Aisti Games – joukkuelajeja lapsille

Syyskuussa alkaa innostavat matalan kynnyksen harrasteryhmät näkövammaisille lapsille: maalipalloa, näkövammaiskiekkoa ja -jalkapalloa.Voit osallistua kerralla kaikkiin tai eniten innostaviin. Aisti Sport ry käynnistää näkövammaisille lapsille ja nuorille suunnatun Aisti Games -harrastuskokonaisuuden, mikä pohjautuu opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaan seuratoiminnan kehittämistukeen.

Maalipalloa, jääkiekkoa ja jalkapalloa monipuolisesti pelaillen

Yksi tavoitteistamme on mahdollistaa näkövammaisille lapsille ja nuorille liikunnan harrastaminen yhdenvertaisena yhteiskunnan jäsenenä. Maalipallon, näkövammaiskiekon ja näkövammaisjalkapallon Aisti Games -ryhmämme tarjoavat matalan kynnyksen harrastuksia. Tarkoitus on luoda osallistujille mahdollisuus nauttia ja viihtyä monipuolisen ja hauskan liikunnan parissa oppien liikunnallisia ja lajityypillisiä ominaisuuksia sekä joukkuepelaamisen taitoja. Toiminta on tarkoitettu kaikentasoisille näkövammaisille. Varusteitakaan et aluksi tarvitse, sillä meiltä löytyy lainavarusteita tutustumiseen. Tule rohkeasti mukaan innostumaan lisää!

Toiminnan ensimmäinen kausi käynnistyy torstaina 2. syyskuuta. Torstaisin pelaillaan maalipallon parissa, perjantaisin potkitaan helisevää jalkapalloa ja lauantaisin liikutaan jäällä kolisevan kiekon kanssa tai ilman. Lue alta lisää ja ilmoittaudu mukaan Aisti Games:in ensimmäiselle kaudelle! Jos osut suunnilleen 7-13-vuotiaan ikähaarukkaan, olet kohderyhmää.

Maalipallo

Maalipallo on vauhdikas ja nopeatempoinen, paljon kuuntelutaitoa kehittävä paralympialaji, joka on Suomessa ehkä jopa tunnetuin alunperin näkövammaisille suunnattu urheilulaji. Maalipallotreeneissä me pidämme hauskaa lapsille sopivilla palloilla, ja itse maalipallon pelaamisen lisäksi harjoittelemme erilaisin pallopelein ja -leikein. Näin todella etenemme kohti koukuttavan lajin mahdollisuuksia. Treenejämme vetävät Anniina Latikka ja Henriikka Toivola.

Pelitilannekuva, jossa nuori poika on juuri heittämässä pelitovereiden keskittyessä vierellä.

Näkövammaiskiekko

Näkövammaiskiekko eli näkövammaisten jääkiekko (engl. blind hockey) on viime vuosina räjähdysmäisesti kasvanut – ja Suomeen 2020 saapunut – tuore laji, joka istuu suomalaiseen kiekkokansaan hullaannuttavin seurauksin. Näkövammaisten jääkiekko poikkeaa totutusta lätkästä turvallisuutta lisäävin säännöin ja pelivälinein. Jäätreeneissämme kiekkoilun lisäksi opetellaan tietenkin luistelemaan ja liikkumaan jäällä kera mukavin pelein ja leikein. Luistelun harjoittelun kautta etenemme kohti innostavia lajin mahdollisuuksia. Treenejämme vetävät Carmen Pekkarinen, Juuso Utriainen ja Petrus Vilhunen.

Lapsi luistelee kiekon kanssa kohti kameraa. Taustalla aikuinen seisoo pienemmän lapsen rinnalla tämän odottaessa vuoroaan siniviivan päällä.

Näkövammaisjalkapallo

Näkövammaisten jalkapallo on yksi suosituimmista paralympialajeista, kuten jalkapallo yleisestikin maailmalla. Helisevää palloa potkivat pelaajat ja kentän laidoilla opastavat toimijat luovat kokonaisuuden, joka loksauttaa suut auki hienoudellaan. Treeneissämme harrastamme niin sokeutettuna pelattavaa five-a-side -jalkapalloa kuin niin sanottua heikkonäköisten futistakin. Ennen kaikkea opimme monipuolisin harjoittein ja pelein nauttimaan jalkapalloilun maailmasta. Näin etenemme kohtinäkövammaisjalkapalloilun suuria mahdollisuuksia. Treenejämme vetävät Akseli Makkonen ja Noora Talvala.

Aikataulu, hinnoittelu ja ilmoittautumiset

Maalipalloa torstaisin 2.9. alkaen:

Klo 17.30-19.00

Kivimäen koulu, Lintukallionkuja 6, Vantaa

Näkövammaisjalkapalloa perjantaisin 3.9. alkaen:

Klo 17.00-18.00

Aurinkokiven koulu, Aurinkokivenkuja 1, Vantaa

Näkövammaiskiekkoa lauantaisin 4.9. alkaen:

Klo 12.00-13.00

Myyrmäen jäähalli 2, Raappavuorentie 10, Vantaa

Hinnoittelu syyskaudelle:

1 laji (13 osallistumiskertaa) 100€

2 lajia (26 osallistumiskertaa) 180€

3 lajia (39 osallistumiskertaa) 250€

Ilmoittautumaan pääset Aisti Games -ilmoittautumislomakkeellamme tästä. Kaikkiin lisätiedustelukysymyksiin vastataan sähköpostitse aisti.games(at)gmail.com. Voit myös ottaa yhteyttä puhelimitse hankekoordinaattoreihimme.

Miika Honkanen

050 581 5389

Markus Tihumäki

044 569 6298

aisti.games(at)gmail.com