Kiekko kuuluu kaikille -tapahtuma tuo jääkiekon monimuotoisena ja yhdenvertaisena Nokia Arenalle 18.11.2023: Ilves ja Aisti Sport kutsuvat mukaan ainutlaatuiseen jääkiekkopäivään!

Ilves Hockey, Aisti Sport ja Ilves ry järjestävät ainutlaatuisen ja yhdenvertaisemman jääkiekkopäivän Nokia Arenalla lauantaina 18.11.2023 Ilves-SaiPa -ottelun yhteydessä. Iltapäivällä klo 13-15 areenan jäällä nähdään näytösottelut parajääkiekossa (kelkkajääkiekko), näkövammaiskiekossa (näkövammaisten jääkiekko) ja special hockeyssä (muut erityisryhmät).

Areenan aulassa voi tutustua lajeihin ja toimintaan lisää aina liigaottelun alkuun asti. Aulassa on jututettavana myös lajien pelaajia mukaan lukien lokakuussa 2022 jääkiekko-ottelussa halvaantunut Ilves-juniori Nemo Pajula.

Näkövammaiskiekko ja parajääkiekko esittäytyvät jäällä myös illan liigaottelun 1. erätauolla. Lisäksi liigaottelusta järjestetään kuvailutulkkaava selostus näkövammaisille katsojille.

Kollaasikuva, joka koostuu tilannekuvista. Ylhäällä special hockey -lapsia luistelemassa kohti kameraa. Keskellä näkövammaiskiekkoilija nostamassa kiekkoa maalivahdin patjan yli maaliin. Alhaalla parajääkiekkoilija kelkallaan vauhdikkaassa tilanteessa. Kiekko kuuluu kaikille -teksti keskittyy keskelle kuvaa. Ilveksen ja Aisti Sportin logot mukana kuvassa. Kuvaa ympäröi röpelöiset repäisyreunat ja tausta on vihreä.

Osta tapahtumaliput Ilveksen lippukaupasta

Kiekko kuuluu kaikille -tapahtuman näytösotteluihin pääsee illan ottelulipulla, mutta Nokia Arenan aulan esittelyständeille on ilmainen sisäänpääsy. Illan liigaotteluun ja siten koko tapahtumapäivään voit ostaa liput Ilveksen lippukaupasta.

Tai varaa lippusi Aisti Sportilta, jonka kautta ottelukokemusta on parannettu näkövammaisille

Aisti Sportin kautta ilmoittautuville on varattu illan liigaotteluun 140 istumapaikkaa alakatsomosta A7-A8 riveiltä 2-10. Näistä 90 lippua on myynnissä, ja voit varata paikkasi katsomoon täyttämällä yksinkertaisen lomakkeen. Istumapaikoilta on hyvä näkyvyys jäälle, jonka lisäksi sokeille ja vaikeasti heikkonäköisille Aisti Sport järjestää ottelukokemuksen selostettuna kuulokkeiden kautta. Ottelun selostaa Tuomas Törrönen. Kuulokkeita on rajattu määrä.

Tee lippuvaraus tapahtumaan viimeistään keskiviikkona 15.11.2023 tästä Aisti Sportin lomakkeella.

Kiekko kuuluu kaikille -tapahtuma arvostaa jääkiekon monimuotoisuutta

Tapahtumapäivällä Ilves Hockey, Aisti Sport ja Ilves ry haluavat tuoda näkyville jääkiekon monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta sovellettujen lajien kautta. Jääkiekko kuuluu kaikille niin harrastajana kuin katsojana ja kannattajana.

Ilveksessä erityisryhmille (mm. kehitys- ja lievästi liikuntavammaiset ja muut erityistä tukea tarvitsevat) kohdennettu special hockey sekä yleisimmin alaraajavammoja tai -haasteita omaaville suunnattu parajääkiekko on aloitettu vuoden 2023 aikana.

