Toimintakausi 2020-2021 juhlittiin päätökseen ja vuosikokous suuntasi katseet tulevaan

Teksti: Markus Tihumäki, seuran tiedotus ja markkinointi

Video: Samuli Harjunen

Lauantaina 31.7. järjestettiin Aisti Sport ry:n perinteinen vuosijuhla, jonka avasi sääntömääräinen vuosikokous. Seuran palkintogaala kruunasi illan. Gaalassa kiitettiin palkiten tärkeitä seurassa vaikuttavia henkilöitä.

Neljäs toimintakausi loi paljon uutta seuran kehittyessä jälleen

Aisti Sport ry:n neljäs toimintakausi sisälsi vahvasti koronapandemian aiheuttamia muutoksia. Muutokset eivät olleet kuitenkaan ainoastaan negatiivisia, vaan rajoitusten seurauksena joukkueharjoittelun keskeydyttyä tarvittiin luovuutta kehittämään turvallista ja erilaista toimintaa. Toimintakauden aikana yhteisö nähtiin laskettelemassa Vihdin rinteillä, ulkoilemassa porukkakävelylenkein maastoreiteillä, hiihtämässä laduilla ja lumikenkäilemässä Nuuksion metsissä. Lisäksi ”etäiltiin” Teamsissa ja Zoomissa vaihdellen kuulumisia, kysellen fiiliksiä haastavassa rajoitusympäristössä ja muuten pitäen seuratoimintaa yllä. Maalipallo liikkui syksyn ja näkövammaiskiekko paukkui ulkokaukaloissa. Lasten ja nuorten liikuntakerho Aisti Play liikkui turvallisesti ulkotiloissa.

Toimintakauteen mahtui myös palkitsemisia, kun Vantaan kaupunki myönsi liikuntagaalassaan Aisti Sportille vuoden vammaisurheilu -palkinnon ja Näkövammaisten liiton liikunnan sähköpostialueella äänestettiin seuralle näkövammaisliikuntapalkinto ”Hannelen malja”. Hannelen malja -palkinnon perusteissa kehuttiin muun muassa seuran inklusiivisuutta ja yhteisöllisyyttä toiminnassa näkövammaisten ja -vammattomien kanssa yhdessä. Seura solmi myös viisi yhteistyösopimusta yrityskumppanien kanssa. Avaava Oy, viestintätoimisto Aivela, Innolux, Kivikylän Kotipalvaamo ja Maansiirto Harry Mäkelä Oy ovat tukemassa seuran toimintaa. Yksi isoista askelista otettiin, kun Aisti Sport ry haki ja sai opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän seuratoiminnan kehittämistuen hankkeeseen näkövammaisten lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien kehittämiseksi. Hankkeen toiminta käynnistyy tulevasta syyskuusta.

Edellinen hallitus jatkaa toisen vuoden

Sääntömääräinen vuosikokous valitsi jatkamaan menneen toimintakauden hallituksen, johon kuuluvat perustajajäsenet Miika Honkanen, Markus Tihumäki ja Ville Montonen; sekä Azra Tayyebi ja Henriikka Toivola. Varajäseninä jatkavat Leo Hintsanen ja Samuli Harjunen.

Iloinen hymyilevä kuva, jossa Aistin uusi hallitus poseeraa seisten kameralle kuvatekstissä mainitussa järjestyksessä.

Viimevuotiseen tapaan hallituksessa hymyilevät Henriikka Toivola, Azra Tayyebi sekä puheenjohtaja Miika Honkanen. Takarivissä jäsenet Ville Montonen ja Markus Tihumäki sekä varajäsenet Samuli Harjunen ja Leo Hintsanen

Palkintogaalassa kunniaa toimijoille ja juhlassa mukana bändi

Aistin perinteinen Tikkurilan kupeen maalaismaisemiin sijoittuva vuosijuhla sai hienon lisän, kun näkövammaisista muusikoista koostuva Nuottiöljykriisi liittyi mukaan juhlaväkeen vetäen mahtavan ulkoilmakeikan. Bändi toi kesäiltaan lisää loistavaa fiilistä ja nautittavaa tunnelmaa. Sauna ja grilli taas lämmittivät käyttäjiään ja ennen kaikkea yhteisö loi jälleen kokonaisuuden, joka tuotti ilon.

Juhlassa toista kertaa järjestetty palkintogaala on tarkoitettu arvostamaan ja kiittämään hyvää työtä seuran yhteisössä. Jälleen jaettiin kunniadiplomit ja kiertopokaalit vuoden vapaaehtoiselle, kehittyjälle ja Aistilaiselle. Palkintogaalassa kiitettiin myös seuran yrityskumppaneita Avaava Oy:tä, viestintätoimisto Aivelaa, Innoluxia, Kivikylän Kotipalvaamoa ja Maansiirto Harry Mäkelä Oy:tä. Palkintogaala on nähtävissä alapuolella olevalta videolta.

