Aisti Sport SEGL Champions Leaguen finaaliturnauksessa

Teksti: Markus Tihumäki, seuran tiedotus ja markkinointi

Kuva: Henriikka Toivola

Vuoden 2021 maalipallon mestareiden liigaksikin kutsuttavan SEGL-sarjan (Super European Goalball League) ratkaisuturnaus pelataan Portugalin Odivelaksessa 29.9.-3.10.2021. Aisti Sportilta lähtee turnaukseen edustusjoukkue, joka koostuu SM-sarjajoukkueidemme Aisti Sportin ja Aisti Revolutionin runkopelaajista. SEGL on maailman kovatasoisin maalipallon seurajoukkuesarja, ja sen kausi 2021 supistui koronavirustilanteen vuoksi yhteen turnaukseen: suoraan finaaliturnaukseen.

Aisti Sportin edustus

Aisti Sportin paidassa turnauksessa pelaavat seuramme tutut kasvot: Miika Honkanen, Markus Tihumäki ja Ville Montonen. Hintsasten veljekset Leo ja Seemi tulevat tekemään kansainväliset debyyttinsä maalipallossa. Nopeasti urheilullisten taustojensa ansiosta kehittyneet veljekset kuuluvat myös jo Suomen miesten maalipallomaajoukkueeseen. Honkanen, Tihumäki ja Seemi Hintsanen edustavat SM-sarjassa Aisti Sportia, Montonen ja Leo Hintsanen puolestaan Aisti Revolutionia.

Keskellä Miika on napannut torjunnassa pallon kätensä alle. Laidoilla Markus ja Ville ovat suunnanneet kasvonsa kohti Miikaa ja kuuntelevat. Miika näyttää olevan syöttämässä pallon vasemmalla puolellaan kyljellään olevalle Villelle.

Aisti Sport edusti SEGL-sarjassa jo vuonna 2017. Kuvassa juuri Montonen, Honkanen ja Tihumäki.

Otteluita Euroopan huipulta

SEGL Champions League kerää yhteen Euroopan parhaita maalipallojoukkueita maailman parhaine pelaajineen. Portugalin finaaliturnaukseen osallistuu tänä vuonna joukkueita Suomen ja Portugalin lisäksi Belgiasta, Ranskasta, Saksasta, Ukrainasta, Tshekistä ja Venäjältä. Turnauksessa joukkueet on jaettu kahteen alkulohkoon. Alkulohkon jälkeen pelataan lohkojen välillä ristikkäin pudotuspeliottelut ja sarjan mestari vuodelta 2021 on selvillä sunnuntaina 3. lokakuuta.

Aisti Sportin alkulohko A:ssa pelaavat isäntäjoukkue ja hallitseva mestari Sporting CP (Portugali), Invasport Ukraine, GC Perun (Tshekki) ja Moscow GC (Venäjä).

Joukkueenjohtajamme Miika Honkasen mukaan turnauksen pelijärjestelmä tulee  mahdollistamaan laajempaa peluutusta Aisti Sportin kokoonpanossa. Aistin jengi lähtee hyvällä fiiliksellä turnaukseen.

– Ollaan joukkueena kovia ja pelataan fiksusti sekä hyvällä asenteella ja meiningillä. Kaikkia pelejä ei tarvitse voittaa, mutta pyritään voittamaan oikeat pelit. Jätetään kentälle se mitä on jätettävissä, ja nautitaan maalipallosta.

Ottelut verkosta

Turnauksen ottelut lähetetään suorana verkosta. Ottelut tilastoineen, joukkuekokoonpanot ja kaiken muun lisätiedon löydät SEGL Champions Leaguen kotisivuilta sekä suomenkieliseltä Goalball Finland -sivustolta.

Aistin otteluohjelma

Ottelut ovat Suomen aikaa.

To 30.10.

11:00 Invasport Ukraine – Aisti Sport

15:00 Sporting CP – Aisti Sport

21:00 Aisti Sport – Moscow GC

Pe 1.10.

14:00 GC Perun – Aisti Sport

La 2.10. – su 3.10.

Pudotuspelien otteluohjelman löydät edellä mainituilta turnaussivustoilta.