Alamäkipyöräilyn kokeilutapahtuma näkövammaisille 24.7. – ilmoittaudu nopeasti!

Aisti Sport ry järjestää yhteistyössä Nuuksio Bikeparkin kanssa alamäkipyöräilyn kokeilutapahtuman näkövammaisille sunnuntaina 24.7.2022 klo 9-12. Et tarvitse aiempaa kokemusta lajista. Tapahtumaan on hankittu kaikille osallistujille oma opaspyöräilijä, joten sinun ei itse tarvitse sellaista etsiä.

Kolmen tunnin ohjatussa setissä pääset tutustumaan täysjousitettuun pyörään, ajotekniikkaan, turvalliseen hissin käyttöön sekä itse alamäessä ajamiseen FMBIA-koulutettujen maastopyöräilyohjaajajien opastuksella.

Vihreällä liivillä varustettu maastopyöräilijä syöksyy mäkipolkua alas. Perässä mäessä ajaa keltaliivinen opas maastopyörällä. Polkua reunustavat oikealla ja horisontissa puut.

Nuuksio bikeparkissa on erinomaiset olosuhteet harjoittelulle

Nuuksio bikeparkissa on kokeilutapahtumaan erinomaiset, helpot radat lajiin tutustumiseen. Lyhyellä ja loivalla harjoittelualueella pääset tutustumaan erilaisiin maastonmuutoksiin ja ajotekniikkaan, sekä yhdellä vihreällä, helpolla reitillä pääset kokeilemaan ajamista tositilanteessa.

Nuuksio bikepark on varattu ryhmän omaan käyttöön tapahtuman ajaksi.

Tapahtuman ilmoittautumistiedot

Mitä: Alamäkipyöräilyn kokeilutapahtuma näkövammaisille

Missä: Nuuksio bikepark, Nuuksiontie 71, 02820 Espoo

Milloin: 24.7.2022 klo 9:00-12:00

Hinta: 93€/hlö (sis. ohjaus 3h, hissilippu, pyörä, suojavarusteet)

Huom. Maksu paikan päällä

Max. osallistujamäärä 6hlö; osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:

Noora Talvala

noora.talvala(at)hotmail.com

Ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaina 17.7.2022.

Kaikki osallistujat ovat rinteessä omalla vastuulla; eli heitä ei ole vakuutettu tapahtumanjärjestäjän tai Nuuksio bikeparkin puolesta.

Tapahtuma on suunnattu heikko- tai vaikeasti heikkonäköisille, jotka uskovat pystyvänsä pyöräilemään singlepyörällä oppaan avustamana. Tapahtumassa ei ole valitettavasti saatavilla tandempyöriä kyseiseen käyttötarkoitukseen.

Mitä on alamäkipyöräily?

Alamäkipyöräily on yksi maastopyöräilyn alalajeista. Se on alalajeista vauhdikkain.Tavoitteena alamäkiajossa on ajaa rinteeseen merkitty rata mahdollisimman nopeasti. Suomessa reittejä löytyy useimmista laskettelukeskuksista ja reitit ovat jaettu neljään eri värikoodiin: vihreä, sininen, punainen ja musta. Vihreät reitit ovat aloittelijaystävällisiä eivätkä sisällä hyppyreitä, pudotuksia tai vaikeita kivikkoja. Musta puolestaan on teknisesti vaativa sisältäen hyppyreitä ja muita haastavia kohtia.

Vihreäliivinen maastopyöräilijä ja keltaliivinen opas odotusasemissa reitin lähtöpisteellä kukkulan päällä valmiudessa lähtemään ajamaan mäkipolkua alas.

Miten alamäkipyöräily soveltuu näkövammaiselle?

Näkövammaisena alamäkipyöräily on mahdollista oppaan ja kypärään upotettavien kypäräpuhelimien avulla. Jokaisen näkökyvystä riippuen opas voi opastaa pyöräilemällä edellä, jolloin opastettava havaitsee ajolinjat oppaalta ja saa sanallisia ohjeita maastonmuutoksista. Vaihtoehtoisesti opas voi pyöräillä opastettavan takana ohjaten opastettavaa verbaalisesti radalla.

Kuvat: Jarno Olin

Tutustu myös muihin tapahtumiimme

Kurkkaa ja tutustu  muihinkin tapahtumiimme tapahtumakalenteristamme.