Näkövammaiskiekkoleiri 2021 maaliskuussa: Ilmoittautuminen avattu!

Teksti: Markus Tihumäki ja Antti Latikka

Kaikkien aikojen toinen suomalainen näkövammaisille suunnattu jääkiekkoleiri järjestetään 5.- 7.3.2021 liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa. Tapahtuman toteutuksessa kunnioitetaan ajankohtaisesti viranomaisten ohjeita vallitsevassa koronatilanteessa. Leiri kuuluu kaikenikäisille näkövammaisille luistelukokemukseen katsomatta. Ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 30. tammikuuta. Kiekkoleirin järjestää näkövammaiskiekkotoimintaa pyörittävä vantaalainen urheiluseura Aisti Sport.

Näkövammaiskiekon tarinaa

Näkövammaiskiekko eli blind hockey on 1970-luvulla Kanadassa kehitetty laji, jonka pelaaminen on kasvanut 2010-luvulla räjähdysmäisesti. Laji vastaa perinteistä jääkiekkoa erikoiskiekkoa ja muutamia poikkeussääntöjä lukuun ottamatta. Näkövammaisten jääkiekkotoiminta käynnistyi Suomessa vuoden 2020 alussa ensimmäisellä näkövammaisille suunnatulla jääkiekkoleirillä, joka keräsi valtavan suosion. Leirin jälkeen vantaalainen Aisti Sport on tarjonnut harjoitusmahdollisuutta viikoittain Etelä- Suomessa. Voit lukea lajista lisää näkövammaiskiekkosivultamme sekä lajin toimintaa aktiivisesti seuraavan Näkövammaiskiekko Suomen facebook– ja twitter-tileiltä @nvkiekkosuomi. Katso myös tämän artikkelin alta Ylen Puoli seitsemän -ohjelman klippi, kun toimittaja Alexandra Kral vieraili ensimmäisellä näkövammaiskiekkoleirillä viime keväänä.

Tuulettava ja iloinen ryhmäkuva jääkiekkokaukalosta, jossa koko vuoden 2020 leiriporukka poseeraamassa.

Vuoden 2020 ja kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen näkövammaiskiekkoleiri jätti ainutlaatuisia kokemuksia kaikenikäisille osallistujille ympäri Suomen.

Näkövammaiskiekkoleiri ja sille ilmoittautuminen

Leiri on kohdistettu kaikenikäisille näkövammaisille ja se tarjoaa mahdollisuuden kokeilla lajia ja ylipäätään luistelua. Leirin osallistujat jaetaan tasonsa mukaisesti luistelua opettelevista jo pelitaitoisiin osaajiin. Jäävuorot ja ohjelma luodaan sen ympärille. Viikonloppu alkaa perjantaina 5. maaliskuuta päivällisellä ja päättyy ”pelisunnuntain” 7.3. iltapäivään. Viikonlopun hinta-arvio on 120 euroa alle 16-vuotiaalta ja 200 euroa aikuisilta. Lapsen hintaan sisältyy oma vanhempi tai avustaja. Osallistumismaksu kattaa majoituksen, ruokailut, kaiken ohjelman ja valmennuksen, jääajan sekä mahdolliset lainavarusteet. Lainavarusteiden riittävyys edellyttää tiedustelua ilmoittautumisen yhteydessä ja ne varataan varaamisjärjestyksessä. On etu, jos varusteita löytyy jo osittain osallistujalta tai lähipiiristä, mutta se ei ole edellytys leirille osallistumiseen. Huomaathan, että hinnat ovat arvioita ja pienet muutokset ovat mahdollisia osallistujamäärästä riippuen. Ilmoittautumiset viimeistään 30. tammikuuta sähköpostiviestillä nvkiekkosuomi(at)gmail.com. Ilmoittautumisesta tulee löytyä täydelliset yhteystiedot, osallistujan syntymäaika ja pieni kuvaus näkötilanteesta ja luistelukokemuksesta tai vastaavasti -kokemattomuudesta. Kerro myös mahdollisen vanhemman tai avustajan mukanaolosta sekä tarvittaessa luistimen koko ja mitat lainavarusteisiin. Vanhempi tai oma avustaja voi tulla myös jäälle avustamaan. Huomaathan, että osallistujapaikkoja leirille on rajoitetusti. Toimi nopeasti! Kiekkoleiriä tukee Sokeain lasten tukisäätiö sekä Aisti Sportin yhteistyökumppanit. Leiri on suurin suomalainen näkövammaiskiekkotapahtuma. Leirin osallistujille tullaan tarjoamaan myös mahdollisuutta tapahtuma-aikaiseen tapaturmavakuutukseen.Tiedustele lisää:

Antti Latikka, puh. 050 469 1600
Markus Tihumäki, puh. 044 569 6298
Ole rohkeasti yhteydessä ja tule osaksi ainutlaatuista tapahtumaa. Jos olet aina vain seurannut jääkiekkoa sivusta ainoastaan näkövamman vuoksi, enää sinun ei tarvitse tehdä sitä.

#KiekkoKuuluuKaikille