Maalipallokausi alkaa – Aistin joukkueissa muutoksia

Teksti: Markus Tihumäki

Viime keväänä Aisti Open nosti 1-divisioonan mestaruuskannua ja Aisti Sport sai pronssiset SM-mitalit kaulaan. Tuosta hetkestä on kulunut aikaa yhtäkkiä jo kuusi kuukautta eli kokonaiset puoli vuotta. Näin on taas edessä se puoli vuotta, kun Aistin joukkueet taistelevat maalipallosarjoissa kohti kevään huipennuksia. Maalipallon kotimainen kausi käynnistyy marraskuun 16. päivä Espoon Kauklahdessa Kauklahden koululla (Hansakallio 2), kun joukkueet valtaavat pelikentän. Aisti Sportissa pelaajisto on päivittynyt ja Openin paidassa nähdään heti ensimmäisessä turnauksessa debytantteja.

Aisti Open juhli 1-divisioonan mestaruutta viime keväänä. Kuvassa koko hymyilevä joukkue kultaa kaulassaan.

Aisti Open juhli 1-divisioonan mestaruutta viime keväänä. Kuvassa koko hymyilevä joukkue kultaa kaulassaan.

Parissa vuodessa kehittynyt ja viime kaudella yhdeksi Openin avainpelaajista noussut Samuli Harjunen, 29, jatkaa nousuaan ja siirtyy edustamaan Aistia SM-sarjan puolelle Sportiin. Vihreä pelipaita vaihtuu kirkkaampaan fluminoon. Harjunen pelasi viime kaudella loppua kohti Openin sentterinä ja tulee pitkälti sentteripelaajan periaattein myös nyt Sportin kokoonpanoon. Sen sijaan viime kaudella Sportissa pelannut Tuomas Nousu lopettaa lajin kilpailutoiminnan. Tulevalla kaudella Sport koostuu siis tutusta maajoukkuekolmikosta Markus Tihumäestä, Miika Honkasesta ja Ville Montosesta sekä motivoituneesta ja kehittyvästä Harjusesta.

1-divisioonassa Open jatkaa mestarivuoden tutulla rungolla kera lajiin vasta innostuneen veljesparin. Viime kaudella kultaa voittaneet Akseli Makkonen, Aleksi Aittola, Azra Tayyebi, Heikki Ketola sekä Patric Forsström lähtevät rakentamaan uutta peliä kohti kevään ratkaisuja. Viime kaudella joukkueessa edustaneet Harjunen sekä Kaj Laamanen antavat tilaa Hintsasen veljeksille Leo, 19, ja Seemi, 23. Hintsaset tutustuivat maalipalloon vasta syyskuussa ja ovat heti intonsa ansiosta kokeilevina pelaajina kauden ensimmäisessä turnauksessa. Kaj Laamanen on toistaiseksi poissa terveydellisistä syistä.

Joukkueiden valmennus jatkaa tutusti. Aisti Sportin penkillä ohjeistaa Jani Tuuri ja Openia luotsaa Tihumäki sekä Anniina Latikka.

Tuleva maalipallokausi on jälleen mielenkiintoinen. Tänä vuonna 1-divisioonassa nähdään kuusi joukkuetta, kun uusina sarjaan ilmoittautuivat O.P. Flying Ducks sekä lahtelaisen Näpäjän juhlavuosijoukkue Näpäjä XX. Flying Duckseissa nähdään tulevalla kaudella kaksi Hollannin naisten maajoukkuepelaajaa ja Näpäjä koostuu puolestaan enemmän tuomaroinnista tutuilla kasvoilla. Kasvanut joukkuemäärä tarkoittaa sitä, että jokainen kauden viidestä sarjaturnauksesta on 1-divisioonan osalta 2-päiväinen. Joukkueet ovat tasokkaita ja ottelut tulevat todennäköisesti menemään hyvin vahvasti ristiin ensimmäisissä turnauksissa. Aisti Openin osalta tullaan näkemään laajaa peluutusta ja erilaisia kokoonpanoja, kun joukkuetta kehitetään kevään tärkeimpiin otteluihin.

Pelitilannekuva, jossa kaksi fluminopaitaista ja yksi vihreäpaitainen torjuvat palloa

SM-sarjassa on tulevalla kaudella tutusti neljä joukkuetta, joissa on tapahtunut hyvin pieniä muutoksia viime vuodesta. Pitkälti viime vuoden pohjalta jatkaen taistelu tulee olemaan kovaa mennessä kohti kevättä. Kun kaikki alkusarjan neljässä turnauksessa pelaavat joukkueet jatkavat suoraan kauden viidenteen ja samalla finaaliturnaukseen, tullaan varmasti alkukaudesta näkemään erilaisia kokonaisuuksia ja ristiin meneviä otteluita myös SM-sarjan puolella. Sportin kokoonpanoon nouseva sentteripaikkaan orjentoitunut Harjunen avaa myös erilaisia peluutusmahdollisuuksia ja Sportissakin tullaan varmasti näkemään ”aistimaista” laajempaa peluutusta.

Kotiturnaukset tällä kaudella Sotungissa joulu- ja maaliskuussa

Kun kauden avausturnaus saadaan 16.-17. marraskuuta pelattua, jatkuu kotimainen sarja itsenäisyyspäivän viikonloppuna Aisti Sport ry:n isännöimällä kotiturnauksella Vantaalla Sotungin koululla (Sotungintie 19). 7.-8. joulukuuta on yhdistyksemme vuoro järjestää sarjaturnaus ja tuohon haetaan jälleen kiinnostuneita vapaaehtoisia toimitsijoita aina maalituomareista, kanttiinin henkilökunta-apuun ja tapahtuma-aikaiseen tiedotukseen some-kanavissa. Kaikki koulutus tehtäviin tapahtuu etukäteen ja viimeistely paikan päällä. Jos jo innostuit ajatuksesta, lue lisää pian julkaistavasta vapaaehtoisrekry-mainoksesta tai ole jo suoraan yhteydessä tapahtuman vapaaehtoisvastaavaan: Markus Tihumäki, p. 0445696298 tai markus.tihumaki@gmail.com. Kauden toinen järjestämämme kotiturnaus pelataan maaliskuun 7. -8. päivä jälleen Sotungissa. Tuolloin on vuorossa kauden neljäs ja viimeinen alkusarjaturnaus, jolloin pedataan jo asetelmia kauden huhtikuiseen finaaliturnaukseen. Tehdäänhän yhdessä turnauksistamme viihtyisiä ja yhteisöllisiä. Ja joka tapauksessa, kannustakaamme Aistin joukkueet hyviin otteisiin jälleen tänä vuonna!

Tästä alkaa maalipallon kotimainen sarjakausi 2019-2020. Nähdään turnauspaikalla!

Aisti Sport – Iloa, fiilistä ja mahdollisuuksia