Aistin sääntömääräinen vuosikokous ja kesäjuhla päättivät toimintakauden 2019-2020

Lauantaina 11.7. vietettiin osallistujamäärältään mitattuna Aisti Sport ry:n historian suurin vuosikokous ja kesäjuhla. Kesäjuhlassa merkittävänä uutena ohjelmanumerona oli Aistin palkintogaala, jossa vuosittain tullaan palkitsemaan seuran yhteisöstä merkittäviä henkilöitä. Vuosikokous puolestaan valitsi seuralle uuden hallituksen ja puhalsi uudet tuulet muun muassa yhdistyksen sääntöihin.

Yhdistykselle uusi hallitus ja säännöt

Vuosikokous päivitti jälleen Aisti Sport ry:n hallitusta. Perustajajäseniin kuuluva Jani Tuuri siirtyy hallituksesta sivuun ja Henriikka Toivola liittyy uutena jäsenenä viimekädessä yhdistyksen toiminnasta päättävään porukkaan. Hallitus koostuu nyt tuttuun tapaan puheenjohtajasta ja neljästä jäsenestä. Puheenjohtajana jatkaa seuran perustaja Miika Honkanen sekä Toivolan kanssa jäseninä perustajajäsenet Markus Tihumäki ja Ville Montonen sekä vuosi sitten hallitukseen liittynyt Azra Tayyebi. Varajäseniksi alkaneelle toimintakaudelle valittiin Leo Hintsanen ja Samuli Harjunen.

Iloinen hymyilevä kuva, jossa Aistin uusi hallitus poseeraa seisten kameralle kuvatekstissä mainitussa järjestyksessä.

Eturivissä jäsenet Henriikka Toivola, Azra Tayyebi sekä puheenjohtaja Miika Honkanen. Takarivissä jäsenet Ville Montonen ja Markus Tihumäki sekä varajäsenet Samuli Harjunen ja Leo Hintsanen

Tämänkesäinen vuosikokous valitsi myös kahdesta esitetystä sääntömallista yhdistykselle uudet säännöt. Yhdistyksen uusista säännöistä on poistettu sääntömääräinen syyskokous ja päivitetty toiminnan tarkoitukseksi entisen tarkoituksen jatkoksi näkövammaisten harrastusmahdollisuuksien lisääminen ja kehittäminen. Tarkoituksen toteuttamiseksi on päivitetty näkövammaisten jääkiekon, näkövammaiskiekon, harrastusmahdollisuuksien kehittäminen. Lisäksi yhdistyksen varainhankintatuotteisiin on selvennetty tuotteiden voivan olla myös muita yhdistyksen välineitä kuin seuratunnuksellisia asusteita. Harjoitusmaksuissa luki, että maalipallon harjoitus- ja kausimaksusta päättää yhdistyksen hallitus. Uusissa säännöissä tähän on päivitetty, että maalipallon ja muun toiminnan harjoitus- ja kausimaksusta päättää hallitus. Mitään säännöistä ei ole poistettu, vaan säännöt ovat edellä mainittuja päivityksiä lukuun ottamatta entisensä. Yhdistyksen uudet säännöt päivitetään patentti- ja rekisterihallituksen hyväksynnän jälkeen seuran jäsenyys-sivulle.

Sääntömääräisessä vuosikokouksessa tiivistettiin yhdistyksen mennyt toimintakausi ja käsiteltiin toimintasuunnitelma tulevalle toimintakaudelle. Seuran toiminta kehittyi jälleen merkittävästi jo kolmantena toimintakautenaan peräkkäin. Yhdistyksen toiminnan merkittävimmät saavutukset olivat vuoden 2020 alusta käynnistetty näkövammaisten jääkiekkotoiminta ja ensimmäinen suomalainen näkövammaiskiekkoleiri. Seura saavutti maaliskuussa ensimmäisenä vammaisurheiluun panostavana urheiluseurana laatuseuran tunnuksen, kun sille myönnettiin Suomen Olympiakomitean, aluejärjestöjen ja lajiliittojen tähtitunnus aikuisten maalipalloon. Myös yhdistyksen talous oli onnistunut ja hieman yli 4000 euroa ylijäämäinen. Ylijäämä osoitetaan toiminnan tarkoituksen mukaisesti toiminnan kehittämiseen. Yhdistyksen toimintasuunnitelmaan pääset tutustumaan suoraan tuoreimmasta toimintasuunnitelmastamme.

