otteluita pelataan aamusta iltaan. Tässä luettavaksi vielä tapahtumapaikan parempi kuvailu, koronahuomiot sekä itse pääesitys; eli otteluaikataulu.

Katsomossa aikuinen mies ja nainen taputtavat innokkaasti. Kasvomaskit peittävät osan kasvoista.

Tapahtumapaikan kuvailu

Autolla tapahtumapaikalle saapuessa on tieltä tullessa parkkipaikka heti ensimmäisenä ennen koulurakennuksia. Itse urheiluhalli ei ole koulurakennuksessa, vaan erillisessä rakennuksessa jossa toimii myös hammashoitola. Urheiluhallin rakennukselle ajaessa urheilukenttä on vasemmalla ja koulurakennus oikealla puolella. Urheiluhallin sisäänkäynti löytyy heti koulurakennuksen jälkeisestä rakennuksesta, johon ohjaa hammashoitolakyltit. Ovista sisään päästyä tulet pääkäytävään, jota pitkin kulkemalla löydät  keskivaiheilta portaat pelihalliin.

Kanttiini löytyy koulurakennuksesta, johon kuljetaan koulurakennuksen ja urheiluhallin välissä olevista portaista ylös ja kääntyen heti oikealle. Rappusten yläpäästä käännyttyä oikealle ja kulkien muutamasta rappusesta löytyy ovi koulurakennukseen. Kulje käytävä perälle asti ja kanttiinin löydät vasemmalta ruokalasta.

Koronatilanne

Aisti Sport ry ja Suomen maalipallosarjoja koordinoiva Suomen Paralympiakomitean alainen maalipallojaosto toteuttavat tapahtumansa ajankohtaisesti koronatilanne huomioiden. Joulukuisen turnauksen aikaan noudatetaan 25.11.-24.12. voimassaolevia aluehallintoviraston rajoituksia, jotka eivät kuitenkaan suoraan koske tapahtumaamme. Uudenmaan rajoituksiin pääset tutustumaan Helsingin Sanomien artikkelista.

Tapahtumassamme on tarjolla käsidesiä, kangasmaskeja ja suojakäsineitä. Maskin käyttöä suositellaan, ja pyydämme säännölliseen käsien pesuun wc-tiloissa. Turvavälien säilyttäminen tilanteen mukaan on suotavaa. Kiitos yhteistyöstä turvallisemman ympäristön luomisessa.

Otteluaikataulu

SM-Sarja

Lauantai 4.12.2021

Alkamisaika / Kotijoukkue – Vierasjoukkue

11.45 / Old Power – O.P. Hurricanes

12.40 / Aisti Sport – Aisti Revolution

16.20 / Aisti Revolution – Old Power

17.15 / Aisti Sport – O.P. Hurricanes

Sunnuntai 5.12.2021

9.25 / Old Power – Aisti Sport

10.20 / O.P. Hurricanes – Aisti Revolution

14.00 / Aisti Revolution – Aisti Sport

14.55 / O.P. Hurricanes – Old Power

Avoin SM-Sarja

Lauantai 4.12.2021

Alkamisaika / Kotijoukkue – Vierasjoukkue

9.00 / O.P. Gladiators – O.P. Juniors

9.55 / Aisti Open – Näpäjä XX

10.50 / O.P. Flying Ducks – Aisti Inclusion

13.35 / Näpäjä XX – O.P. Gladiators

14.30 / O.P. Juniors – O.P. Flying Ducks

15.25 / Aisti Inclusion – Aisti Open

18.10 / O.P. Gladiators – Aisti Open

19.05 / O.P. Flying Ducks – Näpäjä XX

Sunnuntai 5.12.2021

8.30 / O.P. Juniors – Aisti Inclusion

11.15 / Aisti Open – O.P. Flying Ducks

12.10 / Aisti Inclusion – O.P. Gladiators

13.05 / Näpäjä XX – O.P. Juniors

15.50 / O.P. Flying Ducks – O.P. Gladiators

16.45 / Aisti Open – O.P. Juniors

17.40 / Näpäjä XX – Aisti Inclusion