Tiedote: Tähtitunnus käyttöön ja koronaviruksen tuoreimmat vaikutukset

Teksti: Markus Tihumäki, seuran tiedottaja ja hallituksen sihteeri

Tämä on seuran tiedote koskien Suomen Olympiakomitean, Paralympiakomitean ja ESLU:n myöntämää tähtitunnusta sekä erityisesti koronaviruksen vaikutusta toimintaamme. Tähtiseurat voivat käyttää tähtitunnusta merkkinä laadukkaasta seuratyöstä. Isona osana tiedotetta päivitämme seuramme toiminnan ja ohjeistuksen koronavirus (COVID-19) -poikkeustilanteessa.

Tähtitunnus on palkinto laadusta

Tähtiseurat on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen yhteinen brändi laatuseuraohjelmalle. Perusperiaatteena on, että tähtitunnusta käytetään arvokkaasti ja laatuohjelman ohjeiden mukaisesti. Näin Tähtiseuratoiminnan yhteinen arvo kasvaa. Aisti Sport ry:lle tähtiseuran laatumerkki myönnettiin aikuisten maalipalloon järjestämämme kansallisten maalipallosarjojen turnauksen yhteydessä Vantaalla 7.3.2020. Seuramme tulee käyttämään tähtitunnusta ylpeänä tiedottaessa ja viestiessä seuran toiminnasta tähtiseurana.

Lue enemmän tähtiseuraprojektistamme ja ajatuksistamme aiemmin julkaistusta artikkelista.

Koronavirus vaikuttaa, mutta myös yhdistää koko kansaa

”Harjoitellaanko enää tänä keväänä? Miten harjoitusmaksut ja toiminnan jatkuminen?”

Pääministeri Sanna Marinin hallitus on tiedottanut valmiuslain käyttöön ottamisesta 16.3.2020 ja sen viimeisetkin toimet astuvat voimaan 18.3.2020 kestäen ainakin 13.4.2020 asti. Yksi käyttöönotetun valmiuslain kohdista on:

”SULJETAAN valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.”

Näin ollen julkiset urheilupaikat ovat suljettuja ja seuramme kunnioittaa valmiuslakia tässä koko yhteiskuntaa yhdistävässä poikkeustilanteessa. Järjestetty harjoitustoimintamme on toistaiseksi tauolla 13. huhtikuuta asti ja tilanne katsastetaan tuolloin uudelleen. Haluamme edistää jäseniemme, mutta samassa koko yhteiskunnan terveyttä ja hyvinvointia. Järjestetty harjoitustoimintamme taukoaa hetkeksi, mutta haluamme kannustaa ja tarjota tekemistä myös kotioloihin. Terveenä ollessa harrastaa ja puuhailla voi turvallisesti kotonakin. Lue alempaa meidän ehdotuksemme!

Tällä hetkellä pandemiaksi kasvanut koronavirus vaikuttaa suuresti talouteen ympäri maailman – niin myös meidän seuraamme. Valtiot ovat julkaisseet suuria tukipaketteja auttaakseen yrityksiä säilyttämään toimintansa. Yrittäjät ja järjestöt kamppailevat vähenevien asiakkaiden ja suljettujen toimintojen keskellä tässä ikävässä tilanteessa. Myös meidän urheiluseuramme on mukana tilanteessa, jossa harjoitustoiminta on jouduttu pysäyttämään. Toimintamme jatkuu kuitenkin niin nopeasti kuin se on vain mahdollista ja turvallista koko yhteiskunnalle käynnistää.

Monet varmasti miettivät, kuinka tässä tilanteessa maksujen suhteen toimitaan. Jäsenmaksuihin vallitseva tilanne ei vaikuta, kun jäsenmaksut kattavat koko seuran jäsenyyden ja sen sisällön. Harjoitustoiminnassamme olemme jo osittain kausimaksuja laskuttaneet ja loputkin kevään kausimaksut tulemme laskuttamaan myöhemmin keväällä. On mahdollista, että tilanne vaikuttaa laskutukseen varsinkin silloin, mikäli poikkeustilanne jatkuu pitempään ja/tai poistuneet vuorot saadaan hyvitetyiksi. Ensisijaisesti maksamme kuitenkin vielä palkkioita yksittäisille ohjaajillemme sekä muu toimintamme aiheuttaa kustannuksia edelleen. Haluamme säilyttää toimintamme kehittyvänä ja tarjota harrastajille laadukasta toimintaa jatkossakin. Siksi toivommekin, että laskuttamamme kausimaksut otettaisiin ymmärtäväisesti vastaan. Pyrimme tilanteen mukaan huomioimaan laskut parhainpäin harrastajia kunnioittaen. Jos harrastajillamme on taloudellisesti hankaluuksia yhtälailla tässä poikkeustilanteessa, olemme täysin valmiita maksujärjestelyihin. Samassa veneessähän ollaan!

Kotonakin voi puuhailla ja harrastaa – tässä meidän ehdotuksemme!

Harrastamisen ei tarvitse loppua tähän! On paljon asioita, joita voi tehdä rajoituksista huolimatta. Seuramme järjestää maalipalloa, näkövammaiskiekkoa ja Aisti Play -lasten liikuntakerhoja. Puuhaa ja oheisharjoittelua voi tehdä nyt turvallisestikin. Meillä on maalipalloja, joita voimme lainata turvalliseen kotikäyttöön; voithan esimerkiksi tehdä erilaisia pallonhallinta- ja kuunteluharjoituskikkoja omassa olohuoneessa! Ulkona on vielä ulkojäitä, joita voi turvallisesti käyttää ulkoilun ohessa luisteluun kuitenkin ihmismassoja välttäen ja valtion hallituksen ohjeistuksia kunnioittaen. Lisäksi jumppaaminen ja liikunta tekee tässä tilanteessa hyvää mielelle ja pitää fyysistä kuntoa yllä. Huomaathan kuitenkin, että flunssaisena sinun ei tule tehdä mitään oman sekä muiden terveyden vuoksi. Annamme mielellämme erilaisia vinkkejä tekemiseen. Ajatellaan positiivisesti!

Aisti Play tarjoaa iloista puuhaa kotiin – #AistiPlayLiikuttaa

Tässä tilanteessa ei tarvitse tylsistyä. Lapsiperheillekin voi keksiä vaikka mitä hauskaa puuhaa ja pelailua kotiin. Haluatteko mukavia pelivinkkejä, mitä tehdä ja miten liikkua kotiympäristössä turvallisesti? Aisti Play -ohjaajamme Jenni Kähärä esittää puuhapelejä ja hauskoja leikkejä some-kanavissamme. Tulemme julkaisemaan hauskoja puuhavinkkejä useampia. Ei jäädä murehtimaan, vaan pidetään hauskaa yhdessä! Nyt voidaan olla yhdessä somen kautta. Ota kanavamme seurantaan. Pian kuulet lisää hashtagilla #AistiPlayLiikuttaa.

Aisti Sport Facebook

Aisti Sport Instagram

Tästä poikkeustilanteesta me selviämme yhdessä. Välitetään ja huolehditaan toisistamme.