Taas kilisee – maalipalloa Sotungin turnauksessa!

Mitä: Kansallisten maalipallosarjojen kauden 2. turnaus

Missä: Sotungin koulu, Sotungintie 19 Vantaa

Milloin: 7.-8.12.2019

Kilisee, kilisee kulkuset… Hetkinen, joulu lähestyy. Niin myös vantaalaisen Aisti Sport ry:n isännöimä maalipalloturnaus, joka pelataan jälleen Sotungin koululla Vantaan Hakunilassa. Suomen parhaat maalipalloilijat kilpailevat itsenäisyyspäivän jälkeisenä viikonloppuna lajissa, jota pelataan näkemättä palloa.

Huippu-urheilua, hauskaa viikonlopun viettoaikaa ja herkkuja – ainakin itse olisin paikalla!

Turnaus pelataan kokopäiväisesti lauantaina ja sunnuntaina 7.-8. joulukuuta. Paikalla on käynnissä lauantaina SM-sarjan ja 1-divisioonan otteluita. Sunnuntaina pelataan vain 1-divisioonaa. Lisäksi tarjolla on Kivikylän makkaraa, lämmintä ruokaa, maukkaita herkkuja ja paljon muuta. Sotungin koulu sijaitsee Hakunilan urheilupuistossa. Tule koko perheellä nauttimaan joulukuisesta viikonlopusta. Tapahtumaan on kaikille vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kuvituskuva: Aisti Sportin flumino-keltapaitaiset pelaajat pelikentällä hyökkäystilanteessa.

Hetkinen, mutta mitä on maalipallo?

Maalipallo on alunperin näkövammaisille suunniteltu joukkuelaji, joka sittemmin on levinnyt myös vammattomien harrastukseksi. Siinä pelataan silmät peitettyinä lentopallokentän kokoisella pelialueella. Kentällinen muodostuu kolmesta pelaajasta, jotka pyrkivät omalta kenttäpuoleltaan heittämään kulkusia sisältävän pallon vastustajan puolustusrintaman taakse yhdeksän metriä leveään maaliin, ja vastaavasti estämään vastustajan maaliyrityksen torjumalla kylkiasennossa peittääkseen mahdollisimman laajan alueen. Peli on nopeatempoinen ja tehokas pallopeli, jossa pallo liikkuu parhaimmillaan yli 70 km/h:n tuntinopeudella. Ottelussa pelataan kaksi 12 minuutin erää. Maalipallo on myös paralympialaji, jossa Suomi on menestynyt.

Turnauksen facebook-tapahtumasivulta löydät otteluohjelman, tarkemmat tiedot kanttiinista ja tietysti tunnelmia.

Aisti Sport – Iloa, fiilistä ja mahdollisuuksia

Yhteistyössä

Kivikylän kotipalvaamon logo