Aistin koronaohjeistus harrastustoimintaan

Kirjattu 12.10.2020, Markus Tihumäki (seuran tiedottaja)

Aisti Sport ry:ssä kunnioitamme valtion suosituksia ja lajiliittomme Suomen Paralympiakomitean asettamia ohjeistuksia harrastustoiminnassamme. Tarkennamme joitain ohjeita erikseen tässä tiedotteessa.

Suomen Paralympiakomitean koronaohjeistus löytyy Paralympiakomitean verkkosivuilta.

Korostamme yleisiä ohjeistuksia käsihygieniasta ja turvaväleistä mahdollisuuksien mukaan. Seurana otamme käyttöön ”käsidesipakon” harrastuksissa saliin tultaessa ja sieltä poistuessa. Ohjaajamme tarjoavat käsidesiä liikuntasalissa, jossa jokainen puhdistaa kätensä pukuhuoneesta saliin siirtyessä ja harjoituksen jälkeen sieltä pukuhuoneeseen palatessa. Jäähalliympäristössä käsidesin käyttö hoidetaan pukuhuonetiloissa. Lisäksi jokaisen on pestävä kädet, mikäli se on mahdollista, vedellä ja saippualla heti pukuhuonetiloihin saapuessa ja sieltä poistuessa.

Koska harrastajamme liikkuvat pääasiassa kuljetuspalvelulla taksikyydein, emme aseta maskipakkoa muille kuin julkisia joukkoliikennevälineitä käyttäville 15 vuotta täyttäneille. Takseissa on lähtökohtaisesti suojapleksi kuljettajan ja matkustajan välillä. Harjoituspaikalle saapuessa suositaan välitöntä pukuhuonetiloihin siirtymistä ilman ylimääräistä oleskelua sisätiloissa. Lisäksi on välttämätöntä toiminnan jatkumiselle, että pienikin flunssan oire johtaa kotiin jäämiseen. Harjoituksiin ei siis tulla oireisena.

Toimitaan yhdessä vastuullisesti ja mahdollistetaan siten turvallinen ja iloinen harrastustoiminnan jatkuminen niin liikuntasaleissa kuin jäähalleilla!

Terveyden puolesta,
Aistin hallitus
Azra, Henriikka, Markus, Miika ja Ville