Aisti Sportin ja Näpäjän järjestämä maalipalloturnaus hakee vapaaehtoisia useisiin tehtäviin

Järjestämme yhteistyössä Näpäjä Lahden kanssa kotimaisen maalipallokauden toisen SM-sarjaturnauksen Vantaalla Sotungin koululla (Sotungintie 19) 5.-6.3.2022. Haemme vapaaehtoisia avustajia ja toimitsijoita useisiin erilaisiin tehtäviin. Kiinnostavat tehtäväkuvaukset löydät tästä artikkelista.

Mies ja nainen kiinnittämässä isoa banderollia puolapuihin jossa lukee Aisti mustalla tekstillä keskellä fluminon väristä taustaa vasten. Kuvassa seinän vierellä työskentelyä tarkkailee vaalea labradorin noutaja

Tehtäviä hyvällä fiiliksellä

Vapaaehtoiseksi voit ilmoittautua tehtävissä maalituomarina, pöytäkirjan hoitajana, pelikellon käyttäjänä, livestreamin ylläpitäjänä, kuuluttaja-dj:na, tapahtuma-aikaisena some-tiedottajana tai kanttiinihenkilökuntana. Kaikki lyhyet tehtäväkuvaukset voit lukea myös maalipalloturnausten vapaaehtoistoiminta -sivultamme.

Meille hyvä fiilis, yhteisöllinen henki ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä arvoja. Jokainen vapaaehtoinen on todella arvokas tekijä, sillä turnausta ei voida toteuttaa ilman toimitsijoita. Jos olet ensikertalainen tai jo ehtinyt unohtaa, miten homma toimikaan, ei haittaa. Me ohjeistamme ja perehdytämme tehtäviin. Olemme aina innoissamme jokaisesta uudesta tekijästä sen tuodessa uutta energiaa meillekin.

Tarjoamme vapaaehtoisille…

Tarjoamme vapaaehtoisille toimijoille ruokailut ja muita kanttiinimme antimia. Ojennamme myös 10%:n alennuksen myyntituotteisiimme, joihin pääset tutustumaan tuotesivullamme.

Lisäksi kirjoitamme mielellämme työtodistuksen osallistumisesta sitä pyydettäessä. Ennen kaikkea otamme sinut mielellämme mukaan iloiseen yhteisöömme ja haluamme tarjota jatkossakin mukavia yhteisiä tapahtumia.

Ilmoittaudu matalalla kynnyksellä

Ole meihin rohkeasti yhteydessä äläkä suotta epäröi osaamistasi. Me perehdytämme sinut. Kiinnostuttuasi ilmoittauduthan meille sähköpostitse aistisport(at)gmail.com, tai tiedustele lisää puhelimitse alapuolella näkyvin yhteystiedoin. Kerro sinulle sopiva ajankohta viikonlopussa ja tehtävät, joista olisit kiinnostunut. Otteluita pelataan aamusta iltaan. Olemme ilmoittautumisesi jälkeen yhteydessä. Kiitos paljon.

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset sähköpostitse aistisport(at)gmail.com

Lisätiedustelut tapahtuman vapaaehtoisvastaavilta:

Azra Tayyebi 0449736031

Markus Tihumäki 0445696298

Tehtäväkuvaukset turnauksen vapaaehtoistehtäviin

Maalituomari

Maalituomari seuraa palloa ja nostaa käden ylös merkiksi, jos pelin käydessä pallo ylittää maaliviivan. Lisäksi maalituomari toimittaa pallon kentälle sen mennessä ulos kentältä. Pallo tiputetaan laitaviivan päälle laitapelaajan paikalle 1,5 metrin etäisyydelle maalista. Vaihtopenkkien puoleiset maalituomarit opastavat vaihtotilanteessa pelaajan vaihtopenkille ja kentälle tulevan kentälle maalin luokse siten, että pelaaja saa kosketuksen maaliin tai muuten tunnistaa kentän rajat. Kentän kastuttua hiestä, maalituomari myös pyyhkii pyydettäessä lattian mopilla. Tarkempi perehdytys tapahtumapaikalla.Vihreään staff liiviin sonnustautunut vapaaehtoinen nainen on juuri nostanut kätensä ylös maalin merkiksi.

