Avaava yhteistyöhön yhdenvertaisemman toiminnan puolelle

Teksti: Markus Tihumäki, seuran tiedotus ja markkinointi

Aisti Sport sekä esteettömyyden ja saavutettavuuden asiantuntijayritys Avaava Oy ovat sopineet yhteistyöstä,jossa tavoitteet tukevat osuvasti molempien osapuolten tarkoituksia. Avaavan rahallinen tuki kohdistuu näkövammaiskiekon välinekustannuksiin, ja yrityksen logo tullaan näkemään Aisti Sportin näkövammaiskiekkopelipaidoissa.

Edelläkävijyyttä ja yhdenvertaisuutta

– Yhteistyö sopii hyvin meidän missioon; monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden edelläkävijänä Avaava auttaa rakentamaan yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa, kertoo Avaava Digitalin hallituksen puheenjohtaja Petteri Alinikula.

Aisti Sportin periaatteita ovat vammaisten ja vammattomien välisen inkluusion kehittäminen liikunnan keinoin sekä yhdenvertaisuuden lisääminen näkövammaisten harrastusmahdollisuuksia kehittäen.

– Yhteistyössä on iso merkitys ja mahdollisuus nostaa esiin yhdenvertaisempaa arvoa niin urheilussa, rakennetussa ympäristössä kuin digitaalisissakin palveluissa. Avaava tukee nyt yhdenvertaisempaa jääkiekkoa, ja me puolestaan voidaan tarjota kokemusasiantuntijuutta ja aitoja esimerkkejä elämästä, jota esteettömät ja saavutettavat ratkaisut helpottavat. Yhteistyössä on arvoa molemmille, sanoo yhteistyöstä neuvotellut Markus Tihumäki Aisti Sportista.

 Kasa kymmenestä käytetystä vahvasti lommoutuneesta kiekosta.

Näkövammaiskiekossa käytettävät metalliset erikoiskiekot kuluvat nopeasti. Avaavan tuki kohdistuu kiekkoihin, mikä alentaa harrastajakustannuksia. Ilman reilusti tavallista suurempaa ja erikoiskiekon sisältämien kuulien tuottamaa ääntä, jääkiekon harrastaminen näkövammaisille on käytännössä mahdotonta.

– Olemme Avaavalla innoissamme tästä yhteistyökuviosta! Aisti Sportin näkövammaiskiekkotoiminta on edelläkävijyyttä suomalaisessa urheilumaailmassa. Lätkäfanina olen erityisen innostunut olemaan mukana tukemassa uutta avausta suomalaisessa jääkiekkotarinassa, iloitsee Petteri Alinikula.

Avaava – Yhdenvertaisuutta rakentamassa

Avaava-logo

Avaava on esteettömään ympäristöön, saavutettavaan viestintään ja palveluihin sekä opastesuunnitteluun erikoistunut helsinkiläinen yhtiö.  Avaava tarjoaa palveluita ja ratkaisuja rakentamisen ja viestinnän ammattilaisille useiden asiantuntijoiden voimin. Avaavan yrityksen tuottamiin esteettömiin ja saavutettaviin ratkaisuihin löytyy lisätietoa yrityksen verkkosivuilta avaava.fi

Aisti Sport kiittää

Aisti Sport kiittää nöyrimmin Avaavaa tärkeästä yhteistyöstä, joka on osa edullisemman näkövammaiskiekkotoiminnan mahdollistamista. Avaavan ja Aisti Sportin välinen yhteistyö on hieno luottamuksen osoitus yhtenäisten arvojen ja tarkoitusten takana.

Kiitos!