Vantaan kaupunki on palkinnut Aisti Sport ry:n vuoden 2021 liikuntagaalassa

Teksti: Miika Honkanen, seuran puheenjohtaja
Markus Tihumäki, seuran markkinointi ja tiedotus
Video: Näyttötallennus liikuntagaalan lähetyksestä

Aisti Sport ry:lle on myönnetty vuoden vammaisurheilupalkinto Vantaan vuoden 2021 liikuntagaalassa. Palkinto myönnettiin ansioituneesta vammaisurheilutyöstä vuonna 2020. Palkitseminen julkistettiin virtuaalisesti toteutetussa Vantaan liikuntagaalassa 3.3.2021. Urheilutoimittaja Inka Heneliuksen ja entisen ammattijääkiekkoilija Siim Liivikin juontama tilaisuus on katsottavissa kokonaisuudessaan Vantaa-kanavalla vielä kaksi viikkoa keskiviikkoisen lähetyksen jälkeen.

Kunnianosoitus osoittaa arvostusta toiminnalle

Aisti Sportissa ollaan erittäin iloisia Vantaan kaupungilta saadusta ”vuoden vammaisurheilu” – tunnustuksesta. Tämä tarkoittaa, että Aistin arvokas työ on huomattu ja sen halutaan näkyvän jatkossa yhä vahvemmin osana vantaalaista toimintaa. Seuralle kyseessä on arvokas kunnianosoitus, ja se antaa lisää motivaatiota kehittää toimintaa edelleen.

Kaikki sai alkunsa vuonna 2017

Aistin virallinen tarina yhdistyksenä alkoi elokuussa vuonna 2017. Historia urheiluseurana toimimisessa on erittäin lyhyt, mutta intensiivinen. Idea Aistista alkoi perustajajäsenillä muhia keväällä 2017. Tuolloin unelmoidut asiat alkavat nyt olla toteutumassa. Viiden maalipalloaktiivin ideasta on tultu vajaassa neljässä vuodessa aikuisten maalipallon Tähtiseura-laatumerkinnän omaavaksi urheiluseuraksi, lapsille monipuolista liikuntaa tarjoavaksi toimijaksi ja ensimmäisenä koko Suomessa jääkiekkoa näkövammaisille järjestäväksi yhteisöksi. Avaimina kehittymiseen ovat olleet avoimuus ja rohkeus tehdä uudella tavalla, rakentaa yhteisöä ihmisille, sekä halua kehittää laatua aina edelleen.

Kiitos kuuluu koko yhteisölle ja sen kumppaneille

Aisti Sport ry:n kehittymisen vuosien varrella on mahdollistanut laaja verkosto vapaaehtoisia toimijoita joidenkin kuljettua alusta asti tarinan mukana ja taas toisten ollessa osan aikaa tekemässä arvokasta työtä kehittyvän seuran eteen. Jokaisen aktiivin työ on ollut ensiarvoisen tärkeää ja se mahdollistaa meille osaltamme paremman ja yhdenvertaisemman yhteiskunnan luomisen. Kiitos kehittymisestä kuuluu myös yhteistyökumppaneille, joita vuosien varrella on ollut tukemassa toimintaamme. Suuressa roolissa tekemässä yhteistyötä ovat olleet muiden muassa Näkövammaiset lapset ry, Suomen Paralympiakomitea, Näkövammaisten liitto, Sokeain lasten tukisäätiö ja Vantaan kaupunki. Lisäksi taloudellisesti toimintaa ovat tukeneet nimettömät yksityislahjoittajat sekä yritysyhteistyökumppanit. Avaimet toiminnan kehittymiseen tulee yksilöiden aktiivisuudesta ja yhteistyön tekemisestä yhdessä yritysten ja järjestöjen kanssa, sekä tietenkin halusta tehdä hyvää. Kiitokset vielä Vantaan kaupungille palkinnosta. Annetaan palkinnon edelleen siivittää meitä eteenpäin!

Vantaan liikuntagaala 3.3.2021 | Vuoden vammaisurheilupalkinto: Aisti Sport ry