Aisti Sportin uusi slogan on: Meillä kaikilla on unelma

Teksti: Markus Tihumäki, seuran tiedotus ja markkinointi

Video: Aisti Sport ry ja Tuukka Remes Official

”Suomi elää  jalkapallosta – Suomi syttyy jääkiekosta”

Suomi on urheiluhullukansa, joka nauttii urheilutapahtumista. Monet kokevat yhteenkuuluvuuden ja ylpeyden tunnetta, kun Suomi menestyy urheilussa. Useat tuntevat kylmät väreet kehonsa läpi, kun suoritus räjäyttää riemun. Toisinaan me unelmoimme mielessämme itsemme huippu-urheilijaksi tai maailmantähdeksi isojen katsomoiden eteen, kuten idolimme. Innostumme haaveista. Haluamme liikkua ja harrastaa.

”Suomi arvostaa paraurheilua”

Paraurheilun arvostus ja näkyvyys on noussut viimeaikoina yhä isommaksi ja merkittävämmäksi urheilun osaksi yhteiskunnassa ja maailmassa, jossa yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat vahvoja arvoja. Ihminen, joka syntyy erilaisena, tai vammautuu myöhemmin lapsuudessaan, nuoruudessaan tai aikuisuudessaan on yhtälailla oikeutettu harrastamaan, kokemaan ja unelmoimaan kuin ihminen, jolle vammaisuus tai sairaudet ovat aivan vierasta. Tästä huolimatta on ymmärrettävää, ettei erilaisten vammojen, kuten näkövamman kanssa elävän ole helppoa tai edes mahdollista toimia turvallisesti toiminnassa, jossa välineet tai muut osallistujat, ympäristö, on kehittynyt valtaväestön mukaisesti. Koska me Aisti Sportissa itse koemme samoja tunteita ja unelmia kuin valtaväestö, haluamme myös tehdä niistä oikeasti mahdollisia meille vammojen kanssa eläville.

”Tule huippujalkapalloilijaksi – Kehity jääkiekkoilijaksi – Kasva maalipallotähdeksi”

Myös näkövammaisena voit harrastaa, ja halutessasi kasvaa huipuksi isoihin kilpailutapahtumiin aina paralympiastadioneille ja -areenoille asti. Me haluamme, että näkövammaisena voit osallistua suosittujen urheilulajien harrastamiseen omalla tasollasi ja tuntea itsesi osaksi yhteiskunnan puheenaiheita. Kun koulussa kaverit puhuvat treeneistä, mekin tulimme juuri treeneistä. Kaverimme harrastavat, koska se on kivaa ja mukaansatempaavaa. Me harrastamme, koska se on kivaa ja mukaansatempaavaa. Meillä näkövammaiset ja näkövammattomat voivat harrastaa turvallisesti yhdessä. Sitä on inkluusio.

”Meillä kaikilla on unelma”

Aisti Sportissa me haluamme, että vammoista tai rajoitteista huolimatta myös meillä on mahdollisuus toimia, harrastaa ja unelmoida. Vain siksi, koska jokaisella on unelmia. Unelmia on monenlaisia, ja me haluamme että myös urheilusta on todellisempaa unelmoida. Uusi sloganimme on: ”Meillä kaikilla on unelma”.

Videon taustalla

Videon on luonut Aisti Sport opetus- ja kulttuuriministeriön hankerahoituksen tuella näkövammaisten lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien kehittämiseksi markkinointimateriaalina toimintaan. Alkuperäisen käsikirjoituksen on luonut Markus Tihumäki ja sen on muokannut lopulliseksi Tuukka Remes. Tuukka Remes on rakentanut ja kuvannut kuvamateriaaleja sekä editoinut videon. Äänessä videolla ovat Aisti Games -lasten harjoitusvuoroiltamme tutut ohjaajat ja valmentajat Akseli Makkonen, Juuso Utriainen, Noora Talvala, Carmen Pekkarinen sekä Miika Honkanen. Lisäksi tv:stäkin tuttu paraurheilun selostusääni Tuomas Törrönen lausuu arvostuksen paraurheilusta ja lapsista puolestaan Niilo sloganin.