-”Me Ilveksessä haluamme olla mukana tarjoamassa jääkiekkoilun iloa ja hauskuutta kaikille. Joukkueemme special hockeyn ja parajääkiekon kentässä ovat esimerkki lajin monimuotoisuudesta. Jatkamme edelleen työtä jääkiekon kaikille kuulumisen suhteen ja mielenkiinnolla odotamme, mitä vuosi 2024 tuo meille tullessaan”, vakuuttaa Ilves ry jääurheilujaoston toiminnanjohtaja Hannu Toivo.

Lue lisää Ilves ry:n jääkiekkotoiminnasta Ilveksen verkkosivuilta.

Aisti Sport on keskittynyt näkövammaisten jääkiekkoon, jossa lajia on sovellettu toimivaksi eri näkökyvyille.

”Näkövammaisten jääkiekon harrastamismahdollisuus on ollut Suomessa alkuvuodesta 2020 lähtien. Olemme halunneet toiminnallamme tuoda suomalaisten rakastaman lajin myös näkövammaisten; sokeiden ja heikkonäköisten saataville. Ilvekseen virinneen parajääkiekko- ja special hockey -starttien myötä oli helppo olla yhteydessä ja ehdottaa yhteistapahtumaa, josta välittömästi innostuttiin. Tästä on muodostumassa ainutlaatuinen päivä harrastajille, mutta myös lajien tietoisuuden levittämiseksi”, kehuu Aisti Sportin perustajajäsen ja näkövammaiskiekkoilua Suomeen tuonut Markus Tihumäki.

Voit tutustua lajeihin lisää Suomen Paralympiakomitean verkkosivuilta.

Faktat Aisti Sport

Aisti Sport on vuonna 2017 perustettu vantaalainen urheiluseura, joka on lyhyessä ajassa kasvanut monilajiseuraksi. Seuran periaate on kehittää vammaisten ja vammattomien välistä inkluusiota liikunnan keinoin, ja tällä hetkellä seura panostaa näkövammaisuuteen kehittäen ja lisäten harrastusmahdollisuuksia niin paikallisesti kuin myös valtakunnallisesti. Aisti Sportissa näkövammaiset ja normaalisti näkevät vammattomat harrastavat yhdessä muiden muassa jääkiekon, maalipallon, jalkapallon ja sokkopingiksen parissa.

Aikataulu kiekko kuuluu kaikille -tapahtumapäivässä

Lauantai 18.11.2023

Fluminopaitainen Aisti Sportin kiekkoilija nostamassa kiekkoa mustapaitaisen maalivahdin patjan yli. Kuvassa Ilveksen, Nokia Arenan ja Aistin logot sekä kehyksenä ikään kuin paperin repäistyt reunat taustanaan keltainen pohja.

Näytösottelut pelataan Nokia Arenalla liigaottelutapahtumaan verrattavalla tyylillä.

13.00 Nokia Arenan pääsisäänkäynti avautuu
13.10 Parajääkiekko-ottelu
13.45 Näkövammaiskiekko-ottelu
14.20 Special Hockey -ottelu
15-17 Areenan aulassa lajiständit ja lajien pelaajia
16-16.30 Aulan lavalla Pre Game -haastatteluissa lajien edustajat lavaisäntinään Mikko Heinämäki ja Niko Peltola
17.00 Ilves-SaiPa
1. erätauolla parajääkiekko ja näkövammaiskiekko jäällä

Varaa paikkasi katsomoon

Ottelulipulla pääsee sekä näytösotteluihin että illan liigaotteluun Ilves-SaiPa:

Osta omasi Ilveksen lippukaupasta tai varaa paikkasi lomakkeella Aisti Sportin katsomolohkoon (viimeistään keskiviikkona 15.11.).

Tervetuloa mukaan ainutlaatuiseen tapahtumaan!

Tekstin kirjoittanut: Markus Tihumäki, tiedotus ja markkinointi Aisti Sport ry