Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi maalipalloturnaukseen Vantaalle 28.-29. marraskuuta!

Teksti: Markus Tihumäki, seuran tiedottaja ja vapaaehtoisvastaava

Aisti Sport ry järjestää maalipallon kotimaisen kauden toisen sarjaturnauksen Vantaalla 28.-29.11.2020 ja tapahtumaan haetaan vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin ottelutoimitsemisessa ja tapahtumatehtävissä. Tapahtumassa pelataan SM-sarjan ja 1. divisioonan turnaus. Tapahtuma järjestetään Vantaalla Sotungin koululla osoitteessa Sotungintie 19.

Tapahtumassa vapaaehtoisten tehtäviä on tarjolla lauantaina 28.11. klo 9.00-20.00 ja sunnuntaina 29.11. klo 9.00-14.30.

Voit tulla Halutessasi kokemaan jotain uutta ja arvokasta tai päästä toimimaan jo tutussa ympäristössä. Tule viettämään hauska päivä Aisti Sportin porukassa maalipallon parissa! Vapaaehtoisen työ on todella arvokasta ja mahdollistaa turnaustapahtuman onnistuneen järjestelyn.

Toimiminen vapaaehtoisena ei vaadi minkäänlaista aiempaa kokemusta lajista, sillä tehtäviin perehdyttäminen toteutetaan paikan päällä. Lyhyet kuvaukset erilaisista vapaaehtoisen ja toimitsijan tehtävistä löydät tästä alta.

Voit ilmoittautua tapahtumaan vapaaehtoisena puolipäiväiseksi, kokopäiväiseksi tai vain muutamaksi tunniksi. Ilmoittautumisohjeet alla.

Kaikille vapaaehtoisille tarjotaan kanttiinista täysipainoinen ruoka ja muita antimia. Aisti Sport ry kiittää lisäksi aktiivisimpia vapaaehtoisia kutsuen osaksi Aistin jokakesäistä vuosijuhlaa. Kirjoitamme mielellämme myös työtodistuksen osallistumisestasi tehtäviin. Kaikkiin turnaustapahtuman aikana tehtyihin tuotetilauksiin kuuluu vapaaehtoisille 10 prosentin alennus.

Miten koronatilanne huomioidaan?

Aistissa halutaan järjestää mahdollisimman turvallinen tapahtuma ja siksi panostamme myös poikkeustoimiin koronaviruksen (COVID-19) vuoksi. Lajiliittomme Suomen Paralympiakomitea on asettanut maskimääräyksen kaikille, jotka voivat sitä käyttää urheilusuorituksen ulkopuolella. Lisäksi turvavälejä ja hygieniaa niin käsissä kuin urheilu- ja tapahtumavälineissä korostetaan. Itsessään paralympiakomitean tuoreimpiin tiedotteisiin voit käydä tutustumassa paralympiakomitean verkkosivuilla.

Aisti Sport ry tapahtumajärjestäjänä edellyttää jokaiselta vapaaehtoiselta ja toimitsijalta maskin käyttöä koko turnaustapahtuman ajan. Ruokaillessa maskin käyttö on tietysti mahdotonta, ja suosittelemme myös pientä happihyppelyä ulkoilmassa ilman maskia päivän aikana. Tapahtumapaikalla on tarjolla vähintään kaksi maskia jokaiselle vapaaehtoiselle. Käsienpesua tulee tehdä pitkin päivää aina paikalle tullessa ja poistuessa sekä pintoja kosketellessa. Paikalta löytyy käsisaippuaa ja reilusti käsidesiä. Lisäksi turvavälejä pyydetään ylläpitämään aina mahdollisuuksien mukaan.

Erilaisia tehtäviä vapaaehtoisille toimitsijoille

Maalituomari

Maalituomari seuraa palloa ja nostaa käden ylös merkiksi, jos pelin käydessä pallo ylittää maaliviivan. Lisäksi maalituomari toimittaa pallon kentälle sen mennessä ulos kentältä. Pallo tiputetaan laitaviivan päälle laitapelaajan paikalle 1,5 m maalista. Vaihtopenkkien puoleiset maalituomarit opastavat vaihtotilanteessa pelaajan vaihtopenkille ja kentälle tulevan kentälle maalin luokse siten, että pelaaja saa kosketuksen maaliin tai muuten tunnistaa kentän rajat. Kentän kastuttua hiestä, maalituomari myös pyyhkii pyydettäessä lattian mopilla. Tarkempi perehdytys turnauksessa.

Kuva kotimaisesta turnauksesta, jossa etualalla vapaaehtoinen maalituomari staff-liivi yllään. Taustalla Aistin joukkue aikalisällä.

Livestreamin ylläpitäjä

Livestreamin ylläpitäjä huolehtii kuvan ja äänen näkymisestä Goalball Finland -Youtube-sivulla sekä laittaa videon äänettömälle, kun musiikki soi. Streamin hoitaja soittaa myös musiikkia pelitauoilla, mikäli tapahtumassa ei ole erikseen kuuluttajaa. Tehtävään perehdytetään paikan päällä eikä se vaadi merkittäviä tietoteknisiä taitoja.

Kuuluttaja

Kuuluttaja toimii turnauksessa valmiin ohjeistuksen ja käsikirjan mukaan. Hänen tehtävänä on kuuluttaa ennen alkavaa ottelua joukkueet, joukkueiden edustajat ja ottelun tuomarit. Lisäksi kuuluttaja kuuluttaa puoliajalla ottelun tilanteen, sekä ottelun loputtua lopputuloksen. Kuuluttajan tehtäviin voi kuulua myös tapahtumamainonta ja muut ohjeistettavat välikuulutukset sekä tunnelman nostatus. Kuuluttajan välineenä ovat mikrofoni, käsikirjat kuulutuksille ja tapahtuman otteluohjelma, sekä valmis lista musiikin soittamiseen soittovälineineen.

Some-tiedottaja

Tapahtuman some-tiedottajan tehtäviin kuuluu päivittää facebookissa turnauksen tapahtumasivua säännöllisesti lyhyillä ottelutuloksilla ja tapahtuman mainosjulkaisuilla esimerkiksi kanttiinista. Tiedottaja haastattelee ja kerää tapahtumasta tunnelmapätkiä lyhyiden videoiden ja kuvien muodossa. Niitä julkaistaan tapahtumasivulla reaaliajassa mutta voidaan myös tallettaa Aisti Sportin kuvapankkiin. Aisti Sportin facebook-sivu jakaa myös turnauksesta merkittävimmät julkaisut. Tehtävään perehdytetään alustavasti jo ennen tapahtumaa.

Ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi

Tule rohkeasti mukaan tapahtumaan ja ole osa Aisti Sportin yhteisöä. Älä epäröi ettetkö osaisi toimia tehtävissä oikein, sillä se on meidän vastuullamme opastaa sinut. Älä myöskään epäröi kysyä, jos jokin askarruttaa. Ota yhteyttä turnauksen vapaaehtoisvastaavaan Markus Tihumäkeen, p. 0445696298 tai aistisport(at)gmail.com, ja tule kokemaan mukava tapahtuma kanssamme!

Hetkinen, mutta mitä on maalipallo?

Jos et vielä tiedä maalipallosta, tai olet hieman hämilläsi, kurkkaa lajin lyhyt kuvaus maalipallo-sivultamme tai katso esimerkiksi alla olevalta videolta SM-sarjajoukkueemme Aisti Sportin ottelua viime kauden kotiturnauksestamme.