Näkövammaiskiekkotreenit alkaa 21.2.2020 – ilmoittaudu nyt mukaan!

Kuvat: Iiris Harjunen ja Mikko Bister

Aisti Sport ry on varannut jäävuoron perjantai-iltoihin klo 22-23.30 Myyrmäen jäähalli 2:sta Vantaalta. Vuoro alkaa jo perjantaina 21. helmikuuta ja jatkuu perjantai-illoissa huhtikuun 24. päivään asti. Pitkäperjantaina 10.4. ei ole vuoroa. Kyseessä on historian ensimmäiset säännölliset näkövammaiskiekolle varatut harjoitusvuorot. Vuoro on myöhäinen lepakkovuoro johtuen erityisesti pääkaupunkiseudulla vallitsevasta jäävuoropulasta. Samassa vuoro vastaa näkövammaisten jääkiekkoilijoiden kysyntään sekä testaa jäätarvetta jatkoa ajatellen. Ilmmoittaudu nyt mukaan ja hyppää kaukaloon! Kaikki ovat ikään ja taitotasoon katsomatta tervetulleita.

Pelitilannekuva hyökkäystilanteesta, jossa pelaajat yrittävät lyödä kiekkoa maaliin maalivahdin kurottaessa torjuntaan.

Näkövammaiskiekkoleiriltä säännölliseen harjoitteluun

Aisti Sport ry oli mukana järjestämässä Suomen ensimmäistä ja koko Euroopan suurinta näkövammaisten jääkiekkoleiriä 31.1.-2.2.2020. Leiri oli menestyksekäs. Nyt halutaan tarjota mahdollisuus jatkaa jääkiekkoharrastusta tai vastaavasti tilaisuus hypätä uutena mukaan näkövammaiskiekon maailmaan. Toistaiseksi kyseessä on kahden kuukauden jäävuorot kevätkauden päättyessä huhtikuun loppuun. Kiinnostuksesta riippuen vuoroja haetaan lisää kesä- sekä tulevalle lukukaudelle syksystä alkaen.

Harjoittelu

Jääharjoittelu tapahtuu Vantaan Myyrmäessä jäähalli 2:ssa perjantaisin 21.2.-24.4.2020 klo 22-23.30. Harjoitukset on tarkoitettu kaikille näkövammaisille ikään ja taitotasoon katsomatta. Myös näkevien osallistuminen vuorolle on mahdollista. Jääharjoitteluun osallistuminen edellyttää kuitenkin minimivarusteita. Jokaiselta osallistujalta on löydyttävä vähintään kasvosuojus-häkillinen kypärä, luistimet sekä alasuojat ja naisilla rintapanssari. Lainavarusteita ei valitettavasti ole saatavilla. Harjoittelun sisältö rakennetaan osallistujien tason mukaisesti ja se tulee sisältämään muun muassa luistelun ja kiekonkäsittelyn harjoittelua sekä maalivahtien ohjausta. Lähtökohtaisesti maalivahdeilta edellytetään oma suojavarustus, mutta varusteiden kierrättäminen on tiedustellessa mahdollista. Harjoituksissa on valmennus.

Harjoitustilannekuva, jossa osa pelaajista polven varassa, osa seisaaltaan kuuntelemassa valmentajan ohjeistusta.

Hinnoittelu ja ilmoittautuminen

Harjoitteluun osallistuvilta pyydetään sitovaa ilmoittautumista. Harjoituskausi laskutetaan kevätkauden päättyessä. Hinta tulee riippumaan osallistujien määrästä, koska vuoromaksut jaetaan ilmoittautuneiden kesken. 10 sitovalla ilmoittautumisella kuukausimaksu tulee olemaan noin 55 euroa per osallistuja. Yksittäisiin harjoituksiin ilmoittautuminen on mahdollista, mikäli kokonaiskauden maksaminen ei ole mahdollista. Tällöin yksittäisistä harjoituskerroista laskutetaan erikseen ja hinta-arvio on 20-25 euroa yhdelle harjoituskerralle. Mitä useampi osallistuja, sen halvemmaksi harjoittelu muodostuu.

Ilmoittautumiset sähköpostitse Markus Tihumäelle osoitteeseen markus.tihumaki@gmail.com. Sitovat kokonaisen kevätkauden ilmoittautumiset toivotaan 20. helmikuuta mennessä. Mikäli tulet kesken kauden mukaan, ole jo aiemmin yhteydessä.

Lisätiedustelut ja yhteydenotot

Markus Tihumäki, Aisti Sport ry

puh. 0445696298

s-posti markus.tihumaki@gmail.com

Mitä on näkövammaiskiekko ja mistä on kyse?

Lue aiemmin sivustollamme julkaistu artikkeli tai Näkövammaisten Airut -lehden artikkeli loppuvuodelta 2018 ”Näkövammaisten jääkiekko on nouseva laji”.

Ota myös seurantaan some-kanavat

Facebook @nvkiekkosuomi

Twitter @nvkiekkosuomi