Rebekah Krebs toi ruotsalaiskulttuuria Aistin maalipalloon

Menneenä viikonloppuna pelattiin Suomen kansallisten maalipallosarjojen toinen osaturnaus Espoon Tapiolassa. Jännittävien pelien ja vanhojen konkarien lisäksi kentällä nähtiin uusia pelaajia, kun Tuomas Halonen Sastamalasta ja Rebekah Krebs Ruotsin Tukholmasta olivat kokeilevina pelaajina avoimen SM-sarjan Aisti Inclusionissa. Inclusion saikin loistavan jatkeen kaudelleen, joka oli alkanut neljällä tappiolla ensimmäisessä turnauksessa: nyt tilillä on jo kuusi pistettä ja suunta ylöspäin sarjataulukossa. Ruotsalainen Rebekah oli samalla tiettävästi ensimmäinen ulkomaalainen, ulkomailla asuva pelaaja Aistin joukkueissa. (Ennestään mukana ovat palloilleet mm. Krister Virosta ja Bruno Keniasta.)

Pelaajaneuvottelut lähtivät liikkeelle Rebekah’n kotikaupungissa Tukholmassa marraskuussa, kun Inclusionin pelaaja Henriikka Toivola loukkaantui nuorten EM-turnauksessa, ja pienilukuisella joukkueella oli kova tarve saada lisäpelaaja tammikuun turnaukseen. Nuorten kemiat menivät hyvin yksiin ja pian lentoliput Helsinkiin tammikuuksi olikin jo varattu. Rebekah kertoo hänen ja kumppaninsa, toisena Inclusionin valmentajana toimineen Christian Bergströmin, todella nauttineen viikonlopusta ja liikunnan ilosta Suomessa.

”Oli hieno viikonloppu, sain paljon uusia kokemuksia ja ystäviä! Oli niin mahtavaa olla paikassa, jossa urheilu on hauskanpitoa ja jotain mitä tehdään yhdessä joukkueena. Vaikka tavoite voittaa on tietysti olemassa, on keskiössä kuitenkin mukava ajanvietto ystävien kanssa. Meillä oli vähän kielimuureja, mutta niistä huolimatta arvostan vaivannäköä saada meidät tuntemaan olomme mukavaksi ja tervetulleeksi”, Rebekah hymyilee.

Rebekah poseeraamassa parhaan puolustajan palkinnon kanssa pukuhuonekäytävällä pelivarusteissa.

Menestystä Rebekah on niittänyt mitalien muodossa muun muassa naisten SEWGL-turnauksissa FIFH Malmön kanssa ja Ruotsin mestaruuskisoissa. Ruotsissa tukholmalaista yleisseura Hammarby IF:n maalipallojoukkuetta edustava ja aiemmin Ruotsin naisten maajoukkueessa pelannut Rebekah tuli siis hieman eri pelikulttuurista Suomeen. Eroavaisuuksia Rebekah löytää Suomen ja Ruotsin maalipallosta useammankin:

”Esimerkiksi tempoa ja liikettä on Ruotsissa enemmän. Meillä liikutaan enemmän kentällä ja käytetään voimaa, kun Suomessa keskitytään puolustukseen ja tarkkoihin heittoihin. Viikonlopun edetessä mielestäni joukkueemme yhdisti hyvin molempien maiden pelitavat. Kiitos suomalaisten ja ruotsalaisen valmentajan, pystyimme hyvin yhdistämään pelitapamme sopimaan joukkueellemme: vahva ja stabiili puolustus monipuolisella hyökkäyksellä. Lopulta pystyimme hyödyntämään kaikkien henkilökohtaisia ominaisuuksia, mikä näkyi erityisesti viimeisessä pelissämme (voitto 12–6 avoimessa SM-sarjassa kolmantena olevaa O.P. Karunia vastaan)”, Rebekah analysoi.

Aisti Inclusionin pelaava kokoonpano kokoontuneena aikalisällä oman maalin eteen, valmentajien neuvoessa ja pidellessä vesipulloja.

Joukkueen ruotsalaisvahvistus pelasi loistavan turnauksen tehden ison kasan maaleja ja tullen joukkueiden valitsemaksi viikonlopun parhaaksi puolustajaksi. Ennen kaikkea Rebekah kuitenkin korosti Aistin nuoren joukkueen hyvää yhteishenkeä.

”Ilmapiiri oli mahtava! Pelaajat kannustivat kaikki toisiaan, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Tulimme mukaan ulkomaalaisina, mutta meidät otettiin lämpimästi vastaan.”

Kausi on pitkä, jäljellä on vielä kaksi tavallista turnausta ja yhteensä kymmenen runkosarjapeliä ennen toukokuun lopussa kauden huipentavaa finaaliturnausta ja taistoa SM-mitaleista.

”Oli mahtavaa nähdä miten joukkue ja pelaamamme peli kehittyivät yhtenäisemmäksi, vaikka kielimuuri oli tietyllä tavalla olemassa loppuun asti. Näkisin mielelläni, kuinka pitkälle pystyisimmekään menemään joukkueena yhdistämällä pelitapamme entistäkin paremmin!”

Joukkuekuva, jossa koko joukkue poseeraa Espoo-lakanan edessä pelipaidoissa.

Teksti ja kuvat: Henriikka Toivola ja seuran tiedotus