Vuoden vapaaehtoinen

Vuoden vapaaehtoinen on toiminut pyyteettömästi vapaaehtoisena Aisti Sport ry:n yhteisön hyväksi. Hän on toiminut esimerkillisesti ja omasta tahdostaan mahdollistaakseen yhteisön toiminnan. Vuoden vapaaehtoinen on luonut vapaaehtoisuudellaan hyvää henkeä tapahtumiin, jossa harrastajat ovat saaneet nauttia laadukkaasta toiminnasta ja järjestelyistä vapaaehtoisten ansiosta. Vuoden vapaaehtoinen on ollut oma-aloitteinen, joustava ja erittäin arvokas henkilö toiminnan taustalla, mahdollisesti kaukana parrasvaloista, maineesta ja kunniasta. Vapaaehtoinen on tehnyt vapaaehtoistyönsä auttaakseen yksilöitä ja yhteisöä odottaakseen palkinnoksi vain hyvän mielen vapaaehtoistyöstään.

Vuoden vapaaehtoisen valitsee Aisti Sport ry:n hallitus. Vuoden vapaaehtoisen kunniadiplomilla Aistissa halutaan osoittaa suurta arvostusta ja kiitosta vapaaehtoista toimijaa kohtaan. Ilman vapaaehtoistyötä ei yhdessäkään seurassa kehittyvä toiminta ole mahdollista.

Vuoden 2021 vapaaehtoinen on Maija Huitu.

Vuoden kehittyjä

Vuoden kehittyjä on palkinto yksilölle, joka on omalla tasollaan kehittänyt itseään esimerkillisesti. Vuoden kehittyjä on tehnyt pitkäjänteistä ja keskittynyttä työtä eteenpäin menemiseksi. Kehittyjä on ottanut harppauksia ylöspäin ja ollut toiminnassaan määrätietoinen. Kovan työn ja vaivannäkemisen taustalla on ollut tahto, ilo ja motivaatio kehittyä. Vuoden kehittyjä voi olla Aistin yhteisöstä rooliltaan mikä vain harrastaja, valmentaja, ohjaaja, toimitsija, hallinnon jäsen tai muu toimija.

Vuoden kehittyjän valitsee Aisti Sport ry:n hallitus. Vuoden kehittyjän kunniadiplomilla Aistissa halutaan arvostaa ahkeraa ja motivoitunutta henkilöä, joka omalla toiminnallaan on ansainnut kehittymisen.

Vuoden 2021 kehittyjä on Juuso Utriainen.

Vuoden Aistilainen

Vuoden Aistilainen on kokonaisvaltaisesti ollut Aistin yhteisölle esimerkillinen ja henkeä luova yksilö. Hän on kehittänyt ja mahdollistanut yhteisön toimintaa omalla tekemisellään ja vaivannäkemisellään. Vuoden Aistilainen on toiminnallaan tuonut iloa, motivaatiota ja kehitystä ympärillään oleville henkilöille seuran yhteisössä. Hän kunnioittaa seuran arvoja, joita ovat yhdenvertaisuus, kannustaminen, positiivisuus, rehellisyys sekä avoimuus ja iloisuus asenteessa.

Vuoden Aistilaisen valitsee Aisti Sport ry:n yhteisö äänestämällä siihen sopivimman henkilön. Vuoden Aistilainen voi olla rooliltaan mikä vain seurassa toimiva harrastaja, valmentaja, ohjaaja, huoltaja, hallituksen jäsen tai vapaaehtoinen muu toimija.

Vuoden 2021 Aistilainen on Miika Honkanen.

Uusi toimintakausi alkoi; liity mukaan!

Näin on jälleen yksi ja seuran historian neljäs toimintakausi juhlittu päätökseen. Viides toimintakausi käynnistyi jo ja harrastustoiminta itsessään alkaa pyöriä tosissaan elokuun puolivälissä. Paljon on uutta tulossa, mutta aina yksi säilyy: yhteisöllisyys. Aisti on ennakkoluuloton ja hyvän fiiliksen yhteisö, jossa halutaan pitää yhtä ja mahdollistaa unelmia.

Tervetuloa mukaan harrastajana, urheiluvaikuttajana, toimijana, tukijana, kannustajana, huoltajana, valmentajana tai hyvän fiiliksen persoonana! Liity mukaan yhteisöömme tai hakeudu suoraan jäseneksi. Jäsenyys-sivullamme on ohjeet helppoon sähköpostiviestiin, jolla ilmoittaudut jäseneksemme. Samasta paikasta löydät alkaneen vuoden toimintasuunnitelmamme.

Sinä olet juuri se hyvä tyyppi tähän porukkaan!