Palkintogaalassa kunniadiplomit ja kiertopokaalit merkittäville toimijoille

Jo perinteeksi muodostunut toimintakauden päättävä Aistin kesäjuhla järjestettiin tänäkin vuonna Vantaan Tikkurilan kupeessa sijaitsevassa maalaismaisemassa. Yhdistyksessä aloitettiin tänä vuonna uusi merkittävä perinne: seuran yhteisöstä henkilöiden palkitseminen. Palkinnoilla halutaan korostaa laadukasta, arvokasta seuran ja yksilöiden kehityksen taustalla olevaa työtä. Jaettavien kunniadiplomien tarkoitus on nostaa esiin tärkeitä henkilöitä, joiden toiminta ansaitsee kiitosta. Palkittujen toiminta kannustaa myös muita, ja seuran arvoja heijastuu heidän tavoistaan. Palkinnot ja palkitut esitellään seuraavassa.Kuva kesäjuhlapaikan pihaterassilta, jossa ihmiset istuskelevat ja seisoskelevat rupatellen mukavia ja nauttien tarjottavista. Taustalla näkyy vihertävää luontoa.

Vuoden vapaaehtoinen

on toiminut pyyteettömästi vapaaehtoisena Aisti Sport ry:n yhteisön hyväksi. Hän on toiminut esimerkillisesti ja omasta tahdostaan mahdollistaakseen yhteisön toiminnan. Vuoden vapaaehtoinen on luonut vapaaehtoisuudellaan hyvää henkeä tapahtumiin, jossa harrastajat ovat saaneet nauttia laadukkaasta toiminnasta ja järjestelyistä vapaaehtoisten ansiosta. Vuoden vapaaehtoinen on ollut oma-aloitteinen, joustava ja erittäin arvokas henkilö toiminnan taustalla, mahdollisesti kaukana parrasvaloista, maineesta ja kunniasta. Vapaaehtoinen on tehnyt vapaaehtoistyönsä auttaakseen yksilöitä ja yhteisöä odottaakseen palkinnoksi vain hyvän mielen vapaaehtoistyöstään. Vuoden vapaaehtoisen valitsee Aisti Sport ry:n hallitus. Vuoden vapaaehtoisen kunniadiplomilla Aistissa halutaan osoittaa suurta arvostusta ja kiitosta vapaaehtoista toimijaa kohtaan. Ilman vapaaehtoistyötä ei yhdessäkään seurassa kehittyvä toiminta ole mahdollista. Vuoden 2020 vapaaehtoiseksi arvostettiin Antti Rusi.

Vuoden kehittyjä

on palkinto yksilölle, joka on omalla tasollaan kehittänyt itseään esimerkillisesti. Vuoden kehittyjä on tehnyt pitkäjänteistä ja keskittynyttä työtä eteenpäin menemiseksi. Kehittyjä on ottanut harppauksia ylöspäin ja ollut toiminnassaan määrätietoinen. Kovan työn ja vaivannäkemisen taustalla on ollut tahto, ilo ja motivaatio kehittyä. Vuoden kehittyjä voi olla Aistin yhteisöstä rooliltaan mikä vain harrastaja, valmentaja, ohjaaja, toimitsija, hallinnon jäsen tai muu toimija. Vuoden kehittyjän valitsee Aisti Sport ry:n hallitus. Vuoden kehittyjän kunniadiplomilla Aistissa halutaan arvostaa ahkeraa ja motivoitunutta henkilöä, joka omalla toiminnallaan on ansainnut kehittymisen. Vuoden 2020 kehittyjäksi arvostettiin Anniina Latikka.

Vuoden Aistilainen

on kokonaisvaltaisesti ollut Aistin yhteisölle esimerkillinen ja henkeä luova yksilö. Hän on kehittänyt ja mahdollistanut yhteisön toimintaa omalla tekemisellään ja vaivannäkemisellään. Vuoden Aistilainen on toiminnallaan tuonut iloa, motivaatiota ja kehitystä ympärillään oleville henkilöille seuran yhteisössä. Hän kunnioittaa seuran arvoja, joita ovat yhdenvertaisuus, kannustaminen, positiivisuus, rehellisyys sekä avoimuus ja iloisuus asenteessa.

Vuoden Aistilaisen valitsee Aisti Sport ry:n yhteisö äänestämällä siihen sopivimman henkilön. Vuoden Aistilainen voi olla rooliltaan mikä vain seurassa toimiva harrastaja, valmentaja, ohjaaja, huoltaja, hallituksen jäsen tai vapaaehtoinen muu toimija.

Aistin yhteisö arvosti äänienemmistöllä vuoden 2020 Aistilaiseksi Markus Tihumäen.

Alla olevalla videolla on palkintogaala katsottavissa kokonaisuudessaan.

Mukaan toimintaan

Aisti Sport ry:n vuosikokous ja kesäjuhla järjestetään jälleen ensi kesänä. Sitä ennen toiminta jatkuu ja pyrkii jälleen kehittymään. Kiinnostuessasi seuran toiminnasta ja halutessasi mukaan yhteisöön, tutustu jäsenyys- sivuumme ja hakeudu rohkeasti jäseneksemme!