Pöytäkirjan hoitaja

Pöytäkirjan hoitaja merkitsee valmiiseen lomakkeeseen maalit, maalintekijät, tehdyt vaihdot ja käytetyt aikalisät joukkueilta. Pöytäkirjan hoitaja perehdytetään tarkemmin tapahtumassa ja hän istuu tuomarin vieressä, joka opastaa tarvittaessa.

Kolme naista työskentelemässä toimitsijapöydän ääressä. Edessä näkyy pelikello ja tulos 5 -3.

Pelikellon käyttäjä

Pelikellon käyttäjä käynnistää ja sulkee kellon tuomarin komentojen mukaan. Yksinkertaisuudessaan kello pysähtyy aina vihellyksestä pelin ollessa käynnissä, ja käynnistyy play-komennosta. Pelikellon hoitaja merkitsee myös joukkueiden tehdyt maalit elektroniselle näytölle. Lisäksi pelikellon hoitaja kuuluttaa jäljellä olevan peliajan aikalisillä ja toimitsijan aikalisillä, mikäli tapahtumassa ei ole erikseen kuuluttajaa. Tarkempi perehdytys tapahtumassa.

Livestreamin ylläpitäjä

Livestreamin ylläpitäjä huolehtii kuvan ja äänen toimimisesta Goalball Finland -Youtube-sivulla, sekä laittaa videon äänettömälle teostosyistä musiikin soidessa. Streamin ylläpitäjä soittaa myös musiikkia pelitauoilla, mikäli tapahtumassa ei ole erikseen kuuluttajaa. Tehtävään perehdytetään paikan päällä eikä se vaadi merkittäviä tietoteknisiä taitoja.

Kuuluttaja (ja DJ)

Kuuluttaja toimii turnauksessa tarvittaessa valmiin ohjeistuksen ja käsikirjan mukaan. Hänen tehtävänä on kuuluttaa ennen alkavaa ottelua joukkueet, joukkueiden edustajat ja ottelun tuomarit. Lisäksi kuuluttaja kuuluttaa puoliajalla ottelun tilanteen sekä ottelun loputtua lopputuloksen. Kuuluttajan tehtäviin voi kuulua myös tapahtumamainonta ja muut ohjeistetut välikuulutukset sekä tunnelman nostatus. Kuuluttajan välineenä ovat mikrofoni, käsikirjat kuulutuksille ja tapahtuman otteluohjelma, sekä mahdollisesti myös valmis lista musiikin soittamiseen soittovälineineen. Tehtävään perehdytetään tarvittaessa jo etukäteen.

Some-tiedottaja

Tapahtuman some-tiedottajan tehtäviin kuuluu päivittää facebookissa turnauksen tapahtumasivua säännöllisesti lyhyillä ottelutuloksilla ja tapahtuman mainosjulkaisuilla esimerkiksi kanttiinista. Tiedottaja haastattelee ja kerää tapahtumasta tunnelmapätkiä lyhyiden videoiden ja kuvien muodossa. Niitä julkaistaan Aisti Sportin sometarinoissa ja tapahtumasivulla reaaliajassa, mutta voidaan myös tallettaa seuran kuvapankkiin. Aisti Sportin somekanaviin jaetaan postauksina merkittävimmät julkaisut. Tehtävään perehdytetään alustavasti jo ennen tapahtumaa.

Kanttiinihenkilökunta

Kanttiinihenkilökunnan tehtäviin kuuluvat kanttiinin ja myyntipisteen ylläpito. Tehtävänä on esitellä, myydä ja tarjoilla syötävää ja juotavaa asiakkaille, sekä siistiä pöytiä. Kanttiinipisteessä voi olla myynnissä myös Aisti Sportin vaate- tai muita tuotteita, jolloin näiden esittely ja myynti ovat osa tehtäviä. Kanttiini on turnaustapahtuman sydän ja toimii vapaa-ajan oleskelutilana, jossa iloisuus ja avuliaisuus ovat vahvoja tekijöitä. Kanttinihenkilökunta perehdytetään jo ennen tapahtumaa.

Kirjoittanut: Markus Tihumäki

Kuvat: Tihumäki, Anniina Latikka ja Henriikka